Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anusska pisze:Zapomniałam do listy jeszcze jednej ślicznotki, którą ostatnio w internecie znalazłam :roll: Zobaczcie sobie (można kliknąć): phalaenopsis maculata var. flava
Dusiu, namów może rodziców i za jednym zamachem zamów większą ilość storczyków internecie albo zmów się z kimś, to i przesyłka taniej wyjdzie :wink:
moi R. na pewno się nie zgodzą...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia jest kilka sposobów jak zrealizować takie marzenia. Znam co najmniej 3. ;:2 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

AnnaL pisze:Dusia jest kilka sposobów jak zrealizować takie marzenia. Znam co najmniej 3. ;:2 Ania
jakie? pewnie internet... ale storczyki z internetu zbyt dużo kosztują, bym mogła je zamówić.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia wysłałam Ci pw. :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeanne pisze:
Anusska pisze:Zapomniałam do listy jeszcze jednej ślicznotki, którą ostatnio w internecie znalazłam :roll: Zobaczcie sobie (można kliknąć): phalaenopsis maculata var. flava
Aniu :shock: zdecydowanie za dużo czasu spędzasz przeglądając storczykowe strony :lol: nie będę mogła zasnąć przez tą ślicznotkę :twisted:
AnnaL pisze:Asiu to w takim razie nie będziemy spały obie. ;:110
Przepraszam, jeśli przyczynię się do Waszej bezsenności w nocy ;:171 Lecz nie mogłam się oprzeć temu, by nie pokazać tej ślicznotki :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie masz za co przepraszać, fajnie, że pokazałaś . Nasza pasja, hobby jakby tego nie nazwać to coś wspaniałego przynajmniej dla mnie. I takie ślicznotki chce oglądać ;:87 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

To się cieszę, że to nie przeszkadza :lol: Chociaż może lepiej by było, gdybyście jednak spały... a te storczyki się Wam przyśniły :twisted: A skoro mogę już pokazywać, to jeszcze dam jeden link do fotki wyjątkowo słodkiego storczyka :wink: : phalaenopsis javanica
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest śliczniutki,taki słodki jak landrynka, ciekawe czy trudny do hodowli :?: ;:113
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ojeju, co jeden to piękniejszy :shock: AniuL zgadzam się z Toba w 100%, warto poznawać nowe gatunki, dowiadywać sie czegoś o nich, bo być może kiedyś spotkamy takiego na swej drodze i "przygarniemy" :lol: a że nie dadzą spać po nocach...cóż, mogłyśmy nie klikać na te linki :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Piękne wszystkie Wasze zachciewajki dziewczyny kochane, ale stwierdzam mimo wszystko, że lepiej takie uzależnienie niż alkoholizm czy inne ;:12 ;:31 ;:113
Moja lista pomimo zakupów, zamiast się skracać to się ciągle wydłuża ;:112 Jakieś dziwne zjawisko ;:106 hi hi
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko trafiłaś w sedno sprawy, ja pracuje z alkoholikami więc wiem co znaczy. Ja traktuje to jako pasje, która po mojej pracy uspokaja w cudowny sposób. ;:80 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

och widzę, że jeszcze długa droga przede mną, tyle pięknych okazów pokazujecie, a ja nawet nazw wymówić nie potrafię :;230
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Fajnie, że się podobają :wink: Takie zapoznanie się z nazwami i wyglądem kwiatów może okazać się przydatne, bo na wystawach nie wszystkie rośliny są kwitnące, a jak się wie która jak wygląda, to łatwiej więcej przygarnąć po swój dach, szczególnie tych zdolnych do kwitnienia, niekoniecznie z kwiatami na pędach :lol: A teraz możecie sobie zobaczyć, jak zdjęcia nas okłamują, np. co do phalaenopsis lowii :P Koniecznie trzeba otwierać w tej kolejności! Najpierw TU, a potem TU. I co, widać różnicę? :lol: Jeszcze przypomniała mi się taka świetna stronka...

P.S. Aniu, przepraszam, że to tak w Twoim wątku :oops: Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe :roll:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za takie miłe wiadomości i wcale nie mam tego za złe. Cieszę się , że możemy sobie pokazywać i nazywać, bo faktycznie czasami można trafić na coś wyjątkowego i nie wiedzieć jakie ma śliczne kwiaty. Zapraszam do siebie na takie pokazy a wszyscy będziemy mieli z tego i frajdę i rozeznanie na przyszłość. ;:80 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

To skoro tak, to dodam jeszcze jednego :) : phalaenopsis inscriptiosinensis (TUTAJ też można go zobaczyć). A minutkę temu takie coś znalazłam :shock: phalaenopsis speciosa...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”