Pochylony świat na piasku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu, fajnie, że tyle własnych warzyw będziesz miała. Ja nie dam rady w tym roku warzywniaka założyć, więc tylko pomidory będą.
Zazdroszczę Ci bardzo deszczu. U nas ani na lekarstwo od 25 dni. Strasznie się pyli wszędzie. Po każdym wyjściu do ogrodu trzeba brać prysznic.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu, wyczytałam u Gieni że masz piękny widok z kuchni ;:109 może pokazałabyś nam tą rabatkę :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu ciesze się, ze odwiedziłaś moje skromne progi :)
Pokaż widok z okna :!:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu o chryzantemy nsie nie martw one na pewno sobie poradzą a masz racje lepiej dobrze przemyśleć gdzie posadzić bo jesienią naprawdę będzie piękny widok tym bardziej że masz aż 5 różnych no i pierwszy rok po posadzeniu są najpiękniejsze i najzdrowsze
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Widzę ze coraz więcej roślinek przybywa do Twojego ogrodu ,będzie cudnie latem...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Aniu śliczne nowe nabytki, a quady niestety u mnie tez jeżdżą, co doprowadza mnie do szału, bo wszystko wokół się kurzy.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dołączam do dudkowych peanów :lol:

Wrzosowiskiem się nie martw, jeśli nie wyjdzie. Podobno w naturze wrzosów jest to, ze sa kapryśne. Ale przecież Ty je sadzisz w lesie, więc nie będzie źle. Najwyżej wyrównasz braki jesienią, bo przecież znasz odmiany, które sadzisz. Jesienią dokupisz kilka większych kępek, jeśli jakies Ci wypadną.

Trzmieliny wiosną potrafią zaskoczyć tą swoją optymistyczną zielenią, no nie? :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozwólcie, że zacznę od pochwalenia się prezentami.
Tak wygląda rabata z liliowcami i pierwiosnkami od Geni (w trakcie prac, przepraszam za bałagan):
Obrazek

A to zbliżenie pierwiosnków:

Obrazek

Tu omieg:

Obrazek Obrazek

To rabata z roślin od Ani, Geni i Igi - są tu cebulice i śniedki, liliowce, tawułka i narcyzy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Skalniaczki od Igi:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tawułka (ta akurat też od Igi, mam też kępę od Ani :) ):

Obrazek

Niezapominajki od Ani:

Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, Edytko, dla Was w poprzednim poście widok na rabatkę liliowcowo - pierwiosnkową (Geni), którą widzę z kuchennego okna i na drugą rabatkę, którą widzę z jadalni :)

Geniu, chryzantemy posadzone :) Wybacz, ale ślimaki, mimo, że to prezent - wyrzuciłam ;)

Marylko, dzięki dziewczynom naprawdę zazieleniło się u mnie mocno, a mogę też liczyć, że trochę kwiatów u mnie zakwitnie. Będę się chwaliła na bieżąco.

Lidko, nabytki to głównie prezenty :) Kurzy się teraz od wszystkiego. Jak pies biegnie, to taki tuman za nim się unosi... Okropnie jest sucho. Nie rozumiem co to za przyjemność jeździć na tym quadzie w tę i z powrotem na 200 metrowym odcinku drogi - tak się zabawiają moi sąsiedzi :roll:

Krzysiu, dzięki, że doceniłeś, bo to na Twoje wezwanie ten dudek tak zapozował ;)
Odpukać, na razie wrzosowe przedszkole ma się dobrze. Już opryskane, w dużej części przesadzone, ładnie wypuszcza przyrosty wiosenne.
Trzmieliny mnie urzekły, nie wiedziałam, że mają tak intensywne barwy wiosną, bo są u mnie od zeszłego lata dopiero. Ta odmiana zresztą jest wyjątkowo energetyczna :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
orzeszek
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2009, o 21:09

Post »

Aniu, ładne klimaty u Ciebie, najprawdziwsze żurawie i dudki za oknem, a w ogrodzie tyle nowych roślinek, postaram się zaglądać częściej i podglądać jak wszystko rośnie :D
słoneczne uśmiechy dla wszystkich ogrodowych pasjonatów

pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi Cię gościć Magdo. Fajnie, że do nas dołączyłaś. Teraz tylko założyć wątek i na całego zaczniesz przygodę z forum :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-d-a

Post »

Aniu,
jak ślicznie, wiosennie i kolorowo już u Ciebie.
Jestem pewna, że Twoje nowe prezentowe rabatki pięknie będą rosły!
A wrzosowisko pokazuj, proszę, na bieżąco - bardzo jestem ciekawa efektu takiej ilości wrzosów :lol:
U siebie pokazałam malutki fragmencik mojej nowej kwaśnej rabaty - brak na razie wrzosów, bo one są dostępne raczej od póżnego lata.
Dobrej nocy :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu te ślimaki to widocznie niepostrzeżenie do Ciebie pojechały na gape ;:2 ;:1 ;:1 ;:2 ;:2
Pewnie u mnie im się znudziło.
Aniu zapomniałam jeszcze obdarować Cię floksami pachnącymi.Jak w razie jutro podjedziesz to Ci je wykopię
Genia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu pod hosty dobrze jest dać kompostu z piaskiem a po posadzeniu jeśli masz to rozsypać popiół drzewny.
Ślimaki uwielbiają siedzieć w hostach, bo tam zawsze jest wilgotniej niż na ogrodzie.
A poza tym to ich przysmak.
Niektóre hosty lubią więcej światła inne mniej. Z reguły te o kolorowych liściach lepiej wybarwiają się w słonku niż w całkowitym cieniu.
Z reguły nie potzrebują specjalnego zasilania, ale dobra jest gnojówka z pokrzyw.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ogród nabiera kształtów i kolorów! Coraz piękniej u Ciebie! Już niedługo nie będzie można oczu oderwać!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”