Witaj Aduś
Ogródek AGNESS cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
ta sasaneczka w słoneczku jest właśnie taka czerwoniutka
a w cieniu bardziej bordowa
Ciekawa jestem jak jest z Twoją
Witaj Aduś
bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś
Ja też muszę sobie jeszcze dokupić cebulaczków, ponieważ w tym roku kwitnie mi może 1/3 tego co zawsze, a to z powodu niewykopywania
Dużo jest niestety samych listków, bez kwiatu 
Witaj Aduś
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Aga, ale kwieciście u Ciebie. Masz piękną wiosnę. Skalniaczek cudeńko. U mnie hiacynty już przekwitły, jest okropnie sucho
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

Witaj Gosiu, bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogródek
Bardzo lubię wiosenne kwiatuszki dlatego mam ich całą masę
latem już nie jest tak kolorowo, ale wtedy kolorku nadają róże, lilie i liliowce
Lilu dziękuję
faktycznie niesamowite są te różnice w wegetacji . Jak u Was już kwitły piękne kwiaty, to ja nie mogłam doczekać się choćby na krokusiki
Cyntyś uwielbiam taką kolorową wiosnę, chyba to po szarościach naszej zimy i przedwiośnia jestem taka spragniona kolorków
Irenko dziękuję, bardzo się cieszę, że podobaja Ci się moje kwiatki
Moje tulipanki nie wszystkie jeszcze zakwitły, jeszcze sporo kęp czeka na swoją kolej, ale i tak niestety w tym roku dużo mniej tulipanów będzie mi kwitło niż w poprzednim. Najbardziej mi szkoda takich wysokich łososiowych, niskich pełnych białych i jasnoróżowych i papuzich czerwono-zielonych
A to wszystko skutek niewykopywania
listki są, ale niestety bez pąków
i tak jest z wieloma kępami. Mam takie miejsce pod bzem, gdzie rosną same hosty, pomiędzy nimi rosło w kępach 9 odmian tulipanów, i z nich nie będzie kwitła żadna
zielenią się same listki
Dorotko faktycznie jest niesamowicie sucho, biegam z wężem i podlewam
bo byłoby kiepsko z roślinkami
Dzisiaj się bardzo zachmurzyło, byłam pewna, że będzie niezła zlewa, a tu nic, wszystko się rozwiało
Olu faktycznie host mam dużo, ale tylko w 3 odmianach.W tym roku dokupiłam sobie jeszcze 2 odmiany. I tak jak zauważyłaś pomiędzy nie sadzę cebulowe. Wtedy przez cały okres od wczesnej wiosny do jesieni coś rośnie i nie ma pustych plam
Lilu dziękuję
Cyntyś uwielbiam taką kolorową wiosnę, chyba to po szarościach naszej zimy i przedwiośnia jestem taka spragniona kolorków
Irenko dziękuję, bardzo się cieszę, że podobaja Ci się moje kwiatki
Dorotko faktycznie jest niesamowicie sucho, biegam z wężem i podlewam
Olu faktycznie host mam dużo, ale tylko w 3 odmianach.W tym roku dokupiłam sobie jeszcze 2 odmiany. I tak jak zauważyłaś pomiędzy nie sadzę cebulowe. Wtedy przez cały okres od wczesnej wiosny do jesieni coś rośnie i nie ma pustych plam
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu. Pięknie u Ciebie. Kolorki biją po oczach. Muszę sobie dokupić prymulek gdyż długo kwitną i są takie kolorowe. A pomysł z cebulowymi przy hostach bardzo dobry. Muszę skorzystać z niego i w tym roku tak zrobić, aby na rabacie która będzie cienista też było kolorowo wiosną.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AGNESS

Aduś dzięki tulipankom na hostowisku ciągle jest pięknie, ponieważ jak hosty śpią to tulipanki zachwycają swoimi kolorkami, a później jak zasychają listki, to hosty je ukrywają i też jest ładnie
Ja muszę podosadzać tulipanków jesienią, ponieważ naprawdę dużo mi się wyrodziło i nie kwitnie
Witaj Moniś
faktycznie dotarła i do mnie piękna kolorowa wiosna, już jej się nie mogłam doczekać, a teraz to do domu mi się nawet nie chce wchodzić
Izuś, ja uwielbiam pierwiosnki, ponieważ kwitną bardzo długo i jest ich bardzo dużo odmian i kolorków i moim zdaniem naprawdę rewelacyjnie zdobią ogródki.
Pokażę jeszcze kilka fotek różności z wtorku, a dziś zrobię w końcu nowe zdjęcia, ponieważ pootwierały się kolejne odmiany tulipanków

Witaj Moniś
Izuś, ja uwielbiam pierwiosnki, ponieważ kwitną bardzo długo i jest ich bardzo dużo odmian i kolorków i moim zdaniem naprawdę rewelacyjnie zdobią ogródki.
Pokażę jeszcze kilka fotek różności z wtorku, a dziś zrobię w końcu nowe zdjęcia, ponieważ pootwierały się kolejne odmiany tulipanków