U mnie po mału kończy się asortyment do wsadzania... dzisiaj wsadziłam większość mieczyków, a mama kanny, mam nadzieję, że już mrozów nie będzie...
Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ALU ,ja już prawie wszystko mam w gruncie ,canny ,georginie ,jedynie mieczyków nie wsadziłam do gruntu ,bo zachciało mi się pędzenia ich w domu .One są już tak duże ,że tylko patrzeć jak zakwitną .W takim stanie nie mogę ich wynieść na dwór ,bo by mi zmarzły .
MARYNO ,do kupna tych szałwi przymierzałam się już wielokrotnie ,aż w końcu kupiłam .Z bergeniami nic nie robię ,jedne rosną na słońcu inne w cieniu .Te na fotce rosną akurat w cieniu .Poprzednie lata tak pięknie nie kwitły
ZOSIU ,bez kotków było by jakoś nudno .
OLU ,ANIU mnie już nałóg nie grozi,ja już go mam .
Piękny to nałóg ,choć dość kosztowny .

MARYNO ,do kupna tych szałwi przymierzałam się już wielokrotnie ,aż w końcu kupiłam .Z bergeniami nic nie robię ,jedne rosną na słońcu inne w cieniu .Te na fotce rosną akurat w cieniu .Poprzednie lata tak pięknie nie kwitły
ZOSIU ,bez kotków było by jakoś nudno .
OLU ,ANIU mnie już nałóg nie grozi,ja już go mam .
Piękny to nałóg ,choć dość kosztowny .
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Całe forum jest teraz tulipanowo narcyzowe.
Ale u Ciebie widać też kwitnące krzewy.
Czy to tawuła Van Houta ?
Ale u Ciebie widać też kwitnące krzewy.
Czy to tawuła Van Houta ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG

MARPO ,SZKODA TWOICH TULIPANKÓW.
GRAŻYNKO ,nie wiem jaka to tawułka ,kiedyś urwałam ,w pewnym miejscu gałązkę i wyrosło takie coś .
WITAJ PELAGIO po raz pierwszy w moim ogrodzie .Cieszę się ,że ci się u mnie podoba .Zapraszam częściej .Szał zakupowy mnie opętał ,ale chyba tylko nie mnie .
IZUNIU ,rzeczywiście co dzień coś nowego zakwita i cieszy nasze oczęta.
Kalendarz biodynamiczny ,może komuś się przyda .Chciałam dzisiaj sadzić ,ale widać ,że nie jest to dobry dzień .Muszę poczekać do poniedziałku .
http://ww6.tvp.pl/4915,20090218883064.strona

GRAŻYNKO ,nie wiem jaka to tawułka ,kiedyś urwałam ,w pewnym miejscu gałązkę i wyrosło takie coś .
WITAJ PELAGIO po raz pierwszy w moim ogrodzie .Cieszę się ,że ci się u mnie podoba .Zapraszam częściej .Szał zakupowy mnie opętał ,ale chyba tylko nie mnie .
IZUNIU ,rzeczywiście co dzień coś nowego zakwita i cieszy nasze oczęta.
Kalendarz biodynamiczny ,może komuś się przyda .Chciałam dzisiaj sadzić ,ale widać ,że nie jest to dobry dzień .Muszę poczekać do poniedziałku .
http://ww6.tvp.pl/4915,20090218883064.strona

- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu - ciekawe zakupy
od zeszłego roku też mam tego złotlina - ciekaw jestem jaki on będzie wysoki bo chyba należy do roślin niskich
a i tulipanki masz wspaniałe
w tym dużo moich ulubionych - strzępiastych
a i tulipanki masz wspaniałe
w tym dużo moich ulubionych - strzępiastych
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- JolantaG

OLU ,lubię spoglądać na kalendarz biodynamiczny .Pomaga w pracy w ogrodzie .
ZENIU ,te postrzępione tulipany ,to moje ulubione .Czekam jeszcze na kwitnienie pełnych .Też mam nadzieję ,że będą śliczne .
KAROLU ,mnie też ciekawi ten złotlin ,ma śliczne ozdobne listki .Większy egzemplarz można obejrzeć u KOGRY -GRAŻYNKI .
RENATKO , nowymi zakupami się pochwalę ,jak dotrą .Myślałam ,że dzisiaj dostanę ,ale nic nie przyszło .Widocznie kurierzy w sobotę też nie pracują .Troszkę się martwię o roślinki ,bo dostałam @ ,że wczoraj roślinki wysłali .Do poniedziałku pewnie nie dojdą .

ZENIU ,te postrzępione tulipany ,to moje ulubione .Czekam jeszcze na kwitnienie pełnych .Też mam nadzieję ,że będą śliczne .
KAROLU ,mnie też ciekawi ten złotlin ,ma śliczne ozdobne listki .Większy egzemplarz można obejrzeć u KOGRY -GRAŻYNKI .
RENATKO , nowymi zakupami się pochwalę ,jak dotrą .Myślałam ,że dzisiaj dostanę ,ale nic nie przyszło .Widocznie kurierzy w sobotę też nie pracują .Troszkę się martwię o roślinki ,bo dostałam @ ,że wczoraj roślinki wysłali .Do poniedziałku pewnie nie dojdą .