Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko u mnie to nawet nie ma co kosić. Trawa wcale nie urosła do tej pory. Może po tym deszczu trawnik się zazieleni na prawdę.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Cynthio pada, miało idzisiaj padać ale słońce wyszło. Dobre i to :D

Romo, mam nadzieję, że Twoja glicynia ruszy pełną parą, gdyby moja padła chyba bym się w pięty gryzła. Oby nie było już żadnych przymrozków :D

Danusiu, podporę jeszcze zrobię a kolorek fioletowy, nie umiałam się zdecydować ale moze na drugi rok kupię jeszcze inny :D

Haniu, pognałam.... i jest? Bo u mnie już nie ma :D

Pelagio , jak Cię ktoś zastanie taką rozczochraną, to nakładaj szybko chustkę na głowę i zaproponuj, że karty będziesz stawiać i przyszłość przepowiesz :D

Ambo ja skosić muszę chociaż nie za wysoki ten trawniczek ale jakiś nierówny i co kawałek dziwne źdźbła wystają i troche mnie to drażni :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Sabinko jeśli kupisz jeszcze jedną wisterię poprowadź ją sobie w formie
drzewka jak to ma Tomek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Danusiu tak właśnie myślałam bo podeprzeć na czym już nie ma gdzie a środek ogrodu pusty :D
O ile mi sie uda oczywiście ale warto spróbować bo pięknie wygląda takie drzewko :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Nad tym jeziorkiem wypoczywałam w ostatnią niedzielę.
Chyba w tym tygodniu się nie da nigdzie wyjechać.
Jestem kapkę zestresowana bo zaczynam pracę na kilka godzin dziennie. Będzie parę groszy na nowe kwiatki jakby co i małżonek nie nie będzie miał wymówek , że nie ma pieniędzy ;:87
Co prawda zawsze będę pracować po południu ale to nie szkodzi bo cały dzień prawie dla siebie .
Nigdy nie miałam do czynienia z kasą fiskalną i bardzo się bałam ale wczoraj na pierwszej próbie zauważyłam, że to nie jest żaden cud. Byle dobrze kody wbijać i uważać na pieniążki.
Dzisiaj idę na dalszą orientację i od poniedziałku zaczynam.
Trzymajcie za mnie kciuki co nie podpadnę :D

Pewnie tego trawnika nie skoszę dzisiaj , myśli zajęte nową sprawą i tak jakoś rozedrgana jestem.
Ale niedługo dojdę do siebie. Tylko spokojnie.
Nie mogę się doczekać kiedy zakwitną piwonie i nie wiem jaki mają kolor. Gadam do tych dwu pączusiów i poganiam i nic. Bez za to pięknie rozkwita, muszę pstryknąć fotkę dzisiaj.
Maciejka wschodzi i porcelanka. Najwięcej i najbujniej rozkwitają mlecze :D
Troszkę żal mi je likwidować , są takie żółciutki i śliczne. Byle nie weszły na trawnik przy kwiatkach.
Jeszcze troszkę i będzie czas na skrzynki balkonowe, czekam aż trochę stanieją kwiaty bo na początku strasznie wysokie ceny. Za niedługo obniżą i będzie można ruszyć
Sabina

Moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Sabinko, powodzenia w nowej pracy :) Będzie dobrze!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko!
Ja też życzę powodzenia z całego serca!
Czy będziesz pracować w swoim miasteczku, czy gdzieś dalej ? (jeżeli można spytać?)
Pozdrawiam. :D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko trzymam mocno kciuki bo sama chyba pójdę od przyszłego miesiąca do pracy :!: :D :D ....miałam to zrobić dopiero we wrześniu ale to siedzenie w domu mnie dobija i mam kilka ofert od znajomych do przemyślenia :)
na pewno świetnie sobie poradzisz bo bystra z Ciebie dziewczyna ;:168 ....powodzenia :!: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też Sabinko trzymam za Ciebie kciuki i nawet przez chwilę nie wątpię
w Ciebie szkoda tylko że będziesz miała mniej czasu dla nas, miłej niedzieli :P :P :P :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Sabino, rozumiem, że chcesz glicynię "wysłać" na balkon? U mnie tak rośnie. Do muru miałam wbite duże haki (z kołkami), jeden na dole, drugi pod balkonem. Przeciągnęliśmy gruby sznur od dolnego haka do górnego, a potem na balkom. W pierwszym roku glicynia była juz na balkonie, sznurek został, ale jest już tylko dlatego, że nie da się go wyplątać
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Moniko dzięki, mam nadzieję, co prawda to tylko na sezon letni, ponoć ale zobaczymy co dalej.

