szafirki u siebie a przystojniak brak słów cudo miłej niedzieli
Dala-mój piękny ogród cz.2
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie powinnam tu wchodzić, bo robię się chora, taki piękny ogród, kiedy mój tak się rozrośnie 
Dziś postanowiłam , że mniej bylin, bo rady nie daję - a tu proszę, jak z tego zrezygnować.
Czy ty korzystasz z pomocników, czy sama nad tym wszystkim panujesz?
Dziś postanowiłam , że mniej bylin, bo rady nie daję - a tu proszę, jak z tego zrezygnować.
Czy ty korzystasz z pomocników, czy sama nad tym wszystkim panujesz?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
x-d-a
Witam wszystkich po dniu przerwy.
Dzisiaj był u mnie kolejny piękny, słoneczny dzień. Nie miałam zbyt wiele czasu, ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie zrobić paru zdjęć - tak było pięknie. Ten klimat tworzą teraz kwitnące drzewa owocowe, same w sobie są piękne, a dodatkowo wirujące płatki kwiatów i ścielące się póżniej na trawie jak kwietny śnieg - wyglądają powalająco
Grażynko,
nie rezygnuj z bylinek - bez nich ogród jest smutny, a zawsze można wybrać takie, które są łatwe w uprawie i długo kwitną.
Ja wszystko w ogrodzie w zasadzie robię sama, czasami uda mi sie namówić mojego M. do koszenia trawy lub przeniesienia jakiejś ciężkiej donicy...
Romko, Aniu,
szafirki w dużej masie są piękne!
Majeczko,
Twoja hortensja to hortensja ogrodowa. Przyczyn braku kwitnienia może być kilka:
1.przemrożenie pędów, hortensje ogrodowe są wrażliwe na mróz
2.złe przycinanie- ogrodowych nie tniemy wiosną - ścinamy jedynie ubiegłoroczne kwiatostany
3.nieodpowiednie podłoże , brak światła lub wilgoci
Ogólnie hortensje ogrodowe w naszym klimacie są dość kapryśne. Łatwiejsze w uprawie są bukietowe i krzaczaste.
Ja mam jeszcze dębolistne.
Cynthio, jesienią koniecznie dokup sobie cebulki różnych odmian narcyzów - o tej porze wyglądają pięknie, ale już powolutku przekwitają i robią miejsce tulipankom...

Dzisiaj był u mnie kolejny piękny, słoneczny dzień. Nie miałam zbyt wiele czasu, ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie zrobić paru zdjęć - tak było pięknie. Ten klimat tworzą teraz kwitnące drzewa owocowe, same w sobie są piękne, a dodatkowo wirujące płatki kwiatów i ścielące się póżniej na trawie jak kwietny śnieg - wyglądają powalająco
Grażynko,
nie rezygnuj z bylinek - bez nich ogród jest smutny, a zawsze można wybrać takie, które są łatwe w uprawie i długo kwitną.
Ja wszystko w ogrodzie w zasadzie robię sama, czasami uda mi sie namówić mojego M. do koszenia trawy lub przeniesienia jakiejś ciężkiej donicy...
Romko, Aniu,
szafirki w dużej masie są piękne!
Majeczko,
Twoja hortensja to hortensja ogrodowa. Przyczyn braku kwitnienia może być kilka:
1.przemrożenie pędów, hortensje ogrodowe są wrażliwe na mróz
2.złe przycinanie- ogrodowych nie tniemy wiosną - ścinamy jedynie ubiegłoroczne kwiatostany
3.nieodpowiednie podłoże , brak światła lub wilgoci
Ogólnie hortensje ogrodowe w naszym klimacie są dość kapryśne. Łatwiejsze w uprawie są bukietowe i krzaczaste.
Ja mam jeszcze dębolistne.
Cynthio, jesienią koniecznie dokup sobie cebulki różnych odmian narcyzów - o tej porze wyglądają pięknie, ale już powolutku przekwitają i robią miejsce tulipankom...

Ja też uważam, że są śliczne. Dalu, co to za roślina między tymi tulipankami?
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
x-d-a
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hohohoho, Wrocław górą !
Już piwnonie mają pąki?
A u mnie dopiero czerwone laski, wyszły z ziemi.
Dalo, spokojnie z tymi egzotykami.
Przecież przed nami Zimna Zośka i Zimni Ogrodnicy.
Z tego co pamiętam, to u nas oni też kosza niezłe żniwo w ogrodach i sadach
Wychodzi na to, że znów trzeba wyciągać agrowłoknine, bo jutrzejsza noc,
też ma być lodowata. U nas, oczywiście.
Już piwnonie mają pąki?
A u mnie dopiero czerwone laski, wyszły z ziemi.
Dalo, spokojnie z tymi egzotykami.
Przecież przed nami Zimna Zośka i Zimni Ogrodnicy.
Z tego co pamiętam, to u nas oni też kosza niezłe żniwo w ogrodach i sadach
Wychodzi na to, że znów trzeba wyciągać agrowłoknine, bo jutrzejsza noc,
też ma być lodowata. U nas, oczywiście.
-
x-d-a
Nigello,
powiem Ci szczerze, że nigdy nie wykopuje tulipanów, bo nie dałabym rady - mam ich sporo
Te szlachetne najpiękniej kwitną w pierwszym roku, w drugim trochę słabiej, a w trzecim po prostu kupuję nową porcję i dosadzam. Mam natomiast dużo takich zwykłych czerwonych, które rosną w moim ogrodzie "od zawsze" i są coraz liczniejsze i coraz okazalsze...

powiem Ci szczerze, że nigdy nie wykopuje tulipanów, bo nie dałabym rady - mam ich sporo
Te szlachetne najpiękniej kwitną w pierwszym roku, w drugim trochę słabiej, a w trzecim po prostu kupuję nową porcję i dosadzam. Mam natomiast dużo takich zwykłych czerwonych, które rosną w moim ogrodzie "od zawsze" i są coraz liczniejsze i coraz okazalsze...

-
x-d-a