Kolekcja sie rozrasta a parapety nie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teresko u mnie dopiero szósty listek był dziurawy, ale miał tylko jedną dziurkę :evil:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Agunia pisze:
Leśny Duch pisze:Oj Aguniu, obnazyłaś przed nami całą prawdę o życiu.. A krzew przeznaczenia, bo w końcu kwiaty miłości opadną i zostaną tylko liście?;)
oj widzę, że łapiesz prozę życia :;230
Dziewczyny chcecie ;:164 ? Na prozę życia to jesteście stanowczo za młode ;:67 .A gdzie różowe okulary ? :D Jak wy tak .... pesymistycznie to co ja stara baba mam powiedzieć? ;:123
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

katarzyneczka pisze:Teresko u mnie dopiero szósty listek był dziurawy, ale miał tylko jedną dziurkę :evil:
No to muszę jeszcze cierpliwie czekać ;:214 ;:214 ;:214 ;:214 ale to straaasznie trudno ;:223 Ja chcę dziurki w listkach ;:163
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p

Post »

Mama Aguni pisze:
katarzyneczka pisze:Teresko u mnie dopiero szósty listek był dziurawy, ale miał tylko jedną dziurkę :evil:
No to muszę jeszcze cierpliwie czekać ;:214 ;:214 ;:214 ;:214 ale to straaasznie trudno ;:223 Ja chcę dziurki w listkach ;:163

Dokładnie Cię rozumiem :wink: Moja już prawie wylądowała w śmietniku :roll: Ciągle wypuszczała małe listeczki i nie dziurkowane. A ja chciałam mieć taką piękną z dużymi parasolami. No i w ogóle monsterki nie przypominała :evil: Dopiero teraz wylazł jej jeden dziurawy listek i na dodatek spory. I dwa właśnie będą się rozwijały ;:1 Czekaj więc cierpliwie :wink:
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

Kasiu gratuluję ci nowych listków ;:215 obu były duże i miały piękne dziurki :lol: Masz może zdjęcie monsterki na swoim watku?
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p

Post »

Dziękuję bardzo :wink: Monsterki u siebie nie znalazłam, ale gapa ze mnie :oops: :oops: :oops: Zaraz zrobię jej fotkę i wrzucę do siebie ;:113
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Post »

Piękne te roślinki , jest na co popatrzeć :shock:
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak obiecałam wczoraj , kilka zdjęć moich roślinek , trochę mi się tego nazbierało :D
Mój mniejszy hibiskus nastraja się do kwitnienia :D mam nadzieje , że mu nic w tym nie przeszkodzi bo już nie mogę się doczekać kwiatów
Obrazek Obrazek
Dziś odkryłam, że zakwitła trzykrotka :D
Obrazek Obrazek
storczyk mimo, że już powinien kończyć kwitnienie,( po przycięciu,) czwarty raz wypuszcza pęd kwiatowy i wygląda na to , że się rozgałęzi w dwóch miejscach
Obrazek Obrazek
przycięta szeflera nawypuszczała nowe pędy. myślicie że powinnam poodrywać te z łodygi żeby wzmocnić te na czubku , strasznie ich tam dużo
Obrazek
a tu ciekawostka, ułamał mi się listek u fiołka jakiś czas temu , nie wyjełam go z doniczki . dziś patrze a tu mała roślinka z niego wyrosła ;:roll:
Obrazek
skalnica wypuszcza mi nowe listki i wąsa
Obrazek
Skrętniki od piotra( ma najpiękniejszą kolekcję skrętników jaką w życiu widziałam) , już się nie mogę doczekać aż mi zakwitną :D
Obrazek
miniaturowa glicynia zakupiona na giełdzie :D jakoś nie mogłam się jej oprzeć
Obrazek
moja wymarzona stapelia od majakal :D
Obrazek
tabaka na balkonie( a nie w rowie :D)
Obrazek
balkonik
Obrazek Obrazek
i na koniec truskawka balkonowa ;:roll:
Obrazek
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

Śliczne hibiskusy, pięknie Ci kwitnie wszystko, storczyk niesamowity ( na jaki kolorek będzie kwitł?) Śliczna skalnica, piękny balkonik:) stapelia śliczna też było to moje skryte marzenie dostałam od kogoś w zeszłym roku i dopiero teraz ruszyła, puszcza pełno odnóżek:)
Pozdrawiam Asia
Moje doniczkowce
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p

Post »

kwiato_maniaczka pisze:Śliczne hibiskusy, pięknie Ci kwitnie wszystko, storczyk niesamowity ( na jaki kolorek będzie kwitł?) Śliczna skalnica, piękny balkonik:) stapelia śliczna też było to moje skryte marzenie dostałam od kogoś w zeszłym roku i dopiero teraz ruszyła, puszcza pełno odnóżek:)
dzięki dzięki :D a storczyk tak zakwitnie , zdjęcie z zeszłego roku Obrazek
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

piękny kolorek:) to czekam na zdjątka jak zakwitnie. Nawoziłaś go jakoś żeby wypóscił pęd kwiatowy? jak często podlewasz?
Pozdrawiam Asia
Moje doniczkowce
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Fajny kolorek ja też czekam na mojego ,już pączusie malutkie widać :)
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Agnieszko pokazałaś śliczności.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p

Post »

Jak przyjade to ci ukradnę ;:183 ale nie powiem co żebyś nie schowała :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p

Post »

kwiato_maniaczka pisze:piękny kolorek:) to czekam na zdjątka jak zakwitnie. Nawoziłaś go jakoś żeby wypuścił pęd kwiatowy? jak często podlewasz?
podlałam go ze dwa razy nawoze ale jakoś nie mam do tego głowy wiec nie robię tego regularnie . wodą podlewam od góry ( wiem ze powinnam moczyć doniczkę ale doniczka niema dziurki :roll: wiem same herezje piszę) jak ziemia przeschnie ,średnio tak dwa razy w tygodniu bo mam gorąco na parapecie. :lol: w tych oto trudnych dla storczyka warunkach świetnie mi rośnie , kwitnie mi tak średnio 9 miesięcy w roku
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”