Dziewczyny jak myślicie, czy ziemia obsypana z kwiatków przy przesadzaniu mogłaby być wykorzystana pod kwiaty w ogrodzie?
Treissi na zielono cz.3
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja robię tak samo jak Mirek 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też dziś mam zamiar zabrać się za grzebanie w ziemi, dzień wolny, więc jest trochę czasu, ale jak na razie nie mam siły się zmobilizować :Ptreissi pisze:Właśnie skończyłam przesadzać kolejne roślinkiZostały mi jeszcze palmy i draceny, ale muszę kupić ziemię, bo mam tylko uniwersalną.
Moja Babcia zawsze taką ziemię wynosiła do ogródka, więc chyba możnaDziewczyny jak myślicie, czy ziemia obsypana z kwiatków przy przesadzaniu mogłaby być wykorzystana pod kwiaty w ogrodzie?
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam już dwa 20l wory ziemi z tegorocznego przesadzania. Zawsze wysypywałam ją na podwórko - w miejsca gdzie były jakieś nierówności, dołki. Ale w tym roku bedę chciała posadzić jakieś kwiatuszki w ogródku, więc pomyślałam, że możnaby wykorzystać tą ziemię.
Zrobię tak jak mówicie i zmieszam ze świeżą
Asiu miło mi, że mnie odwiedziłaś
Zapraszam częściej.
Byłam dzisiaj w biedronce po datury, ale nie kupiłam, bo kolory nie były oznaczone i jakoś mnie do nich nie ciągnęło
Sama nie wiem czemu, bo tak chciałm je mieć
Byłam też na targu i tam za to zrobiłam małe zakupki. Kupiłam drzewko migdałowe, maliny i aronię. Teraz czeka mnie zakup ziemi i sadzenie
Zrobię tak jak mówicie i zmieszam ze świeżą
Asiu miło mi, że mnie odwiedziłaś
Byłam dzisiaj w biedronce po datury, ale nie kupiłam, bo kolory nie były oznaczone i jakoś mnie do nich nie ciągnęło
Byłam też na targu i tam za to zrobiłam małe zakupki. Kupiłam drzewko migdałowe, maliny i aronię. Teraz czeka mnie zakup ziemi i sadzenie
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- treissi

U mnie w ogródku niestety ziemia do d... i pod wszystko muszę kupować w ogrodniczym 
Najbardziej jestem zadowolona z migdałka. Wymaga jeszcze formownia, ale najważniejsze, że już jest
Teraz mam tylko problem z miejscem dla niego - jutro zrobię fotki to może mi pomożecie
Zastanawiam się też co wsadzić pod drzewkiem...
Najbardziej jestem zadowolona z migdałka. Wymaga jeszcze formownia, ale najważniejsze, że już jest
Zastanawiam się też co wsadzić pod drzewkiem...
- Andziax007

- Kontakt:
Mi się marzy migdałek no ale chyba teraz go nie kupię bo nie mam kiedy zresztą musiałabym go zamawiać na all bo u siebie go nie spotkałam
Z tym miejscem zawsze coś jest, ja też nie miałam pojęcia gdzie ulokować nowości i w końcu udało mi się i M bo to On mi doradził
A pod drzewkiem możesz posadzić jakieś cebulki np tulipany, krokusy.........Decyzja należy do Ciebie
Z tym miejscem zawsze coś jest, ja też nie miałam pojęcia gdzie ulokować nowości i w końcu udało mi się i M bo to On mi doradził
A pod drzewkiem możesz posadzić jakieś cebulki np tulipany, krokusy.........Decyzja należy do Ciebie
- Andziax007

- Kontakt:
Moniko Ty to masz pole do popisu i dużo miejsca
Fakt ziemia niedobra ale z biegiem czasu jak będziesz ją dokupywać czy z doniczkowych to będzie wszystko super rosło
Ja mam taki ból że już większość roślinek jest i teraz jak dokupuję nowości to muszę brać pod uwagę to czy będą pasować z pozostałymi 8)
A spróbuj sobie siąść i zrób sobie szkic w jakiś sposób Ci pomoże
Wiem z doświadczenia :P
A spróbuj sobie siąść i zrób sobie szkic w jakiś sposób Ci pomoże
- treissi

Aniu cały czas próbuję coś wymyslić. Często stoję w oknie (z góry jakoś lepiej widać) i kombinuję, ale pustka w głowie. Posadziłam canny, ale strasznie bezmyślnie i nie jestem zadowolona
Ale teraz już nie będę kombinowała. Teraz mam do posadzenia migdałka i mieczyki - tylko nie wiem gdzie 
Wiem natomiast, że jak nie mam konkretnego pomysłu to na pewno nie będę zadowolona z efektu końcowego
Tak było w przypadku malowania sypialni.... Nie miałam na nią pomysłu i jestem strasznie niezadowolona. A na pokój dzienny mialam od początku plan i jestem zadowolona 
Wiem natomiast, że jak nie mam konkretnego pomysłu to na pewno nie będę zadowolona z efektu końcowego
- Andziax007

- Kontakt: