Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak pisałem w innym temacie u mnie w tunelu foliowym kwitną już dwa piętra kwiatów pomidorów "Kiveli". i Gloriana F1 a na niektórych mam małe owoce. Posadzoną też mam paprykę. Paprykę słabo widać bo zasłania ją trochę koper. Będzie wyrwany dopiero jutro. Koper nie oddziaływuje źle na pomidory i paprykę do chwili jak nie zacznie kwitnąć. Jest też trochę sałaty i cebuli.

Pozdrawiam Andrzej.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
-
Erazm

Koper. Sam sie wysiał. Rozdaję go na pęczki sasiadom zwłaszcza ten z tunelu. Tylko patrzeć jak będzie zaatakowany przez mszyce.KaRo pisze:...Co rośnie w donicy z daturą??...
Korony cesarskie - kwiaty niestety przemarzły....Co to za rośliny obok juk -z pióropuszami podobnymi do nich na wysokich pędach?
Sam raz w roku. Mam elektryczne nożyce już od 10 lat najmniej i działają na razie bezawaryjnie.Administrator pisze:...Strzyżesz sam aby taki ładny kształt osiągnąć czy zatrudniasz ..... ?
Pozdrawiam Andrzej.
-
Erazm

Na piątek i sobotę zapowiadają u mnie brak opadów. Mam przygotowane Karate, Talstar i Mospilan 20 SP. Róże opryskałem wczoraj i na szczęście do tej chwili na razie nie padało.Trzeba opryskać jak co roku po deszczach wszystkie drzewa i krzewy w tym winorośl. Palecam: Discus 500 W oraz Score 250 EC +Superam lub Topsin M 500 SC, Miedzian. Zagrożenie rdza gruszy, plamistość liści, szara pleśń, parch, mączniak ... .
Co do jabłek to może będzie parę na odmianach Katia i Florina?
Co do jabłek to może będzie parę na odmianach Katia i Florina?
Pozdrawiam Andrzej.
Andrzeju a czy aby przędziorek nie wkradł sie na Twoja daturkę ?
Pięknie jest u Ciebie jak zwykle wszystko dopilnowane i wypielegnowane !
Ale nie widzę zdjęć ogórków ?
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Witaj Przyjacielu!
,dzięki za odwiedziny.Co do koniczyny to sam ją rozsiewałem,jest biała i czerwona,oraz mam stokrotki.Mój trawnik jest zrobiony z trawy łąkowej,nie mam kłopotów ze suszą,ale i tak zlewam go wodą,należy mu się
.Masz bardzo ładną działeczkę!Jestem Twoim imiennikiem-Andrzeju,Andrzeju dziewcząt Dobrodzieju! 
.Masz bardzo ładną działeczkę!Jestem Twoim imiennikiem-Andrzeju,Andrzeju dziewcząt Dobrodzieju! Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
-
Erazm

Oglądam je co jakiś czas przez lupę. Wykluczam prędziorki.Wipka pisze:Andrzeju a czy aby przędziorek nie wkradł sie na Twoja daturkę ?
Ogórki dopiero wysiane 8 maja. Prowadzę je zawsze po sznurkach do góry. Dam niedługo zdjęcie konstrukcji ( trzeba się cofnąć do tyłu - są tam zdjęcia z ubiegłego roku). W tunelu ich nie sadzę z pomidorami i papryką, gdyż jest większe zagrożenie chorobami grzybowymi.
Pozdrawiam Andrzej.