Mój ogródek - chatte /cz.5/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Izo :lol:
Moje Sasanki jeszcze w pączkach , ale cieszę się ,że w ogóle są :lol:
Widzę ,że u Ciebie barwinek pięknie rozrośnięty , ja zaraz właśnie idę swoje poskromić i przesadzić w inne miejsce bo zarósł wszystko co było mniejsze od niego :lol: Chcę go dać na jeziero tam mam skarpę na której może rosnąć jak mu się podoba .
Ułudka rzeczywiście piękna ,i Psi Ząb bardzo ładny . Ale najpiękniejsze są Hiacynty :roll: :lol:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tak sie dzielnie trzymałam..ale chyba jednak psiego zęba kupię :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Psi ząb! aaaa........ a dopiero kogoś pytałam co to jest.....

a pierwiosnek od Hani cudeńko! Ja zaczynam zbierać różne kolory :) Bo coraz bardziej mi się podobają :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Izuniu piekna ta niebieska łączka, ułudka urocza, już ją wcześniej u kogoś wypatrzyłam.
Roślinka, o którą pytasz to jakaś odmiana pięciornika, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy.
Pozdrawiam wiosennie.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie Izabelko. :P
No popatrz Twoja bergenia kwitnie :shock: a moja ani rusz....może w przyszłym roku dopiero zakwitnie.
Jeszcze raz bardzo dziękuję /tfu tfu-odpukać/ za roŚlinki, które od Ciebie otrzymałam.....są cudowne i nie miałam o takich pojęcia. Wszystkie są posadzone i póki co..... chodzę koło nich chuchami dmucham. :wink:
Powiedz czy Twoja trojeść bulwiasta daje oznaki życia bo moja nadal nawet nie wyjrzała z ziemi.
;:168
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuś, bardzo Ci dziękuję ;:79 A może podesłać Ci coś do oczka...pomału wszystko już wyłazi z wody i bagienka :D tylko pogubiłam się i nie wiem, czego Ci brakuje :oops:
Ułudka ślicznie Ci rośnie, na psi ząb dzisiaj polowałam u Tracza...ale niestety, muszę poczekać chyba do jesieni ;:7
Hiacynty masz śliczne, ja swoich jesienią nie zasilałam i są takie łyse :cry: , ale w tym roku dam im jedzonka i może będzie lepiej :)
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Izuś śliczności kwitną u Ciebie.Te pierwsze wiosenne kwiateńki mają olbrzymi urok.
Jak tak lubisz kolor niebieski zerknij do wątku Eweliny.Kupiła niebieskie cudo o nazwie Nawrot Rozpierzchły.
Nadchodzi przymrozek! W Toruniu ma być w nocy -4C. A mnie kwitnie brzoskwinia i morela :evil:
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Izo :lol:
Kochanie a może dasz się skusić na coś takiego do Twojego oczka , będę przesadzała więc jak zrobić sadzonkę :lol: :lol:

Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

No nareszcie doczekałam się Twojej wiosny, Izuniu . Ślicznie, kwieciście masz w ogródku - ten okres lubię najbardziej .
Co roku podziwiam wspaniałe , kolorowe hiacynty , są cudne w tej gromadce. Twoje/moje białe dopiero w pączkach, gdy starsze już przekwitły.

Tytuł mistera jednak daję psizębowi ;:215 Nie posądzałam go o taką urodę :shock: . Ciekawe co mój roczniaczek pokaże ? :D

Czy ten pięciornik jest niski, płożący? Jeśli tak, to może rozłogowy ?
http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Pote ... eptans.htm

I na koniec to samo pytanie, co Elżbietka ... jak tam Twoja trojeść ?

Uściski ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Psiząb i barwinek Izuś iście wystawowy. ;:215
Hiacynciki pięknie w tej bogatej kępie wyglądają i na pewno zapach dały nieziemski.
Cieszę się, że trochę nadrobiłaś zaległości zdjęciowe, bo już się martwiłam, że nic nie zobaczę.
A jak wschodzą twoje ziółka ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu ale piękności pokazałaś...aż dech zapiera :roll:

Mam do Ciebie prośbę, ponieważ kochasz ziółka to myślę że powinnaś wiedzieć.

