Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Oj zgadzam się z Wisienką.. wiosna jest przepiękna!
Każdego dnia zaskakuje nas nowym kwiatkiem, nowym listkiem w naszym ogródku:)

I u mnie jest sasanka ale jakaś taka nijaka :(
Cośjej chyba nei służy ... tylko co?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu dziękuję :D wszystkie kwiaty wiosenne sa cudowne , ale dla mnie sasanki są najpiękniejsze ze wszystkich :D

Grażynko
wczoraj odrobinę u mnie popadało, ale roślinki pewnie nawet nie bardzo to odczuły :? Deszczu wypatruję, bo naprawdę bardzo by się przydał

Carlu[/b] Dala już odpowiedziała co zrobić z jaśminowcem, ja mam ten krzew za huśtawką, uwielbiam jego zapach. Ja go 3 lata temu całkowicie odnawiałam, ponieważ było to stare zarośnięte krzaczydło, a teraz mam młodziutki śliczny krzewik :D

Halinko bardzo Ci dziękuję, już naprawdę nie mogłam doczekać się tych kolorków w moim ogrodzie :D

Aduś sasaneczki to naprawdę piękne kwiaty, ależ jest niesamowita różnica w wegetacji na naszych terenach, u Ciebie już przekwitają a u mnie jeszcze wszystkie nie zakwitły, dopiero pootwierały się pojedyncze kwiaty na krzaczkach

Gosieńko jeśli masz ochotę, to mogę wysłać Ci nasionka czerwonej sasanki, jak już dojrzeją, wtedy będziesz miała nie jeden, ale kilka krzaczków. Sasanki pięknie rosną z nasion :D

Dalu dziękuję Ci bardzo, a Tobie życzę pięknego i miłego weekendu :D

Dorotko, sasanki mam z różnych źródeł :D jakieś dostałam drogą wymian, stare kępy dzieliłam, coś tam siałam,wiele mi się wysiało samo , a teraz jeszcze poluję na białą- mam obiecaną we wtorek na targu i bardzo bym chciała zdobyć strzępiaste i blado-różową :roll:
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ależ się zrobiło kolorowo u Ciebie,a jakie wielkie krzaczory sasanek.Czerwone są piękne,u mnie padła taka w zimie.Teraz dokupiłam maleńką.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko dziękuję bardzo :D sasanek mam naprawdę wiele kęp , ponieważ je uwielbiam- więc wsadzam gdzie znajdę tylko kawałeczek wolnego miejsca, na pewno jest ponad 25 kęp, z tym, że niektóre jeszcze nieduże. A prymuleczkę masz zaklepaną, w ogóle wyślę Ci wszystkie jakie mam- oprócz tych , które widziałam u Ciebie

Ewuś, szkoda, że sasaneczki u Ciebie tak krótko rosną, może spróbuj je po 2 latach dzielić i przesadzać. U mnie wprawdzie rosną wiele lat w jednym miejscu, ale może w Twoich warunkach to będzie sposób.

Jadziu podpisuję się pod tym stwierdzeniem, że wiosna to najpiękniejsza pora obiema rękami :lol: A o sasankach pomyśl koniecznie, dla mnie to najpiękniejsze wiosenne kwiaty, jeśli masz ochotę to jak przekwitną, to zbiorę nasiona i Ci wyślę :D Pięknie wschodzą z nasion i szybciutko rosną i za 2 lata już kwitną :D

Aguś dziękuję bardzo, służę nasionkami sasanki czerwonej jeśli masz ochotę :D

Izuś może spróbuj przesadzić swoją sasankę, może inne miejsce lepiej jej posłuży i ruszy. Ja mam jedną dużą kępę, która już dwa lata mi nie kwitnie, coś jej nie pasuje, w tym roku więc ją podzielę i wsadzę w kilka różnych miejsc, na pewno ruszy :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzia55 pisze:Ależ się zrobiło kolorowo u Ciebie,a jakie wielkie krzaczory sasanek.Czerwone są piękne,u mnie padła taka w zimie.Teraz dokupiłam maleńką.
Witaj Zuziu :D a ja choruję na strzępiaste sasanki, ale jeszcze nigdzie nie udało mi się trafić :( Brakuje mi też jeszcze białej i bladoróżowej , ale tą pierwszą mam już zamówioną, a pozostałe mam nadzieję w końcu trafię :roll:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aguś, wspaniałe sasanki! Zwłaszcza ta czerwona :shock: bajeczna :D
W ogóle widać, że ogród budzi się do życia, pojawia się coraz więcej kolorków :D
Piękna ta Twoja wiosna.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu bardzo Ci dziękuję, bordowa sasanka jest faktycznie piękna :D Dziś w końcu udało mi się kupić sasankę jasnoróżową :D

