Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie na ostatnich dwóch stronach są akurat propozycje, zapraszamjolami pisze:[...] Może ktoś ma jakieś propozycje, chętnie skorzystam z podpowiedzi...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich odwiedzających mnie
Agawa z tymi zakupami roślinek na targu to jest tak, że tylko jedna pani ma byliny i zawsze można coś ciekawego kupić
Agnieszko dzięki za zdjęcie ..Właśnie takie "poduchy" na murku mi się podobają...Zrobię coś podobnego u siebie tylko na przemian z hostami..
Bishop skorzystałam z propozycji roślinek w Twoim wątku
U nas dalej sucho...We wtorek troszkę popadało, ale to wszystko mało...a dzisiaj dosłownie dwie krople i deszczyk poszedł dalej
Była straszna duchota i 25 stop.
Agawa z tymi zakupami roślinek na targu to jest tak, że tylko jedna pani ma byliny i zawsze można coś ciekawego kupić
Agnieszko dzięki za zdjęcie ..Właśnie takie "poduchy" na murku mi się podobają...Zrobię coś podobnego u siebie tylko na przemian z hostami..
Bishop skorzystałam z propozycji roślinek w Twoim wątku
U nas dalej sucho...We wtorek troszkę popadało, ale to wszystko mało...a dzisiaj dosłownie dwie krople i deszczyk poszedł dalej
Izuś M pochwalonytu.ja pisze:Świetny murek! Pochwal swego M, bo się musiał chłop narobić. Przy obsadzaniu murka weź pod uwagę ilość słońca. Hosty wolą raczej półcień, a rośliny kobiercowe ( te tworzące "poduchy") potrzebują dużo słońca.
Jak tam ciasto? Upieczone już?
Dzwonek dalmatyński to piękna roślinka, którą chciałabym posadzić na murku i ona znosi zacienienie...
Ciasto upieczone
- agnieszka72

- agnieszka72

- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Taro! Piękny ten anemonek. Mam je pierwszy rok i też zastanawiam się, czy zakwitnie. Bardzo bym chciał.
Murek - pierwsza klasa
Przyłączam się do głosu Tu.ji - hosty lubią półcień a np. floksy szydlaste słońce, więc radziłbym Ci wykorzystać to miejsce dla roślinek, które są dobrym towarzystwem dla host - żurawki, miodunki, kopytnik, praginia czy przywrotnik, dąbrówki, a z wyższych - serduszka, języczki, tojad, tawułki, paprocie itd.
Murek - pierwsza klasa
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Jolusia.
Dawno u Ciebie nie byłam i jakie juz duze zmiany na działce widać.
Altana skończona-super wygląda. Przez wypadek mojego M - ja niestety nie mam skończonej. Mureczek za altanką świetny - super bedzie wyglądał jak zarośnie roślinkami. Warzywniak juz tyle ma na swych grządkach warzywek.
W zeszłym roku tez miałam gniazdo os ale w ziemi. Bałam sie bo uczulona jestem więc potraktowalismy benzyną i ogniem.
Roslinki masz śliczne. U mnie też dopiero powoli wszystko rośnie, bo tez mam nowe i zanim podrosną to potrwa.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę. :P
Dawno u Ciebie nie byłam i jakie juz duze zmiany na działce widać.
Altana skończona-super wygląda. Przez wypadek mojego M - ja niestety nie mam skończonej. Mureczek za altanką świetny - super bedzie wyglądał jak zarośnie roślinkami. Warzywniak juz tyle ma na swych grządkach warzywek.
W zeszłym roku tez miałam gniazdo os ale w ziemi. Bałam sie bo uczulona jestem więc potraktowalismy benzyną i ogniem.
Roslinki masz śliczne. U mnie też dopiero powoli wszystko rośnie, bo tez mam nowe i zanim podrosną to potrwa.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę. :P
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aaaa, jeszcze:
Na razie jest susza, ale jak przyjdzie jakaś ulewa, to woda ze skarpy spłynie do tego nowego wąwozu. Planujecie jakiś drenaż?
Na razie jest susza, ale jak przyjdzie jakaś ulewa, to woda ze skarpy spłynie do tego nowego wąwozu. Planujecie jakiś drenaż?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Jacku witam serdecznie i dziękuję za propozycje roślinek. Raczej wolałabym na mur niskie rośliny np. żurawki to dobry pomysł, bo bardzo mi się podobają.
Giguś miło Cię gościć
I Ty powoli skończysz swoją altanę. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, a więc zdrowie M najważniejsze. U Ciebie też bywam, ale nie zawsze zostawiam ślad. Twoja działka pięknieje a i Ty jesteś pieknie już opalona.
W zasadzie to nie...Jak w zeszłym roku były deszcze to nie zauważyłam, żeby woda spływała ze skarpy...Skarpa zresztą nie schodzi do samego murku mocnym spadem, tylko wcześniej ma takie wypłaszczenie
Ale godne zastanowienia to co piszesz
Mam zresztą taką szeroką rynnę to może by ją wkopał wzdłuż murka... Chyba tak zrobimy
Qurcze dalej nie pada
Pochmurało się i nic 
Giguś miło Cię gościć
Hmmmbishop pisze:Aaaa, jeszcze:
Ale godne zastanowienia to co piszesz
Qurcze dalej nie pada