W zeszłym roku uszczypałam kawałek takiej roślinki, ślicznie mi urosła ale nikt z forumowiczów nie potrafił jej zidentyfikować :? w tym roku tak się rozrosła, rośnie podobnie jak mięta...tylko to nie mięta ale domyślam się że jakieś zioło :roll:
Może będziesz wiedziała Izuniu :roll: Obrazek Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Iza-pieski ząbek bajka......doskonale Cię rozumiem, jeśli chodzi o niebieski kolor........a
ostatnio też fioletowy :wink:
Moja santolina przymarzła..........ale wypuszcza.......lawenda jedna też przymarzła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jolu trochę przypomina cząber, ale Iza ma większe doświadczenie.
Grażyna.
kogro-linki
orzeszek
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2009, o 21:09

Post »

Izo piękne kwiaty, jak tylko czas pozwoli będę zaglądać żeby zobaczyć kolejne :D
słoneczne uśmiechy dla wszystkich ogrodowych pasjonatów

pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Halinko, dziękuję za częściową identyfikację :D Mam ten pięciornik od Anulki, moze bedzie wiedziała, jak się dokładnie nazywa. Moja sasanka ma kolor taki jak na zdjęciu :D Na 95 % :lol:
Lubie wszystkie kwiaty (z wyjatkiem smierdzących) , ale najbardziej z wiosennych lubie własnie szafirki :D Nie dość, ze są śliczne, to jeszcze pięknie pachną i nie maja żadnych wymagań. Rozmnażają się szybko przez cebulki, a takze wysiewają sie ;) Teraz obok szafirków bedę jeszcze najbardziej lubic ułudkę :D

Jadzieńko, bardzo Ci dziękuję za ofertę, ale do oczka nic teraz nie mogę dosadzać, bo znów mam przebitą folię i muszę wyciągnąć z oczka wszystko co tam mam. Muszę to zmieścić w starej wannie, a wększość już się rozrosła i będzie z tym kłopot :(
Sasanki są kaprysne. Kupiłam kiedyś jedną na targu - z kwiatkiem. Ma już 3 lata i wciąż udaje miniaturkę :? A hiacynty dziękują Ci za uznanie, chociaż nie mam tak pięknych kolorów, jakie widziałam na tym forum ...

Tessko, kupuj! W pierwszym roku nie kwitł jakoś zachwycająco i byłam rozczarowana, ale teraz jestem z niego dumna! Zachował się jak na porządnego kwiata przystało ;:333

Izuniu, ten pierwiosnek od Hani to dzikusek, ale ja kocham dzikie kwiatki. To co mogłam z okolicznych lasów i nieuzytków przytargać, to już u mnie rosnie. Niestety niezbyt bogata jest tu flora :(
Ale pokaże dziś też pierwiosnki ogrodowe :D Są sliczne. TTeraz choruję na następne, bezłodygowe i ząbkowane :lol:

Dorotko, dziękuję za potwierdzenie, ze to pięciornik. Szkoda, że nie pamietasz nazwy.
Ułudka musi wszystkich zauroczyc :D Ma kilkakrotnie większe kwiatki od niezapominajki i jest tak cudnie niebieska! :D

Elżuniu, z moich bergenii tylko dwie kwitną, a mam ich chyba z 10. Niestety wszystkie chorują :(
Jak tak chodzisz koło tych roslinek, to na pewno Ci się odwdzięczą :D
Ja tez Ci dziękuję! Dziurawczyk siedzi w ziemi i wygląda zielono :D
Trojeść ? Miałam ich kilka, ale nie pamiętam gdzie :? Jednak wczoraj znalazłam jakieś "pypcie" w dziwnym miejscu... Przypomniałam sobie, ze chyba jedna trojeść gdzieś tam siedziała i to może byc ona! Ale nie musi :roll: Jeszcze trzeba kilka dni poczekać. Nie martw się Elzuniu, na pewno Ci wyjdzie :D

Bożenko, już pisałam Jadzi, ze mam znów dziurę w folii i musze wszystko wyjąć, więc żadnych roslin nowych do oczka nie mogę sprowadzać.
Hiacyntów nigdy nie zasilam, ale co roku je wykopuję i sadzę na nowe miejsce. Wiosną, jak już wszystko wyjdzie z ziemi i widać gdzie co rosnie, upatruję odpowiednie miejsce na hiacynty i przykopuję tam trochę przegniłego obornika. We wrzesniu sadzę tam hiacynty :D
Roslinki postaram się wysłać po niedzieli.

Kasiu, dzięki za ostrzeżenie o przymrozku! Ostatnio nie ogladam prognoz. Mam nadzieję, ze u nas jeszcze nie dziś, bo byłaby katastrofa!
Nawrot rozpierzchły? Nie znam! Zobacze u Eweliny. Ona umie wynajdywać piękne rosliny. Pierwszy raz o perowskii dowiedziałam sie własnie od Eweliny :D
Buziaki dla Ciebie!

Aniu, w tym roku hiacynty tak szybko zakwitły i ...przekwitły, że ledwo zdążyłam zauważyć Twojego/mojego liliowego! A taki był urodziwy! Tak krótko :(
Mister moze być psi ząb, ale miss - na pewno ułudka! No, moze jeszcze ex aequo z cieszynianką ;) :lol:
Pięciornik na pewno nie jest rozłogowy ;:185 On ma takie lekko srebrzyste listki.
A trojeść - pisałam już Elzuni.
Za to na pewno wyściubia nos trojeść krwista! Ta wiem gdzie rosnie :D

Wzajemne uściski! ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”