Czy można reklamować roślinę?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Czy można reklamować roślinę?

Post »

Witam!
Kupiłam w prywatnej szkółce ( o dobrej renomie) dwa tygodnie temu już z pąkami kwiatostanowymi kalinę japońską i na metce było Viburnum plicatum' Mariesii', a teraz się okazało, że to Viburnum plicatum 'Grandiflorum' :? Nie chcę kolejnej kaliny z kwiatami w kształcie kul.Co zrobić, reklamować, czy dać spokój, jak udowodnić, że wprowadzono mnie częściowo w błąd :?:
vicky_pollard
---
Od: 27 gru 2008, o 16:56

Post »

Reklamuj i tyle. Jeśli szkółka chce utrzymać renomę to powinna wymienić roślinę na 100%. Jeśli nie zgodzą się na wymianę podaj na tym forum nazwę szkółki, poza tym jedź tam znowu i powiedz innym klientom by uważali co kupują, bo szkółka okłamuje klientów.
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zaraz okłamuje.....
Pomyłki się zdarzają i niekoniecznie są wynikiem złej woli.
Reklamacja powinna być jednak przyjęta - śmiało zareklamuj :D
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
selli7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 gru 2008, o 17:55

Post »

Dziękuję za odpowiedzi, z tym, że roślina już jest posadzona , czyli niejako 'używana' :? Chyba odstąpię ją koleżance.Denerwuje mnie to jednak, często spotykam takie numery :twisted: Ostatnio widziałam na kalinie metkę Viburnum opulus 'Compactum", a na krzewie widać było już wyraźnie kuliste kwiatostany Viburnum opulus 'Roseum". Jeśli nie mają metek odpowiedniej odmiany to niech skorygują flamastrem, a nie wprowadzają ludzi w błąd :roll:
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

selli7 pisze:Dziękuję za odpowiedzi, z tym, że roślina już jest posadzona , czyli niejako 'używana' :? Chyba odstąpię ją koleżance.Denerwuje mnie to jednak, często spotykam takie numery :twisted: Ostatnio widziałam na kalinie metkę Viburnum opulus 'Compactum", a na krzewie widać było już wyraźnie kuliste kwiatostany Viburnum opulus 'Roseum". Jeśli nie mają metek odpowiedniej odmiany to niech skorygują flamastrem, a nie wprowadzają ludzi w błąd :roll:
Stelli - ja bym reklamowała. Zazwyczaj takie błędy zdarzają sie w supermarketach (choć póki co mnie to nie spotkało i o niektórych mam całkiem dobre zdanie - pisałam o tym w poście o roślinach z marketu kontra ze szkółek).
Jak piszesz szkółka renomowana a i tak błędy się zdarzają. Owszem to rzecz ludzka, ale.... pieniądze wydane!
I bądz człowieku mądry - gdzie tu rośliny kupować????
Pozdrawiam
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”