Krokusy niestety u mnie też przekwitają
 Jedynie prążkowane (fotki poniżej), najpóźniej zakwitające bardzo ładnie teraz się prezentują.
 Jedynie prążkowane (fotki poniżej), najpóźniej zakwitające bardzo ładnie teraz się prezentują.Asiula, Tadeuszu, dzięki za odwiedziny, mam nadzieję, że znajdę czas żeby spokojnie u Was pospacerować ;) U Was wiosna pewnie na tym samym etapie jak u mnie.
Izo, te jaśniutkie krokusy jakies najwcześniejsze, ale niezłe są, bo nadal się utrzymują w porządnym stanie.
Judi, to przylaszczka, jeszcze w pąku wówczas była ;) a to ostatnie to chionodoxa, czyli śnieżnik
Czołgistki coś ostatnio "zapuszczamy" forum ;) Widziałyście u Wioli bratki z ulicy (sądzę, że tam je zdobyła)? ;) Madzię wyprzedziła skubana

Dobra teraz czas chwalenia się ubiegłotygodniowymi różami z rosarium:
- Hertiage, Charles Austin, Cardinal de Richelieu, Charles de Mills
- piękna Madame ;) (Mme Hardy)
- kupiona u nas w sklepie, mniema, że to Westerland
Róże po tygodniowej aklimatyzacji został dzisiaj przed ponad dwoma godzinami temu wsadzone do ziemi.
Wykarczowałam jedną dziką różę, chorowała biedaczka od kilku lat, a dzisiaj dla Mme Hardy robiłam miejsce na rabacie przesadzając świerka

A teraz kolejna porcja cebulowych:
- czyż nie fantastycznie wyglądają irysy Danforda

- myślałam, że wierzba mandżurska zdąży wypuścić jakieś listki i fajnie skomponuje się z tymi irysami, ale niestety coś ona stoi w miejscu

- mały leśny zakątek - szczawik i anemony z pakami

- zawilce greckie

- przylaszczka

- narcyzy tete-a-tete

- "Amelkowa rabata"

- śnieżnik w całej okazałości

- irysy

Ale właśnie dzięki fotkom możemy sobie przedłużyć to kwitnienie, fajnie, że Ci w tym pomogłam ;)
 Ale właśnie dzięki fotkom możemy sobie przedłużyć to kwitnienie, fajnie, że Ci w tym pomogłam ;)