Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Nigello mieszkałaś
w Płocku ?? to miłe spotkać krajankę
jak będziesz w tych okolicach zapraszam serdecznie. Jeśli chodzi o szafran to tak jak pisałam Markusowi nasze ogrodowe krokusy - szafrany nie nadają się do spożycia, na ten temat znalazłam http://www.nawidelcu.pl/vademecum-smako ... an,1,1,305
- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Iska
Poprzednia moja wypowiedz dotyczyla mnogosci krokusow w Twoim ogrodzie/dlatego zartobliwy tekst/
Isiaczek zaraz na powaznie

Ladnie rozkwita w ogrodzie,tulipanek piekny.
Pozdrawiam Markus
Jest "crocus vernus"na polkuli polnocnej kwitnie jesienia.Markusie nie jestem pewna czy nasze ogrodowe krokusy nadaja się do użytku spożywczego nie ma jakiejś specjalnej odmiany ??
Poprzednia moja wypowiedz dotyczyla mnogosci krokusow w Twoim ogrodzie/dlatego zartobliwy tekst/
Isiaczek zaraz na powaznie
Ladnie rozkwita w ogrodzie,tulipanek piekny.
Pozdrawiam Markus
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nigello z tym przychodzeniem wiosny to tak bywa Ala (Fleur) Francja i Markus (Niemcy) maja wiosnę wcześniej jak my
więc tylko patrzeć i podziwiać
do nas też przyjdzie
"Zapachy" z petrochemii do mnie nie dochodzą ponieważ mieszkam na drugim koncu miasta - wyjazd na Warszawę, poza tym znacznie się zmniejszyły i juz tak nie dokuczają miastu
Monisiu masz rację ogród pieknieje w oczach
coraz wiecej roślinek chce sie pokazać, tęsknisz za swoja działeczką
Markusie
przyznam się, że na poważnie bo sama nie wiedziałam, że jest jakaś inna odmiana (nigdy się tym specjalnie nie interesowałam) niedługo dojdą inne tulipanki
dokupiłam powojnik "Ernest Markham" 
Monisiu masz rację ogród pieknieje w oczach
Markusie