Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabelka65
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 lut 2009, o 19:15

Post »

Dziękuję za odpowiedż :oops: teraz będe troszkę mądrzejsza chyba :?: :oops:
Pozdrawiam cieplutko izabela
Moja Działka
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Funkie (hosty) zaczynają budzić się do życia.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serdeczne życzenia zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych, ciepłych spotkań rodzinnych, smacznego jajka oraz dużo pomyślności przesyła Przemek.

1- "Tate-a-tete", 2-"Jetfire",3,4-"Cassata".
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A dlaczego się nie chwalicie z Agą/Saagą, co ciekawskiego w szkółce Zygmunta słychować :?
No gdzie te relacje z wyprawy kurnia..sobie tajemnice jakieś robią, a bidny człowiek się musi domyślać..jeszcze jakie bzdury wymyśli :roll:
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Przemek, za cebulkę chociaż jedną, Cassaty dam Ci Sir Winstona Churchilla :lol: Podobna ma po zakwitnięciu wyglądać tak

Obrazek
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JudytoW szkółce zaczyna powoli budzić się życie. Samego szefa nie było ale był za to jego syn Marcin. Dokładniej mówiąc przyjechał jak już wybraliśmy sobie kilka roślinek. Agnieszka wybrała sobie 2 wypasione lewizje, pustynnika, parę pierwiosnków i chyba gęsiówki a ja skrzyneczkę lewizji i skrzyneczkę sasanek. Są zdjęcia ale nie mam chwilowo do nich dostępu.

Agnieszko z tą wymianą to jeszcze poczekaj. Będą jeszcze ładniejsze narcyzy np. "Orangery"-wygląda jak "Cassata" tylko zamiast żółtego jest pomarańczowy. Na opakowaniu po "Cassata" pisze, że było 10 cebul ale na grządce wygląda, że jest ich znacznie więcej. Nie wiem dokładnie co tu jest grane. Wstępnie jestem na tak!
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku przypomnij mi nazwę roślinki zadarniającej (trzy doniczki), która włazi nawet na ściankę Twojej altanki, i jak dobrze pamiętam :roll: to ma kwitnąć na żółto.
Czy wśród sadzonek w doniczkach mógł być miłek? Wyłazi coś takie pierzaste a ja dumam gdzie toto posadzić :oops: :roll: Dobre pytanie, no nie!? tylko mi nie mów-wstaw fotę :?
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyto ta roślinka to piżmaczek wiosenny. A z miłkiem to bardzo prawdopodobne bo miałem miłki w kilku doniczkach gdyż nie miałem pomysłu gdzie je posadzić i tak przestały prawie rok. On lubi słońce, nie przepada za wilgotną glebą, lubi wapń. Najlepiej czuje się na skalniaku.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piżmaczek....piękna nazwa! :D
Miłka na zsyłkę na skalniak nie skażę :? Skalniak jest skazany na roz...rozp...rozw...na petardę lub granata :evil: przegrałam na nim walkę z perzem i trawą przywleczoną razem z irgą płożącą. Irgi się pozbyłam , a trawy nie :evil: :evil: :evil: Ale pod domem mam skalniakowe słoneczne tyle, że bezkamienne stanowisko stepowe. Tu mu będzie dobrze.
Czy to możliwe, że w jednej doniczce rośnie wawrzynek..to jest z tej partii, którą przywiozłeś sam wcześniej bez mojego szabrowniczego udziału :wink:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej nie jest to wawrzynek bo go nie rozmnażałem a szansa na samosiew jest także niewielka. To musi być coś innego. Czy to coś ma zdrewniałe pędy?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku-to coś, to bardzo dziwnie wyglądająca roślina-jakby suchy zdrewniały patyczek dł. ok. 10 cm, trzymający sie w podłożu dość mocnym korzeniem-bo sam patyk w ziemi nie siedzi :shock: . Na końcu-czubku- ma pędzelek wygiętych łusek (2mm) zielonych, jak mój wawrzynek-dokładnie takich samych.
Więc co to mogłoby być? :roll:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Być może jest to dyptam jesionolistny albo floks. Zerknij może coś znajdziesz na moich pierwszych stronach tam były zdjęcia roślinek w doniczkach. Czy on jest w okrągłej czy prostokątnej doniczce? A może jest to powojnik?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam przeprowadzić oględziny tego cudaka. Na wierzchołku łuseczki wydłużyły się nieco i są w kształcie liści :roll: :roll: wierzby iwy :lol: mają góra 3mm. Z boku pędu jest jedno malutkie odgałęzienie z zazielenionym wierzchołkiem.Doniczka jest kwadratowa z połamanym brzegiem :wink:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Z lewej mój wawrzynek z prawej świeżo ukorzeniony (z lata) powojnik botaniczny. Judyto nic mi nie przychodzi do głowy ale za to powojnik jest do adopcji. To jakiś wcześnie kwitnący, chyba na żółto gatunek.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O właśnie ma takie liście, też tak na czubku, jak wawrzynek na pierwszej focie, ale nieco mniejsze :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”