A jaką altanę miałaś w planach? Ja swoją zamówiłam na all. Ale to dach z ażurowymi słupkami, nie opłacało nam się jej samodzielnie robić.
Drugi rok w ogrodzie Marioli
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Altana to dla mnie właściwie domek....
Mam takie maleństwo w którym trzymam meble ogrodowe, narzędzia, nawozy itp.
Ciemno w niej bo ma maleńkie okienko i jest cała zarośnięta bluszczem.
W drzwiach wiszą jakieś paski kolorowej folii które są potrzebne bo wejście jest na wprost głównej alejki i wszystko na widoku publicznym.
Ale to dodatkowe zaciemnienie.
Dla mnie właściwie już miejsca nie ma, mogę tylko przycupnąć na krzesełku.....
Chciałam dobudować z tyłu kawałek dla siebie do posiedzenia, poleniuchowania, wypoczynku przy kawce.
Ale to minimum 3 tysiące !
To już chyba się przestawię i zdecyduję na domek narzędziowy i zrobi mi się więcej miejsca
Mam takie maleństwo w którym trzymam meble ogrodowe, narzędzia, nawozy itp.
Ciemno w niej bo ma maleńkie okienko i jest cała zarośnięta bluszczem.
W drzwiach wiszą jakieś paski kolorowej folii które są potrzebne bo wejście jest na wprost głównej alejki i wszystko na widoku publicznym.
Ale to dodatkowe zaciemnienie.
Dla mnie właściwie już miejsca nie ma, mogę tylko przycupnąć na krzesełku.....
Chciałam dobudować z tyłu kawałek dla siebie do posