Maluszki słodziutkie
Kwiatki jkwiatka
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Ale roślin owadożernych
Chyba faktycznie nie masz kłopotu z muchami?
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Piękna kolekcja owadożernych, widać że to Twoja pasja!
Jakie stosujesz podłoże do rosiczki? Ja dopiero zaczęłam się bawić w owadożerne, na razie staram się namówic rosiczkę żeby nie zdechła po inwazji mszyc (coraz lepiej mi to idzie, pojętna rosiczka), ale niewątpliwie są to rośliny fascynujące. Jak je zimujesz- chodzi mi o doświetlanie, lodówkowanie (co niektórzy tak robią)?
Jakie stosujesz podłoże do rosiczki? Ja dopiero zaczęłam się bawić w owadożerne, na razie staram się namówic rosiczkę żeby nie zdechła po inwazji mszyc (coraz lepiej mi to idzie, pojętna rosiczka), ale niewątpliwie są to rośliny fascynujące. Jak je zimujesz- chodzi mi o doświetlanie, lodówkowanie (co niektórzy tak robią)?
-
jkwiatek
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 2 mar 2008, o 17:18
- Kontakt:
karolaipiotr - rośliny są w foli wiec muchy w domku sa 
Madeleine - torf kwaśny pH 3,5 - 4,5
Co do zimowania to zalezy jakie masz rosiczki ?
Madeleine - torf kwaśny pH 3,5 - 4,5
Co do zimowania to zalezy jakie masz rosiczki ?
Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego
Ja mam najprostsza capensis.
Zdjęcie jest w moim temacie (link w podpisie) tylko tam nie za bardzo ja widać, bo jest nędzna po walce z mszycą.
zresztą też tu widać to nieszczęście: http://www.owadozery.pl/forum/mszyca-t1618.html
Zdjęcie jest w moim temacie (link w podpisie) tylko tam nie za bardzo ja widać, bo jest nędzna po walce z mszycą.
zresztą też tu widać to nieszczęście: http://www.owadozery.pl/forum/mszyca-t1618.html
-
jkwiatek

- Kontakt:
Tą rosiczkę doświetlasz całą zime normalnie bez zimowaniaMadeleine pisze:Ja mam najprostsza capensis.
Kogo ramiona silne, niech tak czyni, i gdy racja jego, niech mu ręka nie zadrży, przeto po dokonaniu zemsty chwalebnej położy się aby wypocząć w poczuciu obowiązku dobrze spełnionego
-
jkwiatek

- Kontakt:
Madeleine pisze:A muchołówka?
ja muchołówki zimuje w piwnicy z lekkim dostępem do światła a podłoze jest lekko wilgotne
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Witaj!
Masz przepiękne owadożerne, dlatego chciałąbym się Ciebie poradzić. Zimą kupiłam rosiczkę madagaskarską. Przyjechała bez kropel , wyglądała marnie. Wiosną puściła nowe liscie, a nawet kilka nowych roślin wyrosło spod mchu. Te nowe mają wyprostowane łodygi, stare się przechylają i zwisają poza doniczkę. Żadne nie chcą zamykać łapek. Mają prawidłową wilgoć i nasłonecznienie. Będę wdzięczna za pomoc.
Masz przepiękne owadożerne, dlatego chciałąbym się Ciebie poradzić. Zimą kupiłam rosiczkę madagaskarską. Przyjechała bez kropel , wyglądała marnie. Wiosną puściła nowe liscie, a nawet kilka nowych roślin wyrosło spod mchu. Te nowe mają wyprostowane łodygi, stare się przechylają i zwisają poza doniczkę. Żadne nie chcą zamykać łapek. Mają prawidłową wilgoć i nasłonecznienie. Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
-
jkwiatek

- Kontakt:
Duże rośliny podeprzyj czymś aby były prosteLeśny Duch pisze:Witaj!
Muchy powinny sie przyklejać do liści a one zawijać sie
Pisz na pw lub mail kontakt@jkwiatek.pl ze zdjęciem to zerknę czy wszystko ok
jeżeli mają krople to powinno być ok wszystko
pozdrawiam
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Kompletnie nie znam się na "owadożernych" i raczej nie planuję ich hodowli, ale muszę
przyznac, że z wielką przyjemnością i ciekawością przejrzałam Twój wątek.
Jestem pod wrażeniem Twojej znajomości tematu no i podziwiam wielkośc Twojej kolekcji.
Gratuluję!
Pozdrawiam, Ela
Kompletnie nie znam się na "owadożernych" i raczej nie planuję ich hodowli, ale muszę
przyznac, że z wielką przyjemnością i ciekawością przejrzałam Twój wątek.
Jestem pod wrażeniem Twojej znajomości tematu no i podziwiam wielkośc Twojej kolekcji.
Gratuluję!
Pozdrawiam, Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe