Treissi na zielono cz.2
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko...ja także z tych niecierpliwych. Nasion się wręcz boję, może dlatego że nigdy mi nic z nich nie wychodzi. Teraz zaczęła się już działeczka, więc roślinki domowe na razie poszły na bok, co nie oznacza że je zaniedbuję. Niemniej z działkowych roślinek skusiłam się na nasionka....nic nie wyszło. Nie wiem jak inni to robią że tak pięknie im wschodzą. 

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu ja w ubiegłym roku wysiałam astry. Wzeszły ale chyba źle się nimi zajmowałam, bo tylko jeden zakwitł  Siałam też klonika i zielistkę. Wzeszły ale klonik został tylko jeden (nie z mojej winy). aha no i rosiczki. Z ok. 40 nasion wzeszło 14. Także chyba nie jest aż tak źle i w tym roku chyba też spróbuję coś wysiać, ale właśnie z ogrodowych. Myślę szczególnie o daturze...
 Siałam też klonika i zielistkę. Wzeszły ale klonik został tylko jeden (nie z mojej winy). aha no i rosiczki. Z ok. 40 nasion wzeszło 14. Także chyba nie jest aż tak źle i w tym roku chyba też spróbuję coś wysiać, ale właśnie z ogrodowych. Myślę szczególnie o daturze...

Siałam też klonika i zielistkę. Wzeszły ale klonik został tylko jeden (nie z mojej winy). aha no i rosiczki. Z ok. 40 nasion wzeszło 14. Także chyba nie jest aż tak źle i w tym roku chyba też spróbuję coś wysiać, ale właśnie z ogrodowych. Myślę szczególnie o daturze...
 Siałam też klonika i zielistkę. Wzeszły ale klonik został tylko jeden (nie z mojej winy). aha no i rosiczki. Z ok. 40 nasion wzeszło 14. Także chyba nie jest aż tak źle i w tym roku chyba też spróbuję coś wysiać, ale właśnie z ogrodowych. Myślę szczególnie o daturze...- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ja też mam ochote na daturę...ale już większą-jestem mało cierpliwa-chcę już!!!!!  

a ten nietoperz śliczny-też go oglądałam na all...no i cebula,więc powinien być szybciej,tylko...jak się z "tym "obchodzić? ja bym się bała-nie jestem tak zaawansowanym ogrodnikiem jak WY....wiecie....tak z rok,dwa temu pomyślałam sobie że jak pójdę na emeryturę to się zajmę ogrodnictwem...hihihihih....marne tego początki już są

a ten nietoperz śliczny-też go oglądałam na all...no i cebula,więc powinien być szybciej,tylko...jak się z "tym "obchodzić? ja bym się bała-nie jestem tak zaawansowanym ogrodnikiem jak WY....wiecie....tak z rok,dwa temu pomyślałam sobie że jak pójdę na emeryturę to się zajmę ogrodnictwem...hihihihih....marne tego początki już są

- treissi
Grażynko ja też się boję tego nietoperza i dlatego jestem strasznie niezdecydowana.
Nie mam doświadczenia z roślinami ogrodowymi - będę dopiero zaczynać. Miejsce na ogródeczek mam tylko jakoś zebrac się nie mogę, żeby cokolwiek zrobić. Jeśli chodzi o datury to kiedyś miałam dwie roślinki, ale po zimie mi padły, bo nie wiedziałam jak przezimować, itp. Niedawno wyczytałam, że to rośliny jednoroczne i sama nie wiem co robić. Muszę jeszcze poczytać o nich i wtedy spróbuję. A nasionka dlatego, że są tańsze i w razie niepowodzenia nie będzie tak żal Druga sprawa to, że nie znalazłam nigdzie oferty sadzonek datury tej, którą chcę
 Druga sprawa to, że nie znalazłam nigdzie oferty sadzonek datury tej, którą chcę 

Nie mam doświadczenia z roślinami ogrodowymi - będę dopiero zaczynać. Miejsce na ogródeczek mam tylko jakoś zebrac się nie mogę, żeby cokolwiek zrobić. Jeśli chodzi o datury to kiedyś miałam dwie roślinki, ale po zimie mi padły, bo nie wiedziałam jak przezimować, itp. Niedawno wyczytałam, że to rośliny jednoroczne i sama nie wiem co robić. Muszę jeszcze poczytać o nich i wtedy spróbuję. A nasionka dlatego, że są tańsze i w razie niepowodzenia nie będzie tak żal
 Druga sprawa to, że nie znalazłam nigdzie oferty sadzonek datury tej, którą chcę
Ja czytałem na forum o nietoperzu i faktycznie jest troszkę kłopotliwy w uprawie;coś w rodzaju alokazji,musi mieć dużą wilgotność i ciepło.
Datury to rośliny jednoroczne,ale jeak się je dobrze przezimuje to z powodzeniem będą rosły z roku na rok(to tak jak i kanny)Moja cioteczka ma darurę,zdobi cały ogródeczek,ale nigdy nie chciała dać sadzonki.
A co do nasion,to czasami nie mamy na nie wpływu,bo mogą być niedojrzałe i wtedy nie zejdzie nic.Monika jeżeli zakwitł Ci 1 aster to nie jest tak żle Mi z paczki cyni daliowych też kilka tylko zakwitło..
 Mi z paczki cyni daliowych też kilka tylko zakwitło..
Właśnie zaglądnąłem do siewek i koleusy zaczynają "wyłazić".Jeszcze mi darura została w tej skrzynce...

Datury to rośliny jednoroczne,ale jeak się je dobrze przezimuje to z powodzeniem będą rosły z roku na rok(to tak jak i kanny)Moja cioteczka ma darurę,zdobi cały ogródeczek,ale nigdy nie chciała dać sadzonki.
A co do nasion,to czasami nie mamy na nie wpływu,bo mogą być niedojrzałe i wtedy nie zejdzie nic.Monika jeżeli zakwitł Ci 1 aster to nie jest tak żle
 Mi z paczki cyni daliowych też kilka tylko zakwitło..
 Mi z paczki cyni daliowych też kilka tylko zakwitło..Właśnie zaglądnąłem do siewek i koleusy zaczynają "wyłazić".Jeszcze mi darura została w tej skrzynce...
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- treissi
Mirku porównaniem nietoperza do alokazji rozwiałeś moje wątpliwości - alokazja mi padła 
W sumie na daturę już się zdecydowałam - taką. Co będzie to będzie
Oprócz tego wybrałam sobie kilka innych kwiatów - ale już cebulki.
Mirku, Aguniu trzymam kciuki za wasze koleuski 

Mirku wysiewałeś też daturę? - jaką?

W sumie na daturę już się zdecydowałam - taką. Co będzie to będzie

Oprócz tego wybrałam sobie kilka innych kwiatów - ale już cebulki.
Mirku, Aguniu trzymam kciuki za wasze koleuski

Mirku wysiewałeś też daturę? - jaką?