Bardzo dziękuję za radyraistand pisze:
gloriadei - te hosty które wymieniłaś nie są specjalnie wrażliwe na słońce. Oczywiście nie są specjalnie wrażliwe jak na hosty. Nie powinno sadzić się ich jak ja to określam "na patelni" ale kilka godzin porannego słońca im nie zaszkodzi. Właśnie - porannego. Najgorsze dla host jest słońce popołudniowe. Powietrze już wtedy jest suche, słońce grzeje i liście się gotują... Z moich obserwacji wynika, że najbardziej wrażliwe duże hosty o cienkich liściach. Na przykład Color Glory. Te małe potrafią więcej wytrzymać.
Dookoła domu - raistand - 2009
-
gloriadei
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Tak na szybko:

To niestety nie moje. U mnie nie ma odpowiedniego stanowiska. Ten rośnie od wschodu i jak widać bardzo mu to służy.

Night Before Christmas. Bardzo wdzięczna.

Bernstorff Castle
Zastanawiałem się chyba dwa tygodnie, aż jednak się złamałem. Przeważyły rozwinięte kwiaty. Nie ten na zdjęciu, tylko na drugiej roślince która została w sklepie. Obawiam się, że dokona tam swego żywota.

To niestety nie moje. U mnie nie ma odpowiedniego stanowiska. Ten rośnie od wschodu i jak widać bardzo mu to służy.

Night Before Christmas. Bardzo wdzięczna.

Bernstorff Castle
Zastanawiałem się chyba dwa tygodnie, aż jednak się złamałem. Przeważyły rozwinięte kwiaty. Nie ten na zdjęciu, tylko na drugiej roślince która została w sklepie. Obawiam się, że dokona tam swego żywota.
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rany Julek, Andrzeju, toż to cudo nad cudami !

Jeszcze takiej pięknoty nie widziałam na żywo.
Bo Twoja, piękniejsza niż w HMF-ie!
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=51980&tab=1

Jeszcze takiej pięknoty nie widziałam na żywo.
Bo Twoja, piękniejsza niż w HMF-ie!
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=51980&tab=1
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W pierwszym momencie równiez pomyślałam, że to Nostalgia. Wspaniały kwiat Andrzeju 
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- raistand

To można kupić w OBI. Do mojego przyjechało kilka odmian. Były jeszcze Segovia, Avila, jakaś biała. Tak po jednej sztuce z odmiany. Jakość fatalna. Posadzone płytko w dość dużych doniczkach. Tak płytko, że rośliny przewracają się, są przelewane. Serce się kraje.
Produkowane jest przez http://tuszynscy.pl/index.php?page=offer
W OBI będą jeszcze renesansowe i okrywowe z ich oferty.
W piątek ma być nowa gazetka. Może coś dowiozą.
Zastanawia mnie tylko, że kwiat jest nieco inny niż na wspomnianym przez Hanię HMF. Inny też niż na stronach Poulsena. To znaczy ma inną kolorystykę. Zobaczę jak rozwiną się kolejne. Wtedy jakąś porządną fotkę pokażę.
Produkowane jest przez http://tuszynscy.pl/index.php?page=offer
W OBI będą jeszcze renesansowe i okrywowe z ich oferty.
W piątek ma być nowa gazetka. Może coś dowiozą.
Zastanawia mnie tylko, że kwiat jest nieco inny niż na wspomnianym przez Hanię HMF. Inny też niż na stronach Poulsena. To znaczy ma inną kolorystykę. Zobaczę jak rozwiną się kolejne. Wtedy jakąś porządną fotkę pokażę.
- raistand

Deszczu nadal brak. Sucho...
W tym roku hosty szybciej wybarwiają się niż poprzedniej wiosny. Grządka coraz bardziej się zieleni.

Saint Paul

Lakeside Prophecy
Coraz bardziej obiecująco wyglądają róże:

Madame Isaac Pereire
No i już prawie dojrzały czereśnie. Dają się zjeść.
Jeszcze kilka dni i zlecą się szpaki.

W tym roku hosty szybciej wybarwiają się niż poprzedniej wiosny. Grządka coraz bardziej się zieleni.

Saint Paul

Lakeside Prophecy
Coraz bardziej obiecująco wyglądają róże:

Madame Isaac Pereire
No i już prawie dojrzały czereśnie. Dają się zjeść.