Zrobiłam dziś trochę zakupów kwiatowych :D wprawdzie pojechałam tylko po bratki do skrzynek na parapety, ale jak zobaczyłam bylinki to nie mogłam przejść obok nich obojętnie :roll: i tak kupiłam mniej niż zamierzałam, ale spieszyliśmy się, ponieważ Pan od roślinek jest cukrzykiem i spieszył się na obiad- tylko to uratowało przed zagładą mój portfel :roll: :lol: Oto moje dzisiejsze zakupy:bratki, 2x wielosił, 2x zawilec wielkowkiatowy różowy ( ja mam białego), wreszcie bladoróżowa sasanka :D , różowy i biały zawciąg, 2x driakiew, 2x pierwiosnek omszony, 2x pierwiosnek z olbrzymimi kwiatkami :D ,pierwiosnek ząbkowany biały , 2x różowa gęsiówka i 2 bylinki których nazw nie znam :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieszko śliczne te nowe nabytki....a nie jest to czasem zawciąg nadmorski?
Spaceruję dziś po ogródkach to i do Ciebie wstąpiłam. Bardzo mi się podoba...masz tyle przeróżnych roślinek.
Fajny masz też ten kącik "na studni" :wink:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Masz piękny ogród. Widzę, że kolekcja sasanek kompletna urocze są te roślinki, a szczególnie w świetle wschodzącego słońca.
Zakupów mogę tylko pozazdrościć.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

:lol: :lol: :lol: szał wiosennych zakupów krąży po forum i nie omija nikogo :lol: :lol: :lol:
Śliczne te nowe nabytki.
Sasaneczki masz przesłodkie i taką ilość
Kaśka
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kobieto ile kwiatów... hej to nie spawiedliwe a ja juz kasy nie mam :(:( ... ale niech ci kwitną aż do samej zimy wszystkie te kwiatuszki są śliczne :):)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu :D bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś :D zapraszam :D Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, to moje ukochane miejsce na ziemi :D A co do zawciągu nadmorskiego masz rację, kupiłam 2 różowy i biały, bardzo je lubię jak i wszystkie niewielkie roślinki nadające się na skalniaczki :D mam już jedną kępkę, ale coś mi podsycha, posadziłam teraz w innym miejscu, mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze.

Witaj Dorotko :D dziękuję Ci bardzo za odwiedzenie mojego ogródka :D zapraszam ponownie :D Sasanek już troszkę mam, ale marzą mi się jeszcze strzępiaste, a takiej nie mam żadnej, mam nadzieję, że uda mi się na takie trafić.

Witaj Kasieńko :D brateczki kupiłam do skrzynek na taras , studzienny stół do misy i parapety. Każdego roku wiosną sadzę tak bratki, a później po 15 maja zastępuję je pelargoniami. W tym roku przez te choroby i remonty kupiłam je bardzo późno, ale chociaż przez miesiąc pocieszą :D

Carlu dzięki :lol: faktycznie bratków dużo, bo aż 70 doniczek, ale 20 dla bratowej, a 50 potrzebuję, żeby obsadzić parapety, taras i studzienny stół :D A bylinkom nie mogłam się oprzeć i to wyszło przy okazji :roll: :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ale cudne roślinki pokupiłaś !! Bratki najpiękniejsze te rude !! Jeszcze nie widziałam takiego koloru. Miałaś dziś pracowita sobotę.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko zrobiłaś imponujące zakupy ;:154
Piękne roślinki.... :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Oooooo....jakie zakupy........cudne bratki........
te drobne same się wysiewają.....ja mam je nawet w trawniku od zeszłego roku.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”