W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
Halinko ja do takiego wniosku z sadzeniem doszłam już dwa lata temu. Można bawić się w wysadzanie jak ma się odpowiednie zaplecze typu szklarenka przy domu. Podglądałam starsze sąsiadki. Wysiewają aksamitki wprost do gruntu. No może mają kwiaty troszkę póżniej, ale ile pracy mniej. Wysiałam też w tym roku smagliczkę nadmorską. Jeszcze jej nie miałam, więc zobaczymy
Podobno kwitną tak jak aksamitki do przymrozków.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko, święte słowa !!!Alll pisze:Halinko ja do takiego wniosku z sadzeniem doszłam już dwa lata temu. Można bawić się w wysadzanie jak ma się odpowiednie zaplecze typu szklarenka przy domu.
Ja to zrobiłam pierwszy i ostatni raz, no ale wszystkiego trzeba spróbować
Byłam dzisiaj na Ryneczku i za parę groszy można kupić ładne sadzonki, np. piękną dorodną sadzonkę pomidorka za 1 zł
Halinko, dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa
Halinko wszystkie przepisy będą w moim wątku. Ten o nornicach i kretach wpisałam wyjątkowo Aszce ponieważ była mowa o tym problemie. Ale już to naprawiam 
Pozdrawiam serdecznie Alina
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko ten twój kalendarz jest super.
Często do niego zaglądam.
Zatem w przyszłym tygodniu do dzieła.
Nawet mi to pasuje bo mam jutro zamiar wybrać się na targowisko po flance.
A co w twoim warzywniaku się dzieje nowego ?
Często do niego zaglądam.
Zatem w przyszłym tygodniu do dzieła.
Nawet mi to pasuje bo mam jutro zamiar wybrać się na targowisko po flance.
A co w twoim warzywniaku się dzieje nowego ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu, byłam na maślanym rynku około godz 11
i też chodziłam koło krakowiaków, z koleżanką, bo ona była zainteresowana balkonowymi, zwisającymi roślinkami, hihihi
Kupiła trochę krakowiaków i taką śliczną zwisającą pomarańczową roślinkę, na którą sama miałam ochotę.
Chyba we wtorek pójdę ją kupić
Ja chodziłam za sasankami, bratkami, ciemiernikami, ułudką i miłkiem wiosennym, a kupiłam bordowe stokrotki, pierwiosnek żółty - pachnący, jakąś białą bylinę - pachnącą i bazylię zieloną
A Ty, o której godzinie tam byłaś
Grażynko, miło mi i dziękuję ślicznie
Grażynko, w przyszłym tygodniu nic nie siejemy i nie sadzimy, dopiero od 27 kwietnia.
W przyszłym tygodniu w ogrodzie możemy wykonywać prace pielęgnacyjne
Co w moim warzywniaku słychać
... nie wiem
... bo dawno tam nie byłam, ale jutro tam będę i zdam relacje
Alinko, jeszcze raz bardzo dziękuję, to bardzo cenne informacje

Od tego roku zaczynam w sposób ekologiczny walczyć ze szkodnikami ogrodowymi
Chyba we wtorek pójdę ją kupić
Ja chodziłam za sasankami, bratkami, ciemiernikami, ułudką i miłkiem wiosennym, a kupiłam bordowe stokrotki, pierwiosnek żółty - pachnący, jakąś białą bylinę - pachnącą i bazylię zieloną
A Ty, o której godzinie tam byłaś
Grażynko, miło mi i dziękuję ślicznie
Grażynko, w przyszłym tygodniu nic nie siejemy i nie sadzimy, dopiero od 27 kwietnia.
W przyszłym tygodniu w ogrodzie możemy wykonywać prace pielęgnacyjne
Co w moim warzywniaku słychać
Alinko, jeszcze raz bardzo dziękuję, to bardzo cenne informacje
Od tego roku zaczynam w sposób ekologiczny walczyć ze szkodnikami ogrodowymi
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witaj Halinko!
W moim kalendarzu księżycowym jest termin na siew kwiatów( chyba przyszły wtorek).Jest napisane, że nie powinno się teraz przesadzać, ale siać można. Przesadzać będzie można od przyszłego piątku (po 25), jak księżyc będzie rosnąć. Mam co roku kalendarz z gazety Mój Piękny Ogród, i przeważnie się sprawdza i udaje.Teraz nie wiem, czy mogę posiać, czy nie ?
Pozdrawiam.
8)
W moim kalendarzu księżycowym jest termin na siew kwiatów( chyba przyszły wtorek).Jest napisane, że nie powinno się teraz przesadzać, ale siać można. Przesadzać będzie można od przyszłego piątku (po 25), jak księżyc będzie rosnąć. Mam co roku kalendarz z gazety Mój Piękny Ogród, i przeważnie się sprawdza i udaje.Teraz nie wiem, czy mogę posiać, czy nie ?
Pozdrawiam.