Pozdrawiam
Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
-
x-d-a
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewelino, rzadko piszę ale śledzę Twoje poczynania i jak inni pieję z zachwytu. Twój ogród jest dla mnie skarbnicą wiedzy i pomysłów (jestem zgapiaczem???). Masz naprawdę dużą wrażliwość i prawdziwy dar dobierania roślin.
Mam prośbę o podpowiedź: wiem z wcześniejszych wątków o katastrofie, która przydarzyła się Twoim daglezjom i przepraszam, że poruszam pewnie przykry dla Ciebie temat ale jeśli możesz to powiedz w jakiej odległości od siebie były one posadzone. Mam zamiar zasłonić ścianę domu sąsiada a wybór padł właśnie na daglezje ponieważ szybko rosną i jednocześnie są takie "lekkie" w odbiorze.
Majowo pozdrawiam i życzę wszystkiego zdrowego i bujnego
Mam prośbę o podpowiedź: wiem z wcześniejszych wątków o katastrofie, która przydarzyła się Twoim daglezjom i przepraszam, że poruszam pewnie przykry dla Ciebie temat ale jeśli możesz to powiedz w jakiej odległości od siebie były one posadzone. Mam zamiar zasłonić ścianę domu sąsiada a wybór padł właśnie na daglezje ponieważ szybko rosną i jednocześnie są takie "lekkie" w odbiorze.
Majowo pozdrawiam i życzę wszystkiego zdrowego i bujnego
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Pozwolisz Słońce?
To psianka jaśminowa ( Solanum jasminoides), krewna naszego ziemniaka.
Jaśmin ( Jasminum ) ma zółte kwiatki, a lekarski bialutkie i zapach, że jej !
Właśnie jaśminu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jaśmin
Znów będzie przepięknie u Ciebi4, Ewelinko.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Fantastyczne są te Twoje skalniaki! A rozchodnik piękny rzeczywiscie jest piękny
Widziałam jednak mnóstwo pięknych roslin na tych skalniakach. Chyba pierwszy raz widziałam tak cudne kwiaty rojnika ( mój nie chce w ogóle kwitnąć - nie mam pojęcia dlaczego
).
no i glicynia jest zachwycająca! Ile lat już rosnie u Ciebie?
Na tych zdjęciach nie widać, ale kiedyś pokazywałaś ją w innym ujęciu i tam wydawało mi się, ze widziałam podpórkę. Czy ona wciąż jest przy glicynii?
no i glicynia jest zachwycająca! Ile lat już rosnie u Ciebie?
Na tych zdjęciach nie widać, ale kiedyś pokazywałaś ją w innym ujęciu i tam wydawało mi się, ze widziałam podpórkę. Czy ona wciąż jest przy glicynii?
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie. Bardzo podobają się mi Twoje zakupy - szczególnie "jaśminowiec" (gdzie w Poznaniu kupujesz takie cudeńka). Glicynia piękna - choruję na nią już długo, wiedziałam, że jak będę miała kiedyś ogród to na pewno posadzę glicynię. Ogród mam, a glicynii nie ma jeszcze.... Trochę mnie przystopowały opowieści, że to pnącze może z łatwością zniszczyć dach, położyć płot i że jest bardzo ekspansywne. Czy to prawda?
Drugie pytanko - czy glicynia może rosnąć w przy wschodniej ścianie, która po południu jest w cieniu? (Tylko to miejsce u mnie wchodzi w rachubę i nie wiem czy jest sens sadzić tam tą roślinę).
Drugie pytanko - czy glicynia może rosnąć w przy wschodniej ścianie, która po południu jest w cieniu? (Tylko to miejsce u mnie wchodzi w rachubę i nie wiem czy jest sens sadzić tam tą roślinę).
witam,spokojnie pospacerowałem po Twoim ogrodzie,jestem pod wielkim wrażeniem ,jest świetny,masz piękne roślinki,a glicynia powala,ja mam różową ,ale zawsze chorowałem na niebieską ,gdy by nie pomyłka w oznaczeniach taką bym parę lat temu kupił,ale jeszcze sobie sprawię taką ,tylko że mam w planach małe drzewko z nie zrobić,pozdrawiam
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.