Będąc dziś na spacerze zobaczyłam jak pełno go rośnie na polu, przyniosłam do domu i jutro posadzę i oby się przyjął bo strasznie mi się podoba
Mój ogródek - chatte - cz.6
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu powiem Ci tak, kwitną u Ciebie prześliczne kwiaty ale chciałam napisać o polnym bratku trójbarwnym. Ostatnio zauważyłam że wyrósł mi taki bratek, prześliczny i taki maluśki
Będąc dziś na spacerze zobaczyłam jak pełno go rośnie na polu, przyniosłam do domu i jutro posadzę i oby się przyjął bo strasznie mi się podoba
-
x-d-a
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolllu, bardzo słusznie! Fiołek trójbarwny to ziółko, ale tez sliczny kwiatek. A z fiołkiem rogatym daje takie prześliczne krzyżówki, że żal nie mieć tego w ogrodzie 
Spróbuje znaleźć zdjęcia tych krzyżówek - miałam ich kilka.
Dalo, dobrze wypatrzyłaś, to kotek, który przyszedł do nas poprzedniej zimy szukając pomocy.
Bardzo lubi spać w tym miejscu, pod tawliną
Dziękuję za komplement
Spróbuje znaleźć zdjęcia tych krzyżówek - miałam ich kilka.
Dalo, dobrze wypatrzyłaś, to kotek, który przyszedł do nas poprzedniej zimy szukając pomocy.
Bardzo lubi spać w tym miejscu, pod tawliną
Dziękuję za komplement
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś piszesz że nie możesz mnie dogonić a Ty masz już lato u siebie.
No i narcyzki cudnie pachnące
starej daty, które trudno już zdobyć.
Ale będę miała je......
już niedługo......
;:49
prawda ?
Te które Ci się podobały już przekwitły, więc chyba wcześniej je dostaniesz.
Kocio zamelinowany w cieniu tak jak moje - czy też wylegują Ci kwiatki ?
Mnie chyba poległy czosnki pod ich ciężarem i to w kilku miejscach.
Chyba lubią te podlewane i wilgotna ziemia je chłodzi.
Teraz to ja będę gonić Ciebie.

No i narcyzki cudnie pachnące
Ale będę miała je......
już niedługo...... Te które Ci się podobały już przekwitły, więc chyba wcześniej je dostaniesz.
Kocio zamelinowany w cieniu tak jak moje - czy też wylegują Ci kwiatki ?
Mnie chyba poległy czosnki pod ich ciężarem i to w kilku miejscach.
Chyba lubią te podlewane i wilgotna ziemia je chłodzi.
Teraz to ja będę gonić Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
No właśnie Izuniu, jak to jest z tymi narcyzkami? Mam niby takie same, wykopane ze starego poniemieckiego ogródka. Twoje już w pełni rozkwitu, a moje nawet jeszcze pąków nie mają, kwitną zawsze dopiero w drugiej połowie majakogra pisze: No i narcyzki cudnie pachnącestarej daty, które trudno już zdobyć.
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaglądam, zaglądam, tylko mało gadam, bo oszczędzam czas na "buszowanie"chatte pisze: Kwiatuszku, cos ostatnio rzadko na forum zaglądasz ...
Pamiętaj, Izuniu, że u mnie zimy są znacznie łagodniejsze niż u Ciebie. Za to ziemia jest ciężka a w zimie zawsze bardzo mokro, więc raczej po prostu gniją...chatte pisze: Korony Ci nie chcą rosnąć? Moze marzną? Na zimę wskazane jest okrycie z liści.
Mnie kiedyś jedna przepadła. Kupiłam następną i zaczęłam przykrywać. Od tego czasu mam ich coraz więcej![]()
Poznałam, bo jestem bystra i inteligentna!chatte pisze:Jak poznałaś, ze te fiołki są piegowate?Zdjęcie wyszło mi nieostre i prawie tych piegów nie widać...
(Widocznie zdjęcie nie jest takie złe.... a ja takie właśnie posadziłam 2 lata temu.
