Działka Przemo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To dobry pomysł bo ja co roku muszę męczyć sie i plewić wokół truskawek :(
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Priam zmierz sobie odległość od krzaczków, powycinaj dziury w agrowłókninie i nałóż ją na truskawki wyciągając krzaczki przez dziury. Jedyny minus tej metody to słaba możliwość uzyskania młodych sadzonek bo po agrowłókninie truskawki nie puszczają pędów rozrostowych i po dwóch latach trzeba ja ściągnąć by w trzecim roku narosło sadzonek, które wsadzasz znów na agrowłókninę na jesieni jak u mnie ten nowy plac obok starych truskawek. :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeśli tylko kupię agrowłóknitę tak zrobię. Jutro postaram się (na dobry początek) wyściółkować korą i ściętą słomą.
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Widzę,że Arturek jest ślicznym i wesołym chłopcem.Jeszcze kilka lat i będzie Ci pomagał na działce.
Widoki z działeczki super.Drzewka pięknie kwitną ,roślinki ładnie rosną ,pomysł z agrowłókniną też mi się podoba.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Priam pisze:Jeśli tylko kupię agrowłóknitę tak zrobię. Jutro postaram się (na dobry początek) wyściółkować korą i ściętą słomą.
Po robić sobie dodatkową robotę, nie lepiej kupić agrowłókninę, powycinać i nałożyć? Będziesz później usuwał ta ściółkę przed położeniem agrowłókniny bez sensu moim zdaniem. :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przemku - to nie jest zależne tylko ode mnie. jak dobrze wiesz mój ogród jest oddalony ode mnie o 300 km więc nie mogę tam być codziennie. Kwestia z agrowłókniną jest zależna od tego czy wpadnie mi w ręce jak będę na zakupach. Jeśli nie to muszę radzić sobie inaczej i używać tego co mam pod ręką ;) Mimo to dziękuję za cenną radę ;)
Pozdrawiam imiennika ;:1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”