Nie warto. Xiążka może i dobra jest żeby wprowadzić w temat takiego początkującego jak ja, natomiast dla kogoś z doświadczeniem to wyrzucone pieniądze. Jak wszystkie xiążki z tej serii traktują temat "po łebkach".raistand pisze:[...]Nie książki nie znam, zaraz poszukam w sieci co to takiego.[...]
Dookoła domu - raistand - 2009
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie te Z LM już mają solidne przyrosty. A dziś wsadziłem:
Poulsenowski Pirouette. Oczarował mnie gdy zobaczyłem go na żywo w OBI.
Augusta Luiza - ma na tym forum szerokie grono fanów

Belvedere - dwa tygodnie temu to były suche patyczki, a teraz... jak widać
Podziękowania dla Deidre
A tak to na razie wygląda z daleka:

Trawnik jest w trakcie powstawania wiec proszę się nie czepiać ;) W ub. roku rosły tu warzywka.
Poulsenowski Pirouette. Oczarował mnie gdy zobaczyłem go na żywo w OBI.
Augusta Luiza - ma na tym forum szerokie grono fanów

Belvedere - dwa tygodnie temu to były suche patyczki, a teraz... jak widać
Podziękowania dla Deidre
A tak to na razie wygląda z daleka:

Trawnik jest w trakcie powstawania wiec proszę się nie czepiać ;) W ub. roku rosły tu warzywka.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Cóż, najpierw pogratuluję sobie błyskawicznego refleksu, który pomógł mi DZIŚ odkryć, że masz swój wątek...
A teraz Tobie pięknej kolekcji host.
Też je bardzo lubię (bo nie samymi różami człowiek żyje
), na razie mam tylko około 30, ale myślę, że to przyszłościowa kolekcja.
No i pozachwycam się piwonią drzewiastą, bo naprawdę piękna. Taka subtelna.
I jeszcze żurawkami i tiarelkami
I liliowcami w stosownym czasie
A Twja Eden Rose jest bardzo fajnym krzaczkiem, na pewno okazlszym od mojej, też z jesiennego sadzenia.
A teraz Tobie pięknej kolekcji host.
Też je bardzo lubię (bo nie samymi różami człowiek żyje
No i pozachwycam się piwonią drzewiastą, bo naprawdę piękna. Taka subtelna.
I jeszcze żurawkami i tiarelkami
I liliowcami w stosownym czasie
A Twja Eden Rose jest bardzo fajnym krzaczkiem, na pewno okazlszym od mojej, też z jesiennego sadzenia.
- raistand

To jest świeżo posiana trawa. Jeszcze sie dobrze nie ukorzeniła a już ją słońce pali.
Dzisiaj mała rewolucja no hostowisku. Guacamole poszła do tyłu. Dzięki temu widać niektóre inne, przysłaniane przez nią hosty. No i zrobiło się ciutkę miejsca.
Poza tym mszyce atakują
Wiatr taki, że pryskać się niczym nie da
Po deszczu też już nie ma śladu. Znowu sucho jak pieprz. 

Dzisiaj mała rewolucja no hostowisku. Guacamole poszła do tyłu. Dzięki temu widać niektóre inne, przysłaniane przez nią hosty. No i zrobiło się ciutkę miejsca.
Poza tym mszyce atakują

-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Andrzeju, zajrzałam po dłuższej przerwie
Podziwiam twoje hosty i mam pytanie. Zamowilam June, Fire and Ice i Wide Brim. Czy móglbyś doradzić jakie miejsce jest najlepsze dla każdej. Slyszałam, że niektóre odmiany nie lubią ani promyczka slońca, bo się "palą" liście. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki
pozdrawiam
Podziwiam twoje hosty i mam pytanie. Zamowilam June, Fire and Ice i Wide Brim. Czy móglbyś doradzić jakie miejsce jest najlepsze dla każdej. Slyszałam, że niektóre odmiany nie lubią ani promyczka slońca, bo się "palą" liście. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki
pozdrawiam
- MalaRybka
- 1000p

- Od: 22 mar 2007, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju, cudne hosty
. Mam kilka sztuk, ale nie są tak ładne i dorodne jak twoje.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- raistand

Oj Rybko Twoje też bedą dorodne. Po prostu trzeba dać im trochę czasu 
gloriadei - te hosty które wymieniłaś nie są specjalnie wrażliwe na słońce. Oczywiście nie są specjalnie wrażliwe jak na hosty. Nie powinno sadzić się ich jak ja to określam "na patelni" ale kilka godzin porannego słońca im nie zaszkodzi. Właśnie - porannego. Najgorsze dla host jest słońce popołudniowe. Powietrze już wtedy jest suche, słońce grzeje i liście się gotują... Z moich obserwacji wynika, że najbardziej wrażliwe duże hosty o cienkich liściach. Na przykład Color Glory. Te małe potrafią więcej wytrzymać.
gloriadei - te hosty które wymieniłaś nie są specjalnie wrażliwe na słońce. Oczywiście nie są specjalnie wrażliwe jak na hosty. Nie powinno sadzić się ich jak ja to określam "na patelni" ale kilka godzin porannego słońca im nie zaszkodzi. Właśnie - porannego. Najgorsze dla host jest słońce popołudniowe. Powietrze już wtedy jest suche, słońce grzeje i liście się gotują... Z moich obserwacji wynika, że najbardziej wrażliwe duże hosty o cienkich liściach. Na przykład Color Glory. Te małe potrafią więcej wytrzymać.
Piekne hosty tylko za duzo miejsca to ja tam nie widzę 
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;