Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie....
Kolor altanki taki jak mi się podoba.........i pasowałby u mnie.......
I w środku też już ładnie........
Ciekaw jestem jak teraz wygląda altanka....i co dzieje się na tarasie przed nią.... :wink:
Idziesz jak burza z pracami na działce....od jesieni zrobiliście już bardzo dużo........gratulacje.....
:wink:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Grzesiu miło Cię gościć u mnie :lol:
Jak Ci się widzi kolorek altany no to już maluj na taki u siebie.. :lol:
W zasadzie to taras jest jeszcze nieskończony bo M zajmuje się innymi robotami :? , ale deski na balustradę już mamy więc lada moment powinien być skończony..
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piszesz Jolu, że mało masz kwiatków, ale za to jakie ładne. Te hiacynty są super :!:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Jacek P.... pisze:Piszesz Jolu, że mało masz kwiatków, ale za to jakie ładne. Te hiacynty są super :!:
Jacku hiacynty bardzo mi się podobają i na przyszły rok muszę dokupić cebulek :lol: A to kolejne moje kwiatuszki...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

A to moje wczorajsze i dzisiejsze zakupy.....żylistek, piwonia, ciemiernik, tuja brabant, 2 pęcherznice, 2 tawuły, migdałek :lol: Cieszę się,że udało mi się kupić niedrogo roślinki :lol:
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Miałam z ciemiernikami mylne wrażenie że to pierwsze kwitnące zatem nie nacieszę się nimi bo szybko znikną.
Ale mój ciemiernik wystartował wcześnie i nadal kwitnie :D
Pokochałam je za to i ty tez pokochasz swojego.
Że już o migdalku nie wspomnę :D
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Ale macie fajny widok z altany w dół! Takie są zalety działek na pagórkach- to urozmaicenie, i że widać cały ogród z lotu ptaka! I okolicę!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

coma95 pisze:Miałam z ciemiernikami mylne wrażenie że to pierwsze kwitnące zatem nie nacieszę się nimi bo szybko znikną.
Ale mój ciemiernik wystartował wcześnie i nadal kwitnie :D
Pokochałam je za to i ty tez pokochasz swojego.
Że już o migdalku nie wspomnę :D
Coma95 dziękuję za odwiedziny :lol: Ja już mojego ciemiernika uwielbiam i żałuję, że nie kupiłam conajmniej dwóch :( Pójdę w sobotę na targ może jeszcze będą... Ale posadziłam go na słonecznym miejscu, a to chyba raczej niedobrze :? Może masz doświadczenie czy poradzi sobie w słońcu??
Agape witaj! Mam wrażenie, że na żywo ta moja działka nie ma takiego spadu jak widać na zdjęciu, ale może to tylko złudzenie :) Faktycznie czasem fajnie popatrzeć z górki, ale też i my jesteśmy też bardziej widoczni dla tych z dołu :? Tak więc plusy i minusy :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu piękny ten pierwszy tulipan . Wiesz ja swoje siewki ciemiernika przesadziłam ze słońca w miejsce zacienione , wcześniej miał listki popalone i słabo rósł , teraz szybciutko nadrabia mało tego widzę pączki będą kwiatuszki ale nie wiem jakie - niespodzianka :wink: .
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Jolu, ślicznie u Ciebie!!!

NO i te zakupy, a z ciemiernika na pewno będziesz zadowolona, ale radziłabym Ci jednak w jakieś trochę cieniste miejsce przesadzić.

Mój jeszcze kwitnie i choć kwiaty są już bledsze, nadal ładnie wygląda :-)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Joluś a jak tam twoje młode drzewka?
Moja mała czereśnia puszcza listki a brzoskwinia stoi i nic :cry: .
Niby nie przemarzła a oznak życia nie daje :cry:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Jolu, dziękuję za wsparcie duchowe co do trawy...- masz rację. Lepiej od niej zacząć, a będzie już sobie rosła...Nie wiem czemu myślałam, że to takie trudne...Będę czekać na zdjęcia u Ciebie!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Qurcze, czasu brakuje, żeby wejść na kompa :?
Tija, Ania Kropelka - przesadziłam ciemiernika do półcienia bo całkowitego cienia na działce nie mam...Mam nadzieję, że mu będzie tam dobrze...Dzisiaj widziałam ciemierniki w Castoramie, ale nie kupiłam :?
Agnieszko moje młode drzewka mają się dobrze...Cieszę się, że przetrwały zimę..Puszczają listki, a nektarynka już zakwitła.. Miejmy nadzieję, że i Twoja się obudzi - może u Ciebie jest zimniej i trzeba jeszcze poczekać :lol:
nektarynka
Obrazek
wisienka, ale stara
Obrazek

Agape wiesz, fajne jest tu na forum to, że możemy skorzystać z czyichś pomysłów, podpowiedzi i doświadczenia....Jeżeli pomogłam Ci w podjęciu decyzji co do trawki to się cieszę, bo myślę że warto.... Tak przynajmniej ja uważam..

To mój rozsadnik czy inspekt :? Na razie na dwóch listewkach mam umocowaną folię do przykrywania, ale M zrobi ramę z listewek i na to folia... Wysiałam tam wieloletnie roślinki...I wyobraźcie sobie przychodzę na drugi na dzień, ..i....myślałam, że mnie chyba trafi :evil: Nornica już mi tam poryła :evil: Ma szczęście, że tylko w jednym rogu :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

przyszłam z rewizytą Jolu - widzę z masz mydlnicę ładna roślinka u mnie zjedzona doszczętnie przez nornice tylko wierzch zostawiły bez jednego nawet korzonka a była spora plama bo fajnie się rozrosła.Znowu kupiłam i będę znowu siała.
pozdrawiam.
Maryna. :lol:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu prześliczne tulipany :D a ten pełny biały jest niesamowity, zakupy też super- ciemiernik cudo :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu moje drzewka rosną w stronę wschód południe i w dolinie
i może dlatego wcześniej kwitną.Więc twoje na pewno też wkrótce
zakwitną.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany