ja mam 4 żurawki, ale dopiero tę pierwszą mam z imieniem, bo tamte, kupowane w ogrodniczych jako "żurawki" - dwie zielone i jedna bordowa, ale nieco inny odcień listków niż ta Pluto, więc moze to być Chocolate albo innaAszka pisze:Moni,chyba nie ma typowych czarnych.Parę lat temu też kupiliśmy "czarne",Hania przypomniała mi ich nazwę.Też był bardzo,bardzo bordo,,,taki jak Twój
reszta zakupów świetna.Też kupuję żurawki.Mam dopiero 3 szt ale od czegoś trzeba zacząć...
Ogród Moni cz.1
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie śliczna i taka delikatnavertigo pisze:nie mam pojęciaCynthia pisze:Moniu co to za kwiatuszki na 6 i 7 zdjęciu...takie białe i błękitne![]()
- jakaś zadarniająca bylinka - ślicznie wyglądała, więc kupiłam (po 3,5zł/szt, ale dość dobrze rozrośnięte
).
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Alania

MożeCynthia pisze:Faktycznie śliczna i taka delikatnavertigo pisze:nie mam pojęciaCynthia pisze:Moniu co to za kwiatuszki na 6 i 7 zdjęciu...takie białe i błękitne![]()
- jakaś zadarniająca bylinka - ślicznie wyglądała, więc kupiłam (po 3,5zł/szt, ale dość dobrze rozrośnięte
).
....może ktoś z forumków będzie wiedział
![]()
![]()
- Alania

Wczoraj pogrzmiało, pociemniało, ale nawet kropla deszczu nie spadła
Padł mi aparat, więc dzisiaj wrzucę wczorajsze fotki z ogrodu.
Kwitnie już biały migdałek i w tym roku, po mocnym ubiegłorocznym cięciu, zrobił się wyjątkowo gęsty:

ma piękne kwiaty niczym puch i pąki przypominające kulki styropianu

Kupiony wczesną wiosną lilak Katherine Havemayer ma przepiękne, duże kwiaty, o wspaniałym zapachu i barwie. Zapowiada się na to, że faktycznie ma wyjątkowo duże wiechy, znacznie większe od innych lilaków - póki co ma ich zaledwie 7, ale za kilka lat powinien robićimponujące wrażenie:

Serduszka biała

pierwsze pąki rhododendronów
Claudius

różowa piwonia drzewiasta ma już wielkiego pączucha i nie mogę się doczekać na jej kwitnienie
Szkoda, że fioletowa w tym roku nie zakwitnie

Lewizja szaleje z kwiatami, ale niestety wciąż czeka na miejsce na skalniaku, który zarósł tak bardzo, że dzisiaj zostanie w połowie ogołocony

Busz na skalniaku:

wciąż kwitną szafirki:

Amanogawa rozwinęła kwiaty w pełni:

no i tulipany, które w tym roku królują u mnie w pobliżu róż
Angelique w połączeniu z fioletami Blue Diamond

strzępiaste Fancy Frills

i kolejne - tym razem odmiana nieznana

Na razie tyle fotorelacji. Może dzisiaj lub jutro pojawi się coś nowego, to nie omieszkam zarejestrować
Padł mi aparat, więc dzisiaj wrzucę wczorajsze fotki z ogrodu.
Kwitnie już biały migdałek i w tym roku, po mocnym ubiegłorocznym cięciu, zrobił się wyjątkowo gęsty:

ma piękne kwiaty niczym puch i pąki przypominające kulki styropianu

Kupiony wczesną wiosną lilak Katherine Havemayer ma przepiękne, duże kwiaty, o wspaniałym zapachu i barwie. Zapowiada się na to, że faktycznie ma wyjątkowo duże wiechy, znacznie większe od innych lilaków - póki co ma ich zaledwie 7, ale za kilka lat powinien robićimponujące wrażenie:

Serduszka biała

pierwsze pąki rhododendronów
Claudius

różowa piwonia drzewiasta ma już wielkiego pączucha i nie mogę się doczekać na jej kwitnienie

Lewizja szaleje z kwiatami, ale niestety wciąż czeka na miejsce na skalniaku, który zarósł tak bardzo, że dzisiaj zostanie w połowie ogołocony

Busz na skalniaku:

wciąż kwitną szafirki:

Amanogawa rozwinęła kwiaty w pełni:

no i tulipany, które w tym roku królują u mnie w pobliżu róż
Angelique w połączeniu z fioletami Blue Diamond

strzępiaste Fancy Frills

i kolejne - tym razem odmiana nieznana

Na razie tyle fotorelacji. Może dzisiaj lub jutro pojawi się coś nowego, to nie omieszkam zarejestrować