Moje kwitnące pierwiosnki ,mam jeszcze Viali ale dopiero wychodzi z ziemi.Izabello1004-ten ostatni to od ciebie,zaczyna puszczać pąki jeszcze jeden.Cieszę sie że zakwitły jeszcze w tym roku.AMBA19-piękny masz okaz rajskiej jabłoni .Jle lat ma twój okaz?Bo jeśli z ziarenka takie drzewo urosło to chyba dużo.Ja swoją jabłonkę wczesną wiosną trochę podciełam aby zagęścić.
Sterlizjo ta moja jabłonka ma na pewno ponad 17 lat, a może nawet bliżej 20-tu. Najpierw rosła na mojej poprzedniej działce. Gdy ją przesadzałam miała już na pewno ok.3 lata.
Tyle tylko, że rośnie w formie krzewu a nie drzewka. Ale akurat w tym miejscu miały rosnąć krzewy, które odgradzają mnie od sąsiadów.
Witaj,pięknie zagospodarowałaś teren koło domu,krzewy i drzewa długo rosną,im szybciej się je posadzi tym szybciej cieszą nasze oczy.
Znam ten problem z sąsiadami którzy kpią ze w domu się nie mieszka a ogród się zakłada- miałam to samo.Ale ja teraz mam trochę cienia a oni smażą się na słońcu w upalne dni,ja ciesze się krzewami i kwiatami oni sadzą i dziwią się ze u mnie już kwitną.
Dziękuję za odwiedzinki-maryla73ab. Amba19-to moja druga jabłonka "Royality" Kwiaty co prawda trochę wytargał wiatr i już rozjaśniały ale i tak widać różnicę.
Jeszcze kilka kwitnących roślinek... Kolejno piwonia drzewiasta(hura ),bożykwiat,Karagana syberyjska,janowiec płożący,ostatnie tulipany,kwiaty aronii,złotlin japoński.
Pierwsze foto-świerk Wężowy,Kuningamia,dereń świdwa Compressa,i po dwóch tygodniach całkiem przypadkiem udało mi sie kupić kalinę Eskimo (ostatnią sztukę przeznaczoną dla siebie odstąpił mi ogrodnik)
Świerk wężowy to bardzo ładny świerk i szybko się rozrasta.Mam dwa jeden ma 2m a drugi gdzieś koło 80 cm wysokości.Ten mały ma co roku piękne czerwone szyszki ale ten wielki jeszcze nigdy nie miał.
Piwonia bardzo ładna.
Kocina nie znam nazam nazwy,nawet nie kojarzę gdzie go kupiłam,jednak jest to najpiękniejsz odmiana u mnie .Piwonia delikatna ciągle w zamknięciu,sama zglądam do niej z ciekawością kiedy się otworzy.
Pierwsze zdjęcie to świerk Białobok Izabello1004.A dzisiaj dokupiłam świerk Acrocona(nie wiem czy dobrze napisane) z czerwonymi szyszkami,ty go u siebie też masz i powojnik górski biały jak na twoich zdjęciach.Zdjęcia zrobię póżniej.
Witaj
Świerka Białobok jeszcze nie mam i od dawna mi się podoba ale jeszcze nigdzie nie natrafiłam na niego.Widziałam parę razy na alegro ale zrezygnowałam z zakupu .Acrocone już mam i ma bardzo ciekawe czerwone szyszki.
Biały powojnik musi wyglądać cudnie .Czekam na zdięcia.
Gdzie kupujesz swoje iglaki?
Witaj . Białobok widziałam na allegro i miałam na niego ochotę ale jak dla mnie był za drogi. Może innym razem
W każdym razie bardzo pięknie wygląda.
Swietny pomysł z tym ogrodem. Jak ja sie budowałam to nic nie było, a szkoda. Potem długo pustka dookoła zanim sie rozrosły drzewka. A tak przynajmniej będzie ładnie od razu po wprowadzeniu sie na nowe miejsce
Czerwone kwiatki jabłonki śliczne. Właściwie nie widziałam nigdy takich na drzewie.
Dziękuję że do mnie zajrzałaś-roslynn-mi tę ten białobok zawrócił w głowie ,był to pierwszy mój fajniejszy iglaczek .A ogród przed oknami zawsze mi się msrzył-jeść śniadanie i patrzeć na ogród-tak będzie .Rajskich jabłoni jest dużo odmian w wątku o nich jest ich trochę pokazane .