Piękna kolekcja pierwiosnków. I forsycja kwitnie, u nas chyba najpóźniej zaczyna kwitnienie.
Ogródek AGNESS cz.2
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, już dziewczyny mnie pytały co robię, że u mnie tak ładnie kwitną irysy żyłkowane, myślałam, że to bezproblemowe rośliny, a u Ciebie też odmawiają kwitnienia 
Piękna kolekcja pierwiosnków. I forsycja kwitnie, u nas chyba najpóźniej zaczyna kwitnienie.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, co do mojej forsycji to nie ma kwiatków, bo młodziutka i przesadzona jesienią więc mogła nawet zgubić pąki. Ale ładnie odbiła po zimie i to najważniejsze
Twoja kolekcja pierwiosnków bajkowa
Moje jeszcze nie kwitną a może tak samo jak forsycja w tym roku nie zakwitną, bo sa przesadzone. Pozdrawiam wiosennie!
Twoja kolekcja pierwiosnków bajkowa
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, jaką Ty masz piekną , wielką trawę!
Aż się gębusia śmieje, gdy wyobrażę sobie stąpanie po miękkim dywaniku.
Dziecię kosmate, też uśmiechnięte i uradowane, bo nie musi tupać na klepisku,
jak Leon i Luna.
I coś fajnego do czytania na dobranoc, od Mistrza Ciepłuchy:
http://www.rhododendron.pl/rhododendron ... uprawy.php
Aż się gębusia śmieje, gdy wyobrażę sobie stąpanie po miękkim dywaniku.
Dziecię kosmate, też uśmiechnięte i uradowane, bo nie musi tupać na klepisku,
jak Leon i Luna.
I coś fajnego do czytania na dobranoc, od Mistrza Ciepłuchy:
http://www.rhododendron.pl/rhododendron ... uprawy.php
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko, bardzo się cieszę, że mogłam pomóc
Carlo, ja jeszcze się cieszę kwitnieniem mojej forsycji, muszę jeszcze dziś cyknąć kilka fotek
Dalu, ta różnice w wegetacji, pomiędzy różnymi województwami są naprawdę niesamowite
u mnie wszystko później, ale każda roślinka cieszy, czy wcześniejsza, czy późniejsza
Alu wiele z moich pierwiosnków dopiero szykuje się do kwitnienia, już się nie mogę doczekać
A co do irysków, to bardzo żałuję, że nie chcą kwitnąć, napisz mi proszę w jakich warunkach rosną u Ciebie, ja je muszę przesadzić, może będzie lepiej
Irenko bardzo Ci dziękuję
i w imieniu kwiatków i pieseczka
-Mafi wyściskany
Jacku, Twoja forsycja pewnie w przyszłym roku ucieszy Cię pięknym kwitnieniem
Jacku wiele moich pierwiosnków też dopiero szykuje się do kwitnienia, zaczęło kwitnąć tylko kilka kolorków, już nie mogę doczekać się na pozostałe
Hanuś moja trawa już prosi się o koszenie
i może w sobotę w końcu się doczeka
Ale aż mi szkoda moich stokrotek i cudownych fiołeczków, które rosną kępami w kilku miejscach w trawie( nawet pierdółka zdjęć nie zrobiłam a już przekwitają
) ale będę kosiła deczko wyżej
Hanuś wielkie dzięki za czytadło
- bardzo się przyda 
Carlo, ja jeszcze się cieszę kwitnieniem mojej forsycji, muszę jeszcze dziś cyknąć kilka fotek
Dalu, ta różnice w wegetacji, pomiędzy różnymi województwami są naprawdę niesamowite
Alu wiele z moich pierwiosnków dopiero szykuje się do kwitnienia, już się nie mogę doczekać
Irenko bardzo Ci dziękuję
Jacku, Twoja forsycja pewnie w przyszłym roku ucieszy Cię pięknym kwitnieniem
Hanuś moja trawa już prosi się o koszenie
Hanuś wielkie dzięki za czytadło
- AGNESS

Edytko, Cyntuś niestety zdjęcia dopiero jutro
dziś zrobiłam, ale nie zdążyłam obrobić i pozmniejszać
Dziś wyskoczyłam na targ i kupiłam 4 doniczki z goździkiem kropkowanym i jakieś dwa kwiatki, których nazwy Pan sprzedający nie znał
Jutro wędrują do ogródka
Bardzo się cieszę z goździka, bo już dawno na niego polowałam, a nie mogłam trafić i wreszcie mam 
Dziś wyskoczyłam na targ i kupiłam 4 doniczki z goździkiem kropkowanym i jakieś dwa kwiatki, których nazwy Pan sprzedający nie znał
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Agnieszko wiosna u Ciebie rozpanoszyła się na dobre. Forsycja kwitnie pięknie. Czekam na dzisiejsze fotki.
Widzę, że też nie możesz przejść obojętnie obok stoisk z roślinami
Ja na razie sobie odpuszczam, bo u mnie w Kielcach odbędą się Targi Ogrodnicze i mam nadzieję, że będzie w czym wybierać.
Pozdrawiam Dorota
Widzę, że też nie możesz przejść obojętnie obok stoisk z roślinami
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

Witaj Reniu dziś na pewno obrobię fotki i wstawię, wczoraj miałam urwanie głowy w pracy, w sumie od rana do wieczora z krótką przerwą w dzień, więc nie bardzo miałam czas, ale dziś już tylko wieczorem pracuję, więc nadrobię zaległości
Dorotko faktycznie ciężko mi przejść obok kwiatków i nic nie kupić
szczególnie pociąga mnie targ, bo tam można coś ciekawego upolować,
Cyntuś na goździka kropkowanego polowałam już od dawna i nie mogłam nigdzie dostać, a strasznie mi się podoba, teraz w końcu udało mi się i mam
w prawdzie tylko 1 kolorek- podobno bordowy- ale może w końcu trafię i inne , choruję jeszcze na goździka sinego i też mam nadzieję, że w końcu dostanę. W ogóle mam świra na punkcie niskich roślinek pasujących na skalniaczki,
marzy mi się jeszcze goryczka bezłodygowa, lewizja, i wiele innych kwitnących pięknotek skalniaczkowych, listę mam na 3 kartki
Ale to fajnie o czymś marzyć, tym większa radość, jak w końcu się to dostanie

Dorotko faktycznie ciężko mi przejść obok kwiatków i nic nie kupić
Cyntuś na goździka kropkowanego polowałam już od dawna i nie mogłam nigdzie dostać, a strasznie mi się podoba, teraz w końcu udało mi się i mam