Jeśli występuje problem z logowaniem i redirectingiem

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Jeśli występuje problem z logowaniem i redirectingiem

Post »

Spróbujcie tej metody jeśli występuje problem z logowaniem i przerzucania ze strony forumogrodnicze.pl na forumogrodnicze.info
Pomoże.

Wejść w połączenia sieciowe i zmienić DNS nr1 na 194.204.152.34
zamiast innego DNSa lub routerowego np 194.204.159.1 lub 192.168.1.1

START/USTAWIENIA/POŁĄCZENIA SIECIOWE/

Prawy klik na połączenie/wybieramy TCP-IP , klikając wybieramy DNS

Przyczyną może być niewłaściwie odświeżenie danych w DNS w ustanowionym połączeniu
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie wczoraj miałam ten problem. Czy należy zmienić te ustawienia na stałe czy to chwilowy problem (piszę z komputera służbowego nie wiem co będzie po powrocie do domu)?
Jestem kompletnym laikiem komputerowym.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

JLG pisze:Właśnie wczoraj miałam ten problem. Czy należy zmienić te ustawienia na stałe czy to chwilowy problem (piszę z komputera służbowego nie wiem co będzie po powrocie do domu)?
Jestem kompletnym laikiem komputerowym.
Moim zdaniem można na stałe / Wydaje mi się ten wymieniony przeze mnie powyższej DNS TPSA jest lepszy i szybciej propaguje się domena /poprawnie
Admin.
chwaścik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2007, o 07:22

Re: Jeśli występuje problem z logowaniem i redirectingiem

Post »

Administrator pisze:Spróbujcie tej metody jeśli występuje problem z logowaniem i przerzucania ze strony forumogrodnicze.pl na forumogrodnicze.info
Pomoże.

To faktycznie wydaje się działać ale współczuję tym osobom, które mają ten problem. Ja przez wiele ostatnich dni nie miałem praktycznie dostępu do FO, wywalało mnie tak jak opisała to tutaj aguskac. A ostatnio w ogóle nic nie wchodziło, "przekroczony czas itp". Jak to naprawić dowiedziałem się używając wejścia przez jednego z anonymizerów inaczej nigdy pewnie bym się nie dowiedział jak skorygować problem. Nie sądzę bym był jedyny ale nie sądzę też, że każdy wie jak wejść mimo wszystko (przynajmniej na chwilę) żeby dowiedzieć się jak skorygować ten problem.

Może w związku z tym warto by było rozesłać jakąś ogólną informację mailową wszystkim FOrumowiczom bo jak widać problem nie jest jednostkowy i naprawdę nie wiadomo kto może być jeszcze trwale odcięty od FO?
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Re: Jeśli występuje problem z logowaniem i redirectingiem

Post »

chwaścik pisze:
Administrator pisze:Spróbujcie tej metody jeśli występuje problem z logowaniem i przerzucania ze strony forumogrodnicze.pl na forumogrodnicze.info
Pomoże.

To faktycznie wydaje się działać ale współczuję tym osobom, które mają ten problem. Ja przez wiele ostatnich dni nie miałem praktycznie dostępu do FO, wywalało mnie tak jak opisała to tutaj aguskac. A ostatnio w ogóle nic nie wchodziło, "przekroczony czas itp". Jak to naprawić dowiedziałem się używając wejścia przez jednego z anonymizerów inaczej nigdy pewnie bym się nie dowiedział jak skorygować problem. Nie sądzę bym był jedyny ale nie sądzę też, że każdy wie jak wejść mimo wszystko (przynajmniej na chwilę) żeby dowiedzieć się jak skorygować ten problem.

Może w związku z tym warto by było rozesłać jakąś ogólną informację mailową wszystkim FOrumowiczom bo jak widać problem nie jest jednostkowy i naprawdę nie wiadomo kto może być jeszcze trwale odcięty od FO?
Masz rację, dziękuję za cenną sugestię.
Mailing do wszystkich Forumowiczów wysłany został przed momentem, o godz 12:30
Pozdrawiam. :idea:
Admin.
ODPOWIEDZ

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”