Czy ona jest skuteczniejsza? Podaj szczegóły
Ogród Pelagii
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz Olu, o gnojówce wyczytałam gdzieś na naszym forum, trzeba zalać sporą ilość wiadrem wody, musi postać z 5 dni, potem wlać to do nor razem z liśćmi. Jestem już naprawdę zdeterminowana , mam obiecany zużyty żwirek po kocie - też poczęstuję krecika.
Kiedyś postanowiłam zrobić gnojówkę z pokrzyw. Eskalacja smrodu tego nawozu była taka, że wynieśliśmy to z Sz. M. pod osłoną nocy daleko, potem myłam wiadro w rzece, bo wstydziłam się z takim śmierdzącym wracać!
Pozdrawiam serdecznie.
Edit, Czyżbyś miała Olu też problemik z podziemnym gościem ?
Kiedyś postanowiłam zrobić gnojówkę z pokrzyw. Eskalacja smrodu tego nawozu była taka, że wynieśliśmy to z Sz. M. pod osłoną nocy daleko, potem myłam wiadro w rzece, bo wstydziłam się z takim śmierdzącym wracać!
Pozdrawiam serdecznie.
Edit, Czyżbyś miała Olu też problemik z podziemnym gościem ?
- pelagia72

Nie ma sprawy, może być Pell, moje prawdziwe imię Agnieszka jest za długie ( i dla mnie nudne)
Olu ,manufakturę mam w pracowni (malarską), płotki umiem robić z patyków, z wikliny zrobiłam stożek - podporę dla pnączy, mogę cyknąć fotkę, ale to wygląda jak na obrazach u Kotsisa ( rozpada się po latach)
Największy problem jest z materiałem , na mojej ulicy rosną lipy corocznie przycinane, teraz faceci z zieleni się wycwanili i szybko je sprzątają ( witki - roczne przyrosty) na wiklinę tez muszę polować, mam trochę swojej .
Pozdrawiam. 8)
Olu ,manufakturę mam w pracowni (malarską), płotki umiem robić z patyków, z wikliny zrobiłam stożek - podporę dla pnączy, mogę cyknąć fotkę, ale to wygląda jak na obrazach u Kotsisa ( rozpada się po latach)
Największy problem jest z materiałem , na mojej ulicy rosną lipy corocznie przycinane, teraz faceci z zieleni się wycwanili i szybko je sprzątają ( witki - roczne przyrosty) na wiklinę tez muszę polować, mam trochę swojej .
Pozdrawiam. 8)
- pelagia72

Czołem!
Do ziemi 24 irysy holend., do pojemników; eukomis, ok. 30 mieczyków i 6 liiii ,każda w osobnej doniczce , w ziemi też bo kret wykopuje.
Mieczyków mam więcej, ale z powodu szczupłości miejsca ,sadzę rotacyjnie, czekam ,aż hiacynty itp. przekwitną.
W maju posadzę też 30 acidanter do donicy.
Moje dalie w piwnicy puszczają pędy, niebawem posadzę je do donic, póżniej na rabatę.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli !
Do ziemi 24 irysy holend., do pojemników; eukomis, ok. 30 mieczyków i 6 liiii ,każda w osobnej doniczce , w ziemi też bo kret wykopuje.
Mieczyków mam więcej, ale z powodu szczupłości miejsca ,sadzę rotacyjnie, czekam ,aż hiacynty itp. przekwitną.
W maju posadzę też 30 acidanter do donicy.
Moje dalie w piwnicy puszczają pędy, niebawem posadzę je do donic, póżniej na rabatę.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli !
- pelagia72

Witam i dziękuję za miłe słowa!
Oto kilka reporterskich zdjęć z komórki z moich dzisiejszych działań w ogrodzie i pracowni.

Posadziłam dużo cebul, najwięcej mieczyków ( oprócz tych na fatalnych zdjęciach, do gruntu)
Jestem smutna, bo moje czarne lilie przechowane w piwnicy mają jakieś dziwne, małe cebule (nie wiem czy zakwitną)
Wysadziłam jeszcze irysy i eukomisy.
Została jeszcze połowa mieczyków , dalie i acidantery.
Muszę dokupić lilii i mieczyków.
Pozdrawiam wszystkich.
Edit.Trochę widać na zdjęciach mój płotek (podpora nie wyszła w ogóle)
Oto kilka reporterskich zdjęć z komórki z moich dzisiejszych działań w ogrodzie i pracowni.

Posadziłam dużo cebul, najwięcej mieczyków ( oprócz tych na fatalnych zdjęciach, do gruntu)
Jestem smutna, bo moje czarne lilie przechowane w piwnicy mają jakieś dziwne, małe cebule (nie wiem czy zakwitną)
Wysadziłam jeszcze irysy i eukomisy.
Została jeszcze połowa mieczyków , dalie i acidantery.
Muszę dokupić lilii i mieczyków.
Pozdrawiam wszystkich.
Edit.Trochę widać na zdjęciach mój płotek (podpora nie wyszła w ogóle)
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pela, słyszę, że wyplatasz. Myślę otoczyć taką wyplatanką piwonie, aby miały podpory, co Ty na to
Zamierzałam wbić w grunt patyki i poprzeplatać je giętkimi gałązkami brzozy. Boję się, że skończy się na planach,
bo czas tak szybko leci, dopiero skończyłam płotek przy warzywniku, jeszcze brakuje furtek
Moje wyplatanki rzadsze, ale większy teren muszą objąc.
Ja swoje cebulowe już wysadziłam, bez donic, u mnie kret penetruje trawnik
.
Zamierzałam wbić w grunt patyki i poprzeplatać je giętkimi gałązkami brzozy. Boję się, że skończy się na planach,
bo czas tak szybko leci, dopiero skończyłam płotek przy warzywniku, jeszcze brakuje furtek
Moje wyplatanki rzadsze, ale większy teren muszą objąc.
Ja swoje cebulowe już wysadziłam, bez donic, u mnie kret penetruje trawnik
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety