Arboretum w Rogowie.

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
cx

Arboretum w Rogowie.

Post »

Witam.
Właśnie zaczynają kwitnąć różaneczniki.To doskonały czas na wizytę w Arboretum.Myślę,że przez około 2-3 tygodnie w alejach różanecznikowo-azaliowych będzie przepięknie.
Uważam,że każdy miłośnik ogrodów z północnego Mazowsza,który lubi coś więcej nad :"trawnicek i thujki",powinien koniecznie odwiedzić to Arboretum.Jest to miejsce szczególnie dla tych co lubią kontakt z nieskrępowaną naturą,gdyż urządzona część "pod sznurek"-z resztą bardzo ładna ,jest niewielka.Reszta założenia jest w przepięknym starodrzewie sosnowym.Są też fragmenty lasów założone z egzotów np :las żywotnikowy czy mahoniowy,i wiele innych.Można też zobaczyć jak wyglądają poszczególne gatunki w "sile wieku",jak różni się ich wzrost "w samotności"od wzrostu w grupie itd itp.
To miejsce ,gdzie osoby uzaleznione od zakupów na A,mogą zobaczyć w naturze pożądany gatunek;a osoby które nie zatraciły umiejętności zakupów bezpośrednich, mogą kupić wiele roślin na miejscu.Czasem można trafić na ciekawe egzemplarze.Jest to wreszcie ,doskonałe miejsce na piknik,np z dziećmi(wiele łąk ,polan pośród przepięknych okoliczności przyrody).
Polecam serdecznie,Krzyś.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Również serdecznie zachęcam wszystkich do odwiedzania tego miejsca .
Przepięknie tam,wiosną szczególnie kiedy kwitną magnolie ale również jesień jest cudowna,kiedy kolekcja drzew,
głównie klonów palmowych przenosi nas w inny wymiar.
Tych z Państwa,którzy z różnych względów nie mogą odwiedzić tego miejsca osobiście zapraszam na krótki spacer po raju.
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja byłam w Rogowie kilka razy w różnych miesiącach i zawsze jest tam przepięknie. Ostatnio byłam 3 maja, ludzie sobie normalnie pikniki tam urządzali :D , akurat kwitły magnolie. Również gorąco zachęcam do odwiedzin :D
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Potwierdzam i zachęcam do wycieczki do Rogowa. Z pewnością każdy będzie zadowolony. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”