Pelagio, w swoim miasteczku, nogami 7 minut drogi .

Cynthio ja też w zasadzie po znajomości, tak normalnie trudno o pracę w naszym rejonie. Mała miejscowość po prostu. Ja znowu lubię siedzieć w domu ale zauważyłam, że zrobiłam się leniwa i sporo rzeczy odkładam na później bo przecież jak nie dzisiaj to jutro. Teraz przynajmniej dostaną mnie do nogi i wszystko będzie zrobione szybciej. No i lubię przebywać wśród ludzi. Lubię z nimi rozmawiać i poznawać nowe osoby i jakby przez to większy kontakt ze światem. A czy jestem bystra to okaże sie przez pierwszy tydzień. No mam nadzieję, że ostatnia noga ze mnie nie będzie.

Romko, czasu może kapkę mniej ale postaram się nadganiać, w sumie zdaje mi sie, ze i tak przebywam niewiele na forum. Niby codziennie ale dosyć zwięźle. Zimą więcej na kompie siedzę, latem słońce wzywa..

Elżbietko może z tymi hakami to dobry pomysł. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, mąż przyjedzie to sie z nim naradzę. Balkon mam dosyć wysoko ale ta roślinka już rośnie jak szalona.
Zastanawiam się czy te cieniutkie pędy z listkami też trzeba wiązać czy tylko te grube? Muszę jeszcze poszperać u innych , którzy mają u siebie glicynię. Zobaczę jak oni to robią.

No i muszę powiedzieć, że deszczyk u mnie gościł przez kilka dni i to zawsze w nocy. Jest nadzieja, że ziemia sie napiła na dłuższy czas.
A rano tak pięknie i świeżo wszystko pachnie, kocham ten zapach

:D
Idę teraz pobiegać po forum, tyle ile zdążę i zobaczyć co nowego :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Sabinko mam pytanie dotyczące glicynii. Ten obornik dałaś przed posadzeniem? Jaki? Granulowany, świeży, przefermentowany? Jeżeli dam teraz to czy nie będzie za póżno?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Sabino jak również życzę powodzenia w nowej pracy. I nie masz się czymś przejmować, na pewno sobie poradzisz.

Alll, obornik możesz dać również teraz. Nic się złego nie stanie. Ja zawsze robię tzw podkopy. Czyli kopię dołek, koło roślin i wrzucam obornik i zakopuję.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Alinko odpisałam Ci w Twoim wątku tak jak umiałam :D
Zresztą widzę, że Marcin robi podobnie tak wiec chyba dobrze zrobiłam.

Marcinie bardzo Ci dziękuję za podniesienie na duchu. Jak tyle osób mi mówi, że dam radę to głupio by było teraz nawalić i nie poradzić sobie :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

witaj Sabinka,jestem z wizytą i widzę że Twój ogród pięknieje z dnia na dzień,czytałem twój opis sadzenia wisterii,dużo dałaś tego obornika ,glicynia już nie długo będzie nie tylko na balkonie ale i na dachu :lol: .Ja swoją sadziłem bezpośrednio w ziemię ,bez dodatków, bez obornika,potem tylko co sezon sypię nawóz jaki mam pod ręką,raczej tylko raz,obornik w granulacie i inne jakie sypię też pod inne krzewy kwitnące i moja glicynia rośnie jak szalona i kwitnie też,myślę że nie potrzebuję aż takiego dożywiania,jest to mocne pnącze i rośnie dobrze w każdej ziemi,takie moje zdanie.Widziałem wisterie które rosną bez żadnej opieki człowieka i dają sobie świetnie radę,pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”