Olu w Hortulusie jest strasznie drogo. Kupiłam w zeszłym roku kilka roślin, a potem jak gdzieś spotkałam to zawsze były tańsze. mocno się zastanów, aha i hosty sprzedają z wirusem.aleksandra odwazna pisze:24.05 do Kórnika a 31.05.- 03.06 Kołobrzeg , Koszalin i po drodze Hortulus w Dobrzycy.
Dzięki za opis zakupów , znowu jakieś nowości![]()
![]()
![]()
Przetestuj je u Siebie![]()
![]()
Mój ogród-mariasen cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, storczyk jest piękny ciekawe czy przetrzyma zimę. Mam jeszcze w mieszkaniu bletillę striatę i też ją posadzę do gruntu.
Olu, u mnie tylko rano pokropiło i zaraz zrobiło się słonecznie. Wczoraj solidnie podlałam więc dzisiaj dam sobie spokój. Boję się takich nawałnic oby już się uspokoiło.
Piterek, nie mogę się doczekać aż zakwitnie mekonops, storczyk mnie oczarował.
Agness, biegam do tego mekonopsa po kilka razy dziennie, jeszcze nie zakwitł, a już tyle zdjęć napstrykałam.
Igo, cedra jeszcze nie posadziłam bo szukam dla niego miejsca.
Aniu, mój fiołek jest malutki ale liczę na to, że będzie taki piękny jak w internecie i że szybko się rozrośnie.

Olu, u mnie tylko rano pokropiło i zaraz zrobiło się słonecznie. Wczoraj solidnie podlałam więc dzisiaj dam sobie spokój. Boję się takich nawałnic oby już się uspokoiło.
Piterek, nie mogę się doczekać aż zakwitnie mekonops, storczyk mnie oczarował.

Agness, biegam do tego mekonopsa po kilka razy dziennie, jeszcze nie zakwitł, a już tyle zdjęć napstrykałam.

Igo, cedra jeszcze nie posadziłam bo szukam dla niego miejsca.

Aniu, mój fiołek jest malutki ale liczę na to, że będzie taki piękny jak w internecie i że szybko się rozrośnie.

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Maju,
Fantastyczne zakupy zrobiłaś na Targach. Na jesieni daj znać, załatwimy nocleg i odwóz
Ogród masz rzeczywiście bajkowy. Wielu roślin nie znam
, jednak parę do kapownika trafiło
Pozdrawiam serdecznie.

Fantastyczne zakupy zrobiłaś na Targach. Na jesieni daj znać, załatwimy nocleg i odwóz

Ogród masz rzeczywiście bajkowy. Wielu roślin nie znam

Pozdrawiam serdecznie.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, ostatnio podoba mi się zestawienie żółtego z niebieskim albo z liliowym.
Mam już dwa większe cedry ale chciałam takiego płaczącego bo lubię taki pokrój. Moich cedrów nie okrywam, jeden zmarzł kilka lat temu do granicy śniegu ale podparłam ocalałą gałąź i w tej chwili jest już piękny i zimuje bez problemu. Mam nawet malutką sadzonkę ok 20 cm i przetrzymała tą zimę bez zabezpieczenia. Ale może tego okryję.
Witaj empuzo, kusząca propozycja.
Mam już dwa większe cedry ale chciałam takiego płaczącego bo lubię taki pokrój. Moich cedrów nie okrywam, jeden zmarzł kilka lat temu do granicy śniegu ale podparłam ocalałą gałąź i w tej chwili jest już piękny i zimuje bez problemu. Mam nawet malutką sadzonkę ok 20 cm i przetrzymała tą zimę bez zabezpieczenia. Ale może tego okryję.

Witaj empuzo, kusząca propozycja.

- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43