Czyli był to ostatni mleczyk w tym sezonieAGNESS pisze: Oto portret pięknego kwiatuszka, który w sporej liczbie zdobił mój trawniczek, dopóki moje wredne mężydło nie skróciło jego żywotu kosiarką![]()
![]()
Ogródek AGNESS cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko! Twoje wiosenne rabaty - cudo
Jak ja już chciałbym mieć takie rozrośnięte roślinki.... Ale cieszę się, bo wzeszły pierwiosnki siane rok temu. Dobrze, że pozaznaczałem patyczkami, bo bym w ogóle ich nie zauważył.
Mądrych rzeczy dowiedziałem się o sasankach, bo nie wiedziałem, dlaczego w starym ogrodzie po czterech latach zginęła bez śladu. Teraz już wiem.
Twoja córka to zdolniacha - takie zdjęcia robić

Mądrych rzeczy dowiedziałem się o sasankach, bo nie wiedziałem, dlaczego w starym ogrodzie po czterech latach zginęła bez śladu. Teraz już wiem.
Twoja córka to zdolniacha - takie zdjęcia robić
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Niestety Grzesiu mają obcięte tylko łepki, a ich ciałka siedzą sobie spokojnie w trawniczku i obawiam się, że 2-3 dni i łepetyny im odrosną- ciut nie mitologiaGrzesik pisze:Czyli był to ostatni mleczyk w tym sezonieAGNESS pisze: Oto portret pięknego kwiatuszka, który w sporej liczbie zdobił mój trawniczek, dopóki moje wredne mężydło nie skróciło jego żywotu kosiarką![]()
![]()
- AGNESS

Marcinie, zgadzam się z tobą całkowicie
wytępić mlecze to problem, chyba najlepiej się do nich przyzwyczaić
Ja na początku biegałam ze szpikulcem i wyciągałam każdy krzaczek, ale one ciągle odrastały i teraz dałam spokój 8) postawiłam na naturę 8) i teraz przy koszeniu ścinamy im łepetyny, co nie pozwala zawiązać nasion, a jak niziutkie zakwitają w trawniku to dla mnie pięknie wygląda, mam również stokrotki i fiołeczki 
- AGNESS

Moniś dziękuję
Szkoda tylko, że tulipanki tak króciutko kwitną, nie można się nimi dobrze nacieszyć i już przekwitają, a jeszcze tegoroczna susza bardzo przyspiesza ten proces
Magduś to też jest odmiana prymulek, są one na takich długich łodyżkach, zaraz wrzucę zdjęcie jak wyglądają z bliska

Isiu dziękuję bardzo
ja bardzo lubię mlecze, są moim zdaniem śliczne
Pelagio
mój M szczęśliwie kosi trawę, chociaż innymi ogrodowymi pracami niekoniecznie się interesuje
Gabi
dziękuję bardzo
Ta żółta kula to kwitnąca mahonia
Jacku pierwiosnki szybciutko Ci się rozrosną w piękne duże kępy
to są naprawdę niezawodne pod każdym względem kwiatuszki
Izuś
dzięki
u mnie też sucho jak na pustyni, zaraz idę podlewać ogród, bo roślinki aż podwiędły
Maju dziękuję bardzo
szkoda wielka, że tulipanki tak szybko przekwitają, mogłyby pocieszyć nas troszkę dłużej 
Magduś to też jest odmiana prymulek, są one na takich długich łodyżkach, zaraz wrzucę zdjęcie jak wyglądają z bliska

Isiu dziękuję bardzo
Pelagio
Gabi
Jacku pierwiosnki szybciutko Ci się rozrosną w piękne duże kępy
Izuś
Maju dziękuję bardzo