Jolu, chcesz tą roślinę? A przebiśniegi też mam z sadu dziadków, takie jeszcze poniemieckie, tylko u mnie coś im źle się rośnie, zawsze takie marne kurduple
 I kiepsko się rozmnażają
 I kiepsko się rozmnażają  Pogoda w maju mam nadzieję dopisze, bo na ostatnim koncercie w W-wie był niezły deszcz, a stać ileś godzin w deszczu, potem na koncercie nie chciałabym
 Pogoda w maju mam nadzieję dopisze, bo na ostatnim koncercie w W-wie był niezły deszcz, a stać ileś godzin w deszczu, potem na koncercie nie chciałabym  ;)
 ;)Madziu, u mnie śniegu już nie było, w tym tygodniu znowu powrócił

Dzisiaj dowiedziałam się, że wiele dalii nie przetrwało zimy, pousychały
 Jutro zostaną przywiezione po zimowej rozłące do domu
 Jutro zostaną przywiezione po zimowej rozłące do domu  To zobaczymy jak się mają, może w domu ozdrowieją ;)
 To zobaczymy jak się mają, może w domu ozdrowieją ;)A tak dzisiaj wyglądała jedna z działek:
Tylko pierwiosnek i przebiśniegi wystają zza śniegu
A teraz z cyklu "Pomysłowi działkowcy"
 , te jajka wiszą u kogoś na działce już od tygodnia i to chyba ta dekoracja odstraszyła nam wiosnę
, te jajka wiszą u kogoś na działce już od tygodnia i to chyba ta dekoracja odstraszyła nam wiosnę  

smutno mi się zrobiło, mało nie umarłam-kiedy zobaczyłam swoje karpy kann-dramat. Ale Jolcia mnie wspomogła, teraz na następną zimę przetrzymam je pod swoją osobistą kołdrą
 smutno mi się zrobiło, mało nie umarłam-kiedy zobaczyłam swoje karpy kann-dramat. Ale Jolcia mnie wspomogła, teraz na następną zimę przetrzymam je pod swoją osobistą kołdrą  a nie w jakichś tam piwnicach
 a nie w jakichś tam piwnicach 

ale jaja
 ale jaja