Miłego dnia
Mój ogród-mariasen cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MAJU ,jak zwykle same śliczności .Tulipanki ,takie jakieś inne ,za to cudowne .Ten krzew na biało kwitnący ,jak pełne różyczki ,to co to takiego 
Hosty już takie dorodne,nawet pąki się już pojawiają .
Wczoraj spacerowałam po ogrodzie i zauważyłam ,że moje dyptamy mają pąki .Mam je od zeszłej jesieni i nie sądziłam,że mi już w tym roku zakwitną .Okaże się też jakie będą kolorki .Jeden ma być biały ,drugi różowy ,ale czy będzie tak na pewno
OBY .
Hosty już takie dorodne,nawet pąki się już pojawiają .
Wczoraj spacerowałam po ogrodzie i zauważyłam ,że moje dyptamy mają pąki .Mam je od zeszłej jesieni i nie sądziłam,że mi już w tym roku zakwitną .Okaże się też jakie będą kolorki .Jeden ma być biały ,drugi różowy ,ale czy będzie tak na pewno
A u mnie wszystkie ładnie rosną oprócz właśnie tego jagodowca - a tak na niego czekałemmariasen pisze:Piterek, u mnie też niektóre rośliny strajkują chociaz niby mają takie warunki jak powinny.![]()
![]()
Jak go gdzieś spotkam to chyba znowu kupię i dosadzę, żeby to jakoś wyglądało - strasznie mi się ta roślina podoba!
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, część kwiatów już przekwitła. Szkoda, że jest tak gorąco bo to wszystko za szybko się dzieje.
Tess, zajrzę.
Moniko, niektóre hosty są już takie piękne. Od piątku byłam bardzo zapracowana ale jutro dokładnie je sobie obejrzę żeby tego nie przegapić.
Jolu, ten krzew to wiśnia ozdobna. Tak mi się spodobał że dokupiłam i mam trzy. Dorasta do ok. metra, jest bardzo ładna.

Piterek, może jeszcze dojdzie do siebie. Moje horminum padło i już chciałam wsadzić w to miejsce coś innego ale wczoraj zobaczyłam że wypuszcza nowe liście. Jak mi się jakaś roślina bardzo podoba to często na wszelki wypadek dokupuję jeszcze jedną albo dwie co przy takiej ciasnocie jak u mnie nie jest dobrym pomysłem

Tess, zajrzę.
Moniko, niektóre hosty są już takie piękne. Od piątku byłam bardzo zapracowana ale jutro dokładnie je sobie obejrzę żeby tego nie przegapić.
Jolu, ten krzew to wiśnia ozdobna. Tak mi się spodobał że dokupiłam i mam trzy. Dorasta do ok. metra, jest bardzo ładna.

Piterek, może jeszcze dojdzie do siebie. Moje horminum padło i już chciałam wsadzić w to miejsce coś innego ale wczoraj zobaczyłam że wypuszcza nowe liście. Jak mi się jakaś roślina bardzo podoba to często na wszelki wypadek dokupuję jeszcze jedną albo dwie co przy takiej ciasnocie jak u mnie nie jest dobrym pomysłem
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu, chwasty u mnie rosną, a to znak ze jeszcze sporo roślin się zmieści
Igo, te lewizje zimowały, posadziłam je na podwyższeniu, gleba kwasna i przy roślinie dałam żwir i drobne kamyki. Wszystkie maja pąki, a jedna już kwitnie. W zimie były przykryte stroiszem.
Lucy, ta Twoja to jeszcze nie rośnie. Ona zaczyna później ale szybko nadgoni. W cieniu jest wielka i zielona, a w słońcu złocista i mniejsza.

Igo, te lewizje zimowały, posadziłam je na podwyższeniu, gleba kwasna i przy roślinie dałam żwir i drobne kamyki. Wszystkie maja pąki, a jedna już kwitnie. W zimie były przykryte stroiszem.
Lucy, ta Twoja to jeszcze nie rośnie. Ona zaczyna później ale szybko nadgoni. W cieniu jest wielka i zielona, a w słońcu złocista i mniejsza.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju przepiękna jest Twoja lewizja, jak zrozumiałam ona lubi kwaśną ziemięmariasen pisze:Olu, chwasty u mnie rosną, a to znak ze jeszcze sporo roślin się zmieści![]()
![]()
![]()
Lucy, ta Twoja to jeszcze nie rośnie. Ona zaczyna później ale szybko nadgoni. W cieniu jest wielka i zielona, a w słońcu złocista i mniejsza.![]()
![]()
-
x-d-a