A do tego tak pięknie Ci to wszystko rośnie , masz dobrą rękę do kwiatów -jak to mówią
Ali uśmiechnięty ogród cz.1
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu wpadłam się przywitać . Dwa dni bez neta wczoraj na chwilkę włączyli i tylko zdążyłam wpaść do mnie a wieczorem znowu klapa . Cieszę sie ,że pomimo nawału pracy zdążysz zawsze wpaś ć na chwilkę . Super siewki Ci porosły czy mi się zdawało ,że mialaś tam też ogórki . Zgadzam się ,żę powinnaś założ yć szkółkę siewek i trochę dorobić . Miłego dnia ALU . U mnie nadal ani kropli deszczu sahara i bez przerwy trzeba biegać z konewką .
Witajcie, właśnie wróciłam z ogródka, bo siałam byliny... trochę tego było, jeszcze zostały przede mną dynie ;) Zaszalałam w tym roku.... A jeszcze dziś kupiłam nasionka grochu takiego cukrowego, słodkiego bo przypomniał mi się z dzieciństwa i chciałam sprawdzić, czy będzie mi tak smakował jak kiedyś
więc muszę przygotować miejsce dla niego ale już wiem gdzie...
Heh ja to na razie prowadzę swoją szkółkę dla siebie... bo mam wizję przyszłościową ogrodu i chcę sobie naprodukować wszystkiego, żeby już mieć ładne duże to wsadzenia za 2-3 lata:) zawsze to taniej.. przynajmniej w kwiaty sama się zaopatrzę a je lubię najbardziej
A u mnie w okolicy są panie starsze co bratki, pelargonie, szałwie sprzedają... ale to nie idzie u mnie... dużo małych sklepików ogrodniczych niedaleko, a o znawców bylin jakiś innych niż np. peonie raczej nie ma...
Ale kto wie może kiedyś rozkręcę biznes dla przyjemności, tylko mąż musi dużo zarabiać
No i muszę dodać, że ogródkiem opiekuję się z mamą, także obowiązkami się wymieniamy... bo mnie czasami całe dnie nie ma ze względu na studia a mama jest cały czas w domku
Heh ja to na razie prowadzę swoją szkółkę dla siebie... bo mam wizję przyszłościową ogrodu i chcę sobie naprodukować wszystkiego, żeby już mieć ładne duże to wsadzenia za 2-3 lata:) zawsze to taniej.. przynajmniej w kwiaty sama się zaopatrzę a je lubię najbardziej
A u mnie w okolicy są panie starsze co bratki, pelargonie, szałwie sprzedają... ale to nie idzie u mnie... dużo małych sklepików ogrodniczych niedaleko, a o znawców bylin jakiś innych niż np. peonie raczej nie ma...
Ale kto wie może kiedyś rozkręcę biznes dla przyjemności, tylko mąż musi dużo zarabiać
No i muszę dodać, że ogródkiem opiekuję się z mamą, także obowiązkami się wymieniamy... bo mnie czasami całe dnie nie ma ze względu na studia a mama jest cały czas w domku
Joluś, nakupowałam to wysiewam... Ty też przecież lubisz
A mam do Was małe pytanko... czy możliwe, że róża pienna nie zaczęła jeszcze wegetacji... obawiam się, że mogła moja trochę podmarznąć bo ma brązowawe plamy na pędach...
a to jedyna róża jaka mam...
I jeszcze jedno...widział ktoś nasionka szałwii omszonej? albo widział, czy można ją gdzieś kupić...
A mam do Was małe pytanko... czy możliwe, że róża pienna nie zaczęła jeszcze wegetacji... obawiam się, że mogła moja trochę podmarznąć bo ma brązowawe plamy na pędach...
I jeszcze jedno...widział ktoś nasionka szałwii omszonej? albo widział, czy można ją gdzieś kupić...
-
x-d-a
Iduś, ja mam trochę wolnego miejsca ale dużo to trawa i folia zajmuje.... ale coś tam po trochę wszystkiego powciskam... także nie nastawiajcie na na duże place kwiatów... bo aż tak to nie ;) A filia nasza ma 5 na 10 metrów... zawsze było tak, że dwa boczne rzędy to ogórki, jeden papryka i dwa pomidory ( pomidorów tak 80 sztuk było). W tym roku jednak mniej już będzie.... tylko w tych trzech rzędach, a boczne na jakieś sezonowe warzywka... bo aż tak dużo nie potrzebne już nam.. ja to w ogóle bym zmniejszyła ten tunel... może za rok
A co do róży to niby cała uschnięta nie jest... ma plamy brązowawe, ale niektóre pąki wyglądają na w miarę zdrowe... poczekam jeszcze i zobaczymy
A co do róży to niby cała uschnięta nie jest... ma plamy brązowawe, ale niektóre pąki wyglądają na w miarę zdrowe... poczekam jeszcze i zobaczymy
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, szkoda że nie pytałaś wcześniej o szłwię omszoną bo list z nasionkami już wysłany a ja ją akurat mam i to dwie
odmiany : "Caradonna' i 'Blaukonigin': Jeśli nie znajdziesz w Polsce to daj znać.
odmiany : "Caradonna' i 'Blaukonigin': Jeśli nie znajdziesz w Polsce to daj znać.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"