Z kwiatowego dworku "M & M" cz.1
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z kwiatowego dworku M
piękne oczko wodne .. ja u kaliny przyginam gałązkę do ziemi , przykładam kamieniem lub przyszpilam drutem ,przysypuję ziemią i na drugi rok odcinam bo ma już korzenie , gałązkę wsadzm do doniczki bo łatwiej podlewac ..,,
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Halinko dziękuję , działa uspokajająco
Marysiu ty robiłaś odkład ja tak robię z różami i powojnikami.
Aguś mnie udało się za pierwszym razem możliwe że urwałam gałązkę w dobrej porze też myślę że teraz z nowymi listkami będzie ciężko ale mogę próbować co mi szkodzi , są odrosty w ziemi spróbuję je dzisiaj wykopać ale czy będą korzonki nie wiem

Marysiu ty robiłaś odkład ja tak robię z różami i powojnikami.
Aguś mnie udało się za pierwszym razem możliwe że urwałam gałązkę w dobrej porze też myślę że teraz z nowymi listkami będzie ciężko ale mogę próbować co mi szkodzi , są odrosty w ziemi spróbuję je dzisiaj wykopać ale czy będą korzonki nie wiem
- maniusika

Z kwiatowego dworku M
Teraz tez uda się ukorzenić tylko nie trzeba ucinac gałązki. Wybrać ładną gałąź ,przygiąć ją do ziemi , obciążyć aby się nie podnosiła ,przysypać ziemią i podlać , gałąź musi być trochę zdrewniała ,brązowa w tamtym roku przygięlam trzy i wszystkie się ukorzeniły ,
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Maju to prawda jeszcze Majeczka jest mała ale za rok , dwa ...Ja jeszcze nie mam wnuków ale u mnie już jest tak zarośnięte że tak naprawdę można się dostać do niego z dwóch stron , więc łatwo je zabezpieczyć
Monisiu wiem że oprócz chwastów masz jeszcze spadające szyszki , igliwie i gałązki dlatego tym bardziej cię podziwiam za tak piękny ogród , kosztuje cię dwa razy więcej pracy ale myślę że zawsze można znaleźć jakąś polankę bez drzew na oczko musisz tylko chcieć je mieć
a na pewno wyczarujesz

Monisiu wiem że oprócz chwastów masz jeszcze spadające szyszki , igliwie i gałązki dlatego tym bardziej cię podziwiam za tak piękny ogród , kosztuje cię dwa razy więcej pracy ale myślę że zawsze można znaleźć jakąś polankę bez drzew na oczko musisz tylko chcieć je mieć
- maniusika

Z kwiatowego dworku M
U mnie padało w niedzielę a właściwie lało , dużo wody ale spłynęła do rowu jednak i na rabatach zrobiło sie wilgotno , szkoda tylko że powiększyła tunele po nornikach i zabrała parę cebulek tulipanów i krokusów , ale może zalała i gniazda nornic ,musiałam przytachać całą taczkę ziemi zeby zlikwidować te wyrwy ..... dzisiaj wsadziłam wreszcie clementisy ,kupiłam je dawniej ale tak było sucho że czekałam na deszcz , kupiłam niebieskie i bordowe ... miałam kosić trawnik ale trawa była za mokra i się zapychało . może jutro będzie lepiej ..