Chyba coś się dzieje , dobrego, ruszyły po drożdżach z kopyta, są spore przyrosty w liściach oraz wykluwają się nowe pędy kwiatowe. Oraz bardzo ważne dla mnie magnolie prawie wszystkie maja takie piękne bujne listki /tylko jedna jakiś zdechlak/ ale niebawem 3 porcja więc myślę że i ona odżyje.
Moje storczyki
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu
Chyba coś się dzieje , dobrego, ruszyły po drożdżach z kopyta, są spore przyrosty w liściach oraz wykluwają się nowe pędy kwiatowe. Oraz bardzo ważne dla mnie magnolie prawie wszystkie maja takie piękne bujne listki /tylko jedna jakiś zdechlak/ ale niebawem 3 porcja więc myślę że i ona odżyje.
za rady. A jeszcze sabotki po wodzie z jajek oraz skorupkach to w ogóle idą jak burza . Serio to pomaga, jestem pewna.
. Może i ja zażyje takiej mikstury, bo jakaś niskopienna urosłam hi, hi
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko, gratuluję nowych kwiatków i rozrostu "starych". Mam od niedawna jednego sabotka i dlatego specjalnie nie wczytywałam sie w porady dotyczące podlewania go wodą z drożdzami czy z jajek. Dlatego mam prośbę, skoro u swoich kwiatków widzisz pozytywne efekty działania tych specyfików, przypomnij mi jak używa się tych mieszanek ? 
-
bogumila
- 1000p

- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Mirko na ludzi to chyba nie działa bo ja jak byłam mała to jadłam drożdźe i nic nie pomogło bo też urosłam niskopiennaMirkaS pisze:Bogusiu
Chyba coś się dzieje , dobrego, ruszyły po drożdżach z kopyta, są spore przyrosty w liściach oraz wykluwają się nowe pędy kwiatowe. Oraz bardzo ważne dla mnie magnolie prawie wszystkie maja takie piękne bujne listki /tylko jedna jakiś zdechlak/ ale niebawem 3 porcja więc myślę że i ona odżyje.![]()
![]()
za rady. A jeszcze sabotki po wodzie z jajek oraz skorupkach to w ogóle idą jak burza . Serio to pomaga, jestem pewna.
. Może i ja zażyje takiej mikstury, bo jakaś niskopienna urosłam hi, hi
Cieszę się , że kwiatki rosną .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
bogumila
- 1000p

Moje storczyki szaleją . Vanda wypuszcza następnego listka .

phalaenopsis wypuszcza pęd kwiatowy (kolor niespodzianka) , a myślałam już , że go stracę spryskałam miedzianem bo myślałam , że złapał jakiegoś grzyba .

phalaenopsis wypuszcza pęd kwiatowy (kolor niespodzianka) , a myślałam już , że go stracę spryskałam miedzianem bo myślałam , że złapał jakiegoś grzyba .

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
balbinka1772
- 200p

- Od: 29 lis 2008, o 18:59
-
bogumila
- 1000p

Aniu miedzian 50WP jest środkiem grzybobójczym .
Dowiedziałam się , że dobrze działa na storczyki oraz inne kwiaty . Tego właśnie phalaenopsisa dostałam w dośc lichym stanie dwa miesiące temu i przy liściu miał pęknięcie które wyglądało brzydko i za radą osoby z którą się wymieniam kwiatkami popryskałam go midzianem w odstępie 7 dni i to pomaga . Miedzianem spryskuję też inne kwiaty domowe oraz ogrodowe .
Dowiedziałam się , że dobrze działa na storczyki oraz inne kwiaty . Tego właśnie phalaenopsisa dostałam w dośc lichym stanie dwa miesiące temu i przy liściu miał pęknięcie które wyglądało brzydko i za radą osoby z którą się wymieniam kwiatkami popryskałam go midzianem w odstępie 7 dni i to pomaga . Miedzianem spryskuję też inne kwiaty domowe oraz ogrodowe .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
balbinka1772
- 200p

- Od: 29 lis 2008, o 18:59
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Witaj Bogusiu !
A ta twoja Vandeczka to czasami nie ma za dużo słońca ? Ma typowe jego objawy, o ile dobrze widzę na zdjęciu. Wyraźne czerwone przebarwienia. Może zabieraj ją z parapetu w godzinach największego nasłonecznienia np. od 11-tej do 14-tej lub 15-tej, w zależności jak mocno słonko operuje. Wiem, że Vandy lubią słońce, ale tak młodej roślince może to zaszkodzić.
A ta twoja Vandeczka to czasami nie ma za dużo słońca ? Ma typowe jego objawy, o ile dobrze widzę na zdjęciu. Wyraźne czerwone przebarwienia. Może zabieraj ją z parapetu w godzinach największego nasłonecznienia np. od 11-tej do 14-tej lub 15-tej, w zależności jak mocno słonko operuje. Wiem, że Vandy lubią słońce, ale tak młodej roślince może to zaszkodzić.
-
bogumila
- 1000p

Lana dziękuję za radę .
Właśnie chyba ma za dużo słońca , myślałam , że jak lubi słońce to jest normalna reakcja,ale widocznie co za dużo to nie zdrowo,trochę za bardzo się opaliła
.
Już ją przestawiłam w miejsce gdzie jest słonecznie ale słońce jest rozproszone i słabiej grzeje.
Właśnie chyba ma za dużo słońca , myślałam , że jak lubi słońce to jest normalna reakcja,ale widocznie co za dużo to nie zdrowo,trochę za bardzo się opaliła
Już ją przestawiłam w miejsce gdzie jest słonecznie ale słońce jest rozproszone i słabiej grzeje.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
bogumila
- 1000p

Renatko pleione wypuściło liścia jak u palmy ale ani myśli zakwitnąc :x może jeszcze za młoda cebulka 

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
bogumila
- 1000p

Renatko jak sabotek wypuszcza listka to na pewno ma i korzonki , podlewaj go wodą w której moczyły sie skorupki od jajek.renata75 pisze:Bogusiu jak się ma Pleione
![]()
![]()
![]()
Epidendrum pięknie rośnie, jak znajdę czas to wstawię fotki, sabotek też zaczyna puszczać mały listeczek może puścił też korzonki, jeszcze nie chcę w nim grzebać.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
-
bogumila
- 1000p

Moni na pewno sie sprawdza . Możesz zaeksperymentowac na jednym storczyku i zobaczysz różnicę.moni;) pisze:Bogusiu czyli sprawdza się powiedzenie, ze "rosna jak na drozdzach"![]()
Ja się chyba tez na te drozdze skusze.....
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki