Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2009r cz.1
Re: witam :)
Bardzo masz ładne kwiatuszki.Jak ty jestes z Małopolski to może nie daleko odemnie mieszkasz.Ciekawa jestem skąd tak dokładnie jesteś?
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś - hebe mam od 2 lat - poprzednią zime przetrwały ładnie bez okrywania wszystkie z małymi listkami. Dlatego nie okrywałam iCh .. te małe sadzone jesienia dobrze sobie poradziły - wiekszę za to nie najlepiej - jutro postaram się zrobić im fotki ...
Dankaja - witaj na forum .. ja bliżej Myslenic mieszkam
Dankaja - witaj na forum .. ja bliżej Myslenic mieszkam
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale śliczny biały pierwiosnek, najczęściej spotykane są te fioletowe. Krokusy, tak na nie czekaliśmy, a już wszędzie poprzekwitały, teraz po nich pora na całkowity cebulowy szał ;)
Widzę, że pokazujesz swoje hebe, moje jak na razie wygladają ładnie, jedna podobna do twojej ma trochę przemarzniętych pędów, ale zobaczymy z czasem co z nią będzie.
Widzę, że pokazujesz swoje hebe, moje jak na razie wygladają ładnie, jedna podobna do twojej ma trochę przemarzniętych pędów, ale zobaczymy z czasem co z nią będzie.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Miiriam

Ja własnie wczoraj zgrywałam fotki z moimi starszymi hebe ( 2 lata ) - strasznie wygladają - może uda mi sie wstawić dziś fotki...
Czym zastapić - młodymi hebe - oczywiście
Przed chwilą wróciłam z pracy i mykam do ogrodu sadzić wczorajsze nabytki
Pokażę wam wieczorem co kupiłam i jakie swoje marzenia spełniłam
Czym zastapić - młodymi hebe - oczywiście
Przed chwilą wróciłam z pracy i mykam do ogrodu sadzić wczorajsze nabytki
Pokażę wam wieczorem co kupiłam i jakie swoje marzenia spełniłam
- Miiriam

Witajcie -
działeczka coraz bardziej przypomina teren pod nasadzenia a nie teren budowy ... ale ..
na rękach mam pęcherze .. i zdarzyło mi się zasnąć w ubraniu .. choć położyłam sie tylko na chwileczkę.
Kret działa jak tylko schodzimy na chwilę i kopczykuje pole - Dżeki tez działa ....
Wczoraj zrobilismy zakupy na tę wymarzoną rabatkę iglakową i kupiliśmy trawę .. i na tym już naprawdę koniec zakupów na długi czas .. nawet ja to rozumiem ;)
Od maja M ma zamiar ocieplać dom i juz zapowiedział, że te dwa tygodnie poświęca na ogród , a potem nie będzie schodził z rusztowania, jutro chce doprowadzić prąd do krzywej jabłoni , potem wodę na skarpę , no i trzeba posadzić te zakupione rośliny, posiać trawę.
Tak więc gdyby mnie tu nie było chwilowo - to pracuję ciężko tworząc mój zielony świat
Dziś porobiłam fotki - ale juz nie wstawię, bo ledwo widzę monitor
.. może uda się jutro ?
A może mi się uda - chociaż troszkę pokazać wam - co uczynilismy z oranką od czwartku
Roślinki na skarpie i skalniaku pokażę innym razem - ...
2211. Tyle kamieni mieliśmy ....

2212.

2213. Jeszcze przed grabieniem

2214. tam gdzie ta "drabinka " powstanie moja iglakowa rabatka - widac juz podwyższenie .. a miedzy skarpą a skalniakiem marzy nam się oczko .. i dlatego juz teraz trzeba doprowadzić tam wodę .

2215.

2216. Dżek na polowaniu - w piątkowe popołudnie upolował 3 nornice na tym polu ...

2217.

2218.

2219.

To część ogrodu przed domem - jest jeszcze z boku domu część mniejsza .. ale dużo więcej było na niej kamieni i darni.
Zobaczcie ile miejsca czeka na wasze nadwyżki
Warto było - ....
działeczka coraz bardziej przypomina teren pod nasadzenia a nie teren budowy ... ale ..
na rękach mam pęcherze .. i zdarzyło mi się zasnąć w ubraniu .. choć położyłam sie tylko na chwileczkę.
Kret działa jak tylko schodzimy na chwilę i kopczykuje pole - Dżeki tez działa ....
Wczoraj zrobilismy zakupy na tę wymarzoną rabatkę iglakową i kupiliśmy trawę .. i na tym już naprawdę koniec zakupów na długi czas .. nawet ja to rozumiem ;)
Od maja M ma zamiar ocieplać dom i juz zapowiedział, że te dwa tygodnie poświęca na ogród , a potem nie będzie schodził z rusztowania, jutro chce doprowadzić prąd do krzywej jabłoni , potem wodę na skarpę , no i trzeba posadzić te zakupione rośliny, posiać trawę.
Tak więc gdyby mnie tu nie było chwilowo - to pracuję ciężko tworząc mój zielony świat
Dziś porobiłam fotki - ale juz nie wstawię, bo ledwo widzę monitor
A może mi się uda - chociaż troszkę pokazać wam - co uczynilismy z oranką od czwartku
Roślinki na skarpie i skalniaku pokażę innym razem - ...
2211. Tyle kamieni mieliśmy ....

2212.

2213. Jeszcze przed grabieniem

2214. tam gdzie ta "drabinka " powstanie moja iglakowa rabatka - widac juz podwyższenie .. a miedzy skarpą a skalniakiem marzy nam się oczko .. i dlatego juz teraz trzeba doprowadzić tam wodę .

2215.

2216. Dżek na polowaniu - w piątkowe popołudnie upolował 3 nornice na tym polu ...

2217.

2218.

2219.

To część ogrodu przed domem - jest jeszcze z boku domu część mniejsza .. ale dużo więcej było na niej kamieni i darni.
Zobaczcie ile miejsca czeka na wasze nadwyżki
- Miiriam

Witajcie - dziś zaczęłam obsadzać rabatkę iglakowo - azaliową . Marzyły mi się tam Rh - ale to wystawa południowa .. więc nie dla nich.. podobno.
A może macie jakieś pomysły na rozplanowanie zieleni na tym moim polu ... na razie będzie tam trawa .. a co z czasem posadzę - nie mam jeszcze pojęcia - jestem otwarta na wszelkiego rodzaju pomysły i wskazówki
A może macie jakieś pomysły na rozplanowanie zieleni na tym moim polu ... na razie będzie tam trawa .. a co z czasem posadzę - nie mam jeszcze pojęcia - jestem otwarta na wszelkiego rodzaju pomysły i wskazówki
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Widzę ,że nie próżnujesz, musisz już chyba zmienić nazwę ogrodu, to przecież już nie niemowlak.
U mnie też kamieni nadmiar, wszystkich nie jeste w stanie wybrać, każdy ruch grabkami to pojawiają się na wierzchu. Pokazuj efekty swojej pracy ,ja na forum jestem teraz bardzo rzadko z doskoku, brakuje mi Waszych ogrodów, ale mam nadzieję ,że już niedługo.
U mnie też kamieni nadmiar, wszystkich nie jeste w stanie wybrać, każdy ruch grabkami to pojawiają się na wierzchu. Pokazuj efekty swojej pracy ,ja na forum jestem teraz bardzo rzadko z doskoku, brakuje mi Waszych ogrodów, ale mam nadzieję ,że już niedługo.