Pomidor czarny, granatowy, fioletowy Cz.1
- 
				gienia1230
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z moich obserwacji wynika, że pomidor Black krim wschodzi dłużej niż normalny czerwony czy też żółty. Różnica przynajmniej u mnie to około tygodnia.
Wszystkie inne pomidorki wzeszły po 3-4 dniach natomiast Black krim po tygodniu-półtora (takie same warunki miały) Wolniej też rosły od innych...do czasu 

Gdy wszystkie inne pomidory ładnie urosły i były już hartowane na zewnątrz, Black krim były jeszcze malutkie. Dwa tygodnie temu dopiero je pikowałam miały zaledwie 7cm zobaczcie jak szybko rosną i grubną w oczach(teraz mają 21 cm) jak tak dalej pójdzie to przerosną wszystkie inne to jest dla mnie niesamowite Ciekawa jestem jakie będą owoce?
  Ciekawa jestem jakie będą owoce?   

Dobrze by było, aby osoby, które również w tym roku mają tą odmianę dzieliły się swoimi doświadczeniami i wstawiali zdjęcia Black krima

pozdrawiam serdecznie

Wszystkie inne pomidorki wzeszły po 3-4 dniach natomiast Black krim po tygodniu-półtora (takie same warunki miały) Wolniej też rosły od innych...do czasu

Gdy wszystkie inne pomidory ładnie urosły i były już hartowane na zewnątrz, Black krim były jeszcze malutkie. Dwa tygodnie temu dopiero je pikowałam miały zaledwie 7cm zobaczcie jak szybko rosną i grubną w oczach(teraz mają 21 cm) jak tak dalej pójdzie to przerosną wszystkie inne to jest dla mnie niesamowite
 Dobrze by było, aby osoby, które również w tym roku mają tą odmianę dzieliły się swoimi doświadczeniami i wstawiali zdjęcia Black krima

pozdrawiam serdecznie

Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- ifanka
- 30p - Uzależniam się... 
- Od: 3 kwie 2008, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
2 tygodnie temu posiałam 10 nasionek Black Krima - wzeszło 4 - ale 2 jakieś dziwne - sama łodyżka, bez wykształcających się liści...

Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki

Ogród Ifanki
Dla porównania wstawiam dwa zdjęcia pomidorów Black Krim wysianych w jednym czasie.
Mały to ten, który wykiełkował bez liścieni praktycznie, jako sama łodyszka (tak wygląda na dzień dzisiejszy)
Również dmucham i chucham na niego jak mogę 

pozdrawiam

Mały to ten, który wykiełkował bez liścieni praktycznie, jako sama łodyszka (tak wygląda na dzień dzisiejszy)
Również dmucham i chucham na niego jak mogę

pozdrawiam

Agnieszka

- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Ale wam zazdroszczę , ja dopiero zbieram swoje skarby do jednego wora i gdzieś za dwa dni wysieję . Siewki bez liścieni to prawdopodobnie zbytnie przesuszenie nasion . Jak wysieję swoje sprawdzę co za przyczyna takiego stanu rzeczy . 
Ariszo , masz już zaawansowane Black Krimy . Małemu też nic nie brakuje , chociaż czasu stracił sporo . Oby sie nie okazało że towar przereklamowany .
Pozdrawiam , kozula .

Ariszo , masz już zaawansowane Black Krimy . Małemu też nic nie brakuje , chociaż czasu stracił sporo . Oby sie nie okazało że towar przereklamowany .
Pozdrawiam , kozula .
Moje Black Krim mają się dobrze. Stoją jeszcze w domu, ponieważ czekam, kiedy zakwitnie pierwszy kwiat w gronie. Wtedy dosadzę je do rosnących w tunelu od 24 kwietnia 2 szt.
Maluchy bez liścieni ruszyły i rosną w oczach (poniżej fotka)

pozdrawiam

Maluchy bez liścieni ruszyły i rosną w oczach (poniżej fotka)

pozdrawiam

Agnieszka

- 
				gienia1230
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Marcinie piękne te Twoje Ukrainki   

Posadzisz je pod osłony czy do gruntu? i w jakim terminie?
Kozulo...nie wiem, co począć, otóż zaobserwowałam u moich Black krimów, dziwne kwiaty i każdy z nich takie ma, po dwa na pewno.
  i każdy z nich takie ma, po dwa na pewno.
Skąd one? Pomidorki mają się u mnie jak u Pana Boga za piecem, nie były wychłodzone, nie miały wahań temperatury, dlaczego kwiaty są staśmione?? i wyglądają jak słoneczniki??
A może właśnie ta odmiana ma takie kwiaty???
Black Zebra to samo
Czy zaobserwowaliście u swoich krimów podobnie?
Kwiat Black Krima

Rozwijający się kwiat Black Zebry

pozdrawiam

Posadzisz je pod osłony czy do gruntu? i w jakim terminie?

Kozulo...nie wiem, co począć, otóż zaobserwowałam u moich Black krimów, dziwne kwiaty
 i każdy z nich takie ma, po dwa na pewno.
  i każdy z nich takie ma, po dwa na pewno.Skąd one? Pomidorki mają się u mnie jak u Pana Boga za piecem, nie były wychłodzone, nie miały wahań temperatury, dlaczego kwiaty są staśmione?? i wyglądają jak słoneczniki??
A może właśnie ta odmiana ma takie kwiaty???
Black Zebra to samo
Czy zaobserwowaliście u swoich krimów podobnie?
Kwiat Black Krima

Rozwijający się kwiat Black Zebry

pozdrawiam

Agnieszka

- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Ariszo , Black Krim jest wielokomorowy i cały czas będzie miał kwiaty trochę inne niż zwykłe okrągłe . Poczekaj aż się ukaże mały zawiązek i jeśli będzie widać że jest przerośnięty szypułką i ma brzydkie głębokie dziury , wtedy możesz usunąć , drugi w gronie powinien być lepszy . Małe zagłębienia przy słupku u dużych pomidorów to normalne zjawisko . Powstają z nich owoce z brązową blizną na wierzchołku .
Blak Zebra praktycznie nie tworzy staśmionych kwiatów , Twoja jeszcze się nie rozwinęła i dobrze nie widać , ale chyba będą normalne .
Pozdrawiam , kozula .

Blak Zebra praktycznie nie tworzy staśmionych kwiatów , Twoja jeszcze się nie rozwinęła i dobrze nie widać , ale chyba będą normalne .
Pozdrawiam , kozula .