Podejrzewam, że zostały zdominowane przez jakąś inną roślinę, bardziej inwazyjną...
chatte pisze:A cały żółty krzaczorek, to jak pisałam, tawuła japońska, natomiast zielony żółto kwitnący, to zwykła mahonia.
Alutka, jaki ja mistrz? Ja się wciąż uczę!![]()
Chodziło mi o mahonię, czyli nie jest ze mną tak źle...
A mistrzem jesteś i już!
Buziaczki jak kociaczki!
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jakie lato, Grażynko?
Narcyzy rzecz jasna bedziesz miała!
A koty oczywiscie wylegują, szczególnie płożące rosliny, stąd bardzo szybko zrezygnowałam z pierwotnego pomysłu, zeby pod tulipanowcem od południa zrobic skalniak. Teraz rosna tam prawie wyłącznie krzewy
A ja Cię wciąż gonię! U Ciebie już kwitną orliki! A u mnie dopiero zielone pączki mają ...
Madziu, nie mam zielonego pojecia, dlaczego u Ciebie kwitną w połowie maja
U mnie dopiero zaczynają. Na razie kilka rozkwitło, a mam ich dość dużo
Może pełnia kwitnienia tez przypadnie na połowę maja? ;) 
Alutka, wątpię, żeby coś zjadło korone, raczej zgniła.
Słoneczko, wybacz, ze nie pomyslałam o Twojej inteligencji
Przecież to oczywiste, że tylko dzięki niej mogłaś prawidłowo odczytac moje felerne zdjęcie
No, bezmyślna po prostu jestem!
Mahonia zwykła, czyli pospolita - dla mnie bardzo pospolita, bo szwęda mi sie po całym ogródku.
A jest jeszcze inna, nie zwykła, nazywa się Winter Sun. Poznałam ją nie tak dawno, na forum oczywiście
Pysie jak konisie!
Narcyzy rzecz jasna bedziesz miała!
A koty oczywiscie wylegują, szczególnie płożące rosliny, stąd bardzo szybko zrezygnowałam z pierwotnego pomysłu, zeby pod tulipanowcem od południa zrobic skalniak. Teraz rosna tam prawie wyłącznie krzewy
A ja Cię wciąż gonię! U Ciebie już kwitną orliki! A u mnie dopiero zielone pączki mają ...
Madziu, nie mam zielonego pojecia, dlaczego u Ciebie kwitną w połowie maja
U mnie dopiero zaczynają. Na razie kilka rozkwitło, a mam ich dość dużo
Alutka, wątpię, żeby coś zjadło korone, raczej zgniła.
Słoneczko, wybacz, ze nie pomyslałam o Twojej inteligencji
Mahonia zwykła, czyli pospolita - dla mnie bardzo pospolita, bo szwęda mi sie po całym ogródku.
A jest jeszcze inna, nie zwykła, nazywa się Winter Sun. Poznałam ją nie tak dawno, na forum oczywiście
Pysie jak konisie!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś przepiękne kwiatuszki już Ci kwitną
u mnie większość z nich jeszcze w pąkach
a szczawik mam taki sam, skąd się wziął, nie mam pojęcia
ale jest uroczy ,pewnie przywieziony z korą
a dzięki Tobie znam nazwę
Widziałam też, że mamy takie same tulipanki, chodzi mi o te niziutkie czerwone z bordowymi listeczkami w paski, też są cudne, ale u mnie niestety jeszcze w zielonych pąkach

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 lip 2007, o 23:21
Ja mam tez dwie różne, ale zupełnie nie pamiętam nazw... Jedna ma listki podobne do laurowych a druga takie kanciaste...chatte pisze: Mahonia zwykła, czyli pospolita - dla mnie bardzo pospolita, bo szwęda mi się po całym ogródku.
A jest jeszcze inna, nie zwykła, nazywa się Winter Sun. Poznałam ją nie tak dawno, na forum oczywiście![]()
Pysie jak konisie!
Buziaki jak ślimaki...
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
naprawdę jak w lecie u ciebie, u nas jeszcze daleko to takich kolorów
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...