Leśny ogród Moni68 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Leśny ogród Moni68

Post »

Moniko;nareszcie popadało,widzę ,że wszyscy się cieszą,tylko się ochłodziło i zimny wiatr,chociaż zapowiadają ocieplenie od soboty.Miło u Ciebie pochodzić po lesie w towarzystwie pięknych krzewów,kwiatów i roślin.Co nowego posadził najmniejszy ogrodnik?.Pozdrowienia
Ryszard
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś deszczyk ożywi nasze roślinki :D ruszą z jeszcze większym impetem :D U mnie dopiero teraz się wypogodziła, cały dzień był paskudny, wiał okropny wiatr i mżyło , a zimno niesamowite :roll:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Moniu Warszawa zawsze mi się kojarzy z dużym ruchem
i masą budowli. Tak ją pamiętam gdy czasem tam jeździłam.
Nie mogę sobie wyobrazić tak ładnych miejsc.Chociaż moja córka
mieszka od 2 lat w Warszawie i twierdzi że okolice wbrew mojej
wyobraźni są piękne.Zaczynam jej wierzyć gdy oglądam twój
ogród.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D :D
Dopiero teraz zajrzałam na Forum...miałam dzisiaj bardzo pracowity dzień. Przygotowuję się do sobotnich gości, z noclegiem :lol: :lol: Będzie też moja przyjaciółka z Niemiec, która zapewne parę dni zostanie. Poza tym potwornie wiało ostatniej nocy, musiałam więc pozbierać połamane gałęzie.

Marysiu Kochana, nie podlewać, a za trzy tygodnie rozsypać dobrą garść nawozu wokół krzewu i porządnie podlać. Następne nawożenie dopiero wczesną jesienią, radzę kompost lub obornik.

Jadziu, kilka największych starych rh zabraliśmy z poprzedniego ogrodu. Resztę kupowałam już tutaj, czyli od pięciu lat stale dosadzam nowe egzemplarze. Trudno ocenić mi ich wiek- najczęściej kupuję sadzonki trzyletnie, chociaż zdarzały się i pięcioletnie. I rzeczywiście mam kilka odmian, które rozrastają się wszerz, a nie wzyż :lol: :lol:

Nigello, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa :) Jednak moim radom daleko do fachowości :lol: :lol: Dzielę się po prostu własnym doświadczeniem i wiedzą wyczytaną w mądrych książkach :lol: Z zawodu jestem tłumaczem :)

Rysiu, bardzo się cieszę, że zajrzałeś :) U mnie była dzisiaj piękna pogoda, chociaż wietrznie i dosyć chłodno. Czekam na to ocieplenie z utęsknieniem, bo zimna wyjątkowo nie lubię :lol: Byliśmy dzisiaj w ogrodniczym po jednoroczne do kilku skrzynek. Do swojej Pawełek posadził lobelię, pelargonię bluszczolistną, pelargonię rabatową i jakieś takie ozdobne liście, nie pamiętam, jak się nazywają. Sam wybierał :lol: :lol:

Aguś, u mnie już było słonecznie :) Wczorajsza ulewa bardzo się przydała, od razu hosty większe się zrobiły :)

Danusiu, bardzo Ci dziękuję :) Warszawa rzeczywiście ma ładne okolice, ale i w samym mieście są piękne miejsca, na przykład Żoliborz Oficerski- zabytkowe wille z lat dwudziestych ubiegłego wieku i cudne ogrody :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

witaj w piękny słoneczny i jak narzie zapowiadający się cieplutki dzień....
Młody widać rośnie na Ogrodnika :lol: dobrze, że lubi kwiatki...mojego niestety już one nie interesowały...ogród mu przybył jak miał 18 lat....kosił tylko trawkę..no cóż dziecko blokowiska :cry: :cry:

a kostium całkiem fajny - cały brązowy taka czekoladka, wzór na nim jakby haftowany ale też brązowy mało widoczny ale nie powiem elegancko wygladający,na gatkach z przodu boku ma metalową brązową malutką tabliczke wrrr z napisem triumph i tak się zastanawiam jak ją odpruję czy ślad nie zostanie, albo co gorsza oczka nie pójdą..nie lubię napisów na zwenątrz :? ....i cenowo nie zabiło mojej kieszeni
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Tess jeśli to malutka, metalowa, brązowa tabliczka na brązowym tle to nie będzie się rzucała w oczy, a po odpruciu może być gorzej, może zostać wyraźny ślad (albo co gorzej faktycznie oczka).

Monika słońce i ciepełko od Ciebie dotarło do mnie :) Dzisiaj pierwszy prawdziwie ciepły, niemal upalny dzień. Jak na złość jakiś ból ścięgna mnie dopadł i znowu nic nie zrobię na grządkach :twisted: Plust taki, że mogę się legalnie lenić na słoneczku :) Pokaż koniecznie jak Pawełkowa Skrzyneczka zakwitnie :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Monia! Twoje leśne zakątki bardzo klimatyczne. Różanecznikom tam bardzo dobrze i żurawkom widzę też. Piękne tulipany jeszcze Ci kwitną. Pozdrawiam i życzę ciepłego dnia :!:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, witam serdecznie :D :D
Wpadłam na chwilkę, bo jutro mam najazd :lol: :lol: Dzień był piękny i o wiele cieplejszy niż zapowiadali.

Tess, kostium na pewno ładny, lubię brązy :) Najważniejsze, że jesteś zadowolona :)

Ula, cieszę się, że w końcu i do Ciebie dotarło ciepło :) Niedługo pewnie skwar się będzie z nieba lał :lol: :lol: Mam nadzieję, że lepiej się już czujesz.

Jacku, bardzo dziękuję :D Jeszcze cztery odmiany tulipanów powinny zakwitnąć.

Kilka dzisiejszych zdjęć :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś co to za odmiana host na 5 zdjęciu :?:
...jak ja Ci zazdraszczam ty sosen... :) ...pozytywnie oczywiście :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Witaj Moniko, po toskańskich pejzażach z wielka przyjemnością wróciłam do naszych polskich ogrodów, w tym również do Twojego - leśnego.
W wielu miejscach w Europie jest pięknie, ale -wierz mi - z radością wróciłam do mojego domu, ogrodu i z niecierpliwością zaglądam do Waszych ogrodów, żeby zobaczyć, co się w nich przez ten majowy tydzień zmieniło...
Pozdrawiam :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynthio, to undulata :)

Dalo, świat w ogóle jest piękny :) Jednak zawsze miło wraca się do domu :) Cieszę się, że już jesteś :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Moniś ale ten Twój leśny zakątek piękny i nawet możesz mieć leśne roślinki :roll: co u mnie jest to nie możliwe bo nawet nie chciałyby rosnąć :?

Dobranoc ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Moniś :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś, masz inne piękne rośliny, które u mnie kiepsko rosną :) Coś za coś :wink:

Cynthio, nie ma za co :)

W nocy trochę popadało, teraz już się przejaśnia i jest stosunkowo ciepło.
Wszystkim życzę miłego dnia :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Dzień Dobry ,piękny masz ten leśny ogród,chciał bym mieć choć kawałek takiego,niezłe wyzwanie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”