Ogród kociej rodziny ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Te niemieckie budleje to odmiany niższe - maksymalna wysokość to 150 cm - i to mi się w nich podoba :) Były dość drogie - 10 euro za sztukę prawie, ale dostanę je/ją w prezencie, tak jak dam w prezencie kumpelce witaminki dla jej kotów :) taka wymiana :)

Też ciekawa jestem koloru, oczywiście, jak to budleje, mają pomarańczowe oczko :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ja się zapisuje w kolejce po gałązkę...Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

może do tego czasu coś się u mnie rozrośnie (bo wszystko małe :cry: ) to też chętnie dam :P

mam budleję nawet, ale taką
Obrazek :wink:
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Właśnie przez to że one są niższe od tych naszych to wpadła mi ona w oko...Nie mniej,miejscówka dla niej już nie istnieje....zamówienie do Rosarium już się tworzy (jak fajnie że niedługo dzień matki i mam tyle dzieci :twisted: ).

Anka,jak będziesz zimowała róże w koszach?
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

eury pisze:zamówienie do Rosarium już się tworzy (jak fajnie że niedługo dzień matki i mam tyle dzieci :twisted: ).

Anka, jak będziesz zimowała róże w koszach?
oj jak Ci dobrze z prezentującymi - ja musże kupować po kryjomu a potem ściemniać ;)

Róże w koszach i powojniki w donicach będą spały sobie zimą w zimnym garażu - mamy dwa - nieogrzewany i drugi, dużo cieplejszy.
Jakbyś dała się namowić na wizytę (byle nie "wtedy" wrrrr;) ) to byś zobaczyła :)
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

"Wtedy"-nie będzie czasu wiec wolałabym się "dać namówić kiedy indziej" najlepiej po "wtedy" ;:113

A garaż może nie mieć światła?
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AnniaJ pisze: oj jak Ci dobrze z prezentującymi - ja musże kupować po kryjomu a potem ściemniać
to całkiem jak ja :roll: :lol: :lol: :lol:
mam zakaz chyba już od miesiąca kupowania czegokolwiek do ogródka, a już tylko 10 róż przybyło :oops: :oops:

ale zaraz je sadzę, ślady zacieram i nic nie widać :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

AniaDS pisze:[
mam zakaz chyba już od miesiąca kupowania czegokolwiek do ogródka, a już tylko 10 róż przybyło :oops: :oops:

O totototo!!!

Nie ma co się chwalić ;) Grunt to dobrze zacierać ślady ;)

I zawsze możesz powiedzieć, że lepsze to niż markowe ciuchy czy perfumy czy inne babskie fanaberie, które są droższe ;) teoretycznie ;)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

no mogę, ale wolę nic nie mówić, dopóki kredytu mieszkaniwego nie spłacimy... :roll: :lol: :lol: :lol:
po co te nerwy... 8)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

AnniaJ pisze:
AniaDS pisze:[

O totototo!!!

Nie ma co się chwalić ;) Grunt to dobrze zacierać ślady ;)

I zawsze możesz powiedzieć, że lepsze to niż markowe ciuchy czy perfumy czy inne babskie fanaberie, które są droższe ;) teoretycznie ;)
Aniu, święte słowa, święte !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Kontakt:

Post »

Dziewczyny,to nie wiecie że "właśnie te rośniny przyniosłyście od sąsiadki"... :twisted:
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

eury pisze:Dziewczyny,to nie wiecie że "właśnie te rośniny przyniosłyście od sąsiadki"... :twisted:
Oooo, na to nie wpadłam ;) ale to nie byłoby przekonywujące w moim przypadku, ze swoją Babcią sąsiadką masz dużo lepiej ;)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

u moich sąsiadek nie ma róż, przewaga iglaków :roll:

ale często oczywiście dostaję róże od koleżanek 8)
czyt. one mi kupują, jak spotkają coś ciekawego a ja im płace przy odbiorze a one mnie kryją, że to niby taki mały prezencik 8)
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Samo życie.... Mój M. uwielbia kupować eletronikę - mamy cichą umowę ja się za bardzo nie wtrącam do jego pasji a On do mojej.. za bardzo... :wink:

Aniu zapowiada się ciekawie, nawet bardzo. Udało Cię zgromadzić dość pokaźna kolekcję roślin - chyba najbardziej zazdroszczę Ci pnączy, szczególnie powojników. Po różach to druga moja ulubiona grupa roślin, a na razie nie mogę ich sadzić :cry: - będzie reorganizacja płotu...

O klonie odpisałam Ci w swoim wątku.

PS. Wyemigrowałam dokładnie w odwrotną stronę: z Poznania do Warszawy
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

JLG pisze:Samo życie.... Mój M. uwielbia kupować eletronikę - mamy cichą umowę ja się za bardzo nie wtrącam do jego pasji a On do mojej.. za bardzo... :wink:
O, mój też ;) Buduje transformatory, wzmacniacze i cuda wianki, przez cały ogród wiszą druty, podobno to są anteny, bo radiowcem z zamiłowania jest również, na dachu domu kłębowisko anten radiowych, wifi - dobrze, ze na dachu, bo tam nie planuję na razie sadzić roślinek :twisted:
A do tych przewieszonych przez ogród juz się przyzwyczaiłam choć niezbyt urodziwe ;) za to nie ględzi mi w sprawie roślin i krzaczorów wszelkich - ale oczywiście grosika na to nie da - i jest przeciwny wydawaniu - muszę skubać z tych na życie i osobistych niewielkich funduszy :) i ściemniać ;) że te zakupy na życie to takie drogie ;)

W moim ogrodzie przez tak krótki czas już widać zmiany :) co mnie cieszy niesamowicie :)

Jutro wyjeżdżam, wracam w niedzielę w nocy, w poniedziałek postaram się zrobić zdjęcia kolejnemu kwitnącemu clematiskowi - dziś rozwinął się pierwszy pąk Warszawskiej Nike - cudo!!!
A w poniedziałek może przywitają mnie już Bieszczady ?:) Pąki juz napęczniałe :)

Większość moich powojnikach jest w 20-litrowych donicach :) Możesz od doniczek zacząć a potem przesadzić na gotowe miejsca - ja mam niesłychanie dużo radości z każdego z clematisów - i oczywiście bedę kolecje powiększać :)

Planuję założyć kolekcję bodziszków i czekam na róże ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”