Witaj Irenko. Przyszłam z rewizytą i zastałam widzę u ciebie piękną działeczkę. Tulipanów pięknych masz bardzo dużo, nie wspomnę o innych. Widać wszystko pięknie rosnące i zadbane. Wiem ile pracy to kosztuje. Ja właśnie także wybieram się na działeczkę. Miłego popołudnia.
Zeniu i Halinko dziękuję za miłe słowa i za odwiedziny. Myślę, że ogrody teraz są wszędzie piękne. Dzisiaj poszłam z córką na mały spacer po działkach, nie mogłyśmy się napatrzeć na kwitnące drzewa i kolorowe działki, jest po prostu cudownie, myślę, że w pobliżu was też są takie widoki.
Witaj Irenko ale kolorowo u Ciebie i widzę że masz pierwiosnki ciemno żółte chyba je najlepiej lubię ,mam różne ale te żółte najbardziej mi się podobają
Śliczny Twój ogródek Irenko szachownica kostkowa i psi ząb extra
bardzo kolorowo, tulipanki też śliczne, szkoda Rh u mnie też chyba przemarzła
róża pnąca i trzmielina strasznie szkoda miłego wieczoru :P :P :P :P
a u Ciebie już pękna bujna i soczysta zieleń! rododendrony już zakwitają, ciesze sie że ten czerwony nie zniszczył Ci się całkiem przez te przymrozki, a pole stoktorkowe przesłodkie
Już jestem, z tą suszą to tyle dodatkowej pracy, podlewamy raz jedną połowę na drugi dzień drugą i tak naokoło, koszenie, pielenie i podlewanie. Myślę, że u was podobnie jest.
Isiu rzeczywiście całe kwitnienie w tym roku przyspiesza się, azalie za trzy, cztery dni powinny kwitnąć.
Majko ten Rh jest średniej wielkości, według etykietki ma dorastać do 1,5 m, w rzeczywistości ma żywy niebieski kolor.
Iwonko te wcześniejsze zaczynają kwitnąć, azalie w najbliższych dniach powinny zakwitnąć. Sąsiadowi przekażę jak jego stokrotki się podobają, będzie zadowolony.
Magdusiu te kamyczki to są duże kamienie układane luźno jeden za drugim bez żadnych zapraw i ograniczników od strony trawnika. Chwasty i trawa wrastająca się usuwane są ręcznie, nie stosuję żadnych środków chemicznych chwastobójczych, największym pomocnikiem w tej pracy jest M. i szpadel.
Podziwiam i chylę czoła, moje brzegi (kamyczki i nie tylko) są wiecznie zarośnięte. Ostatnio (podpatrzyłam na forum) pod kamyczki położyłam folię, zobaczymy co z tego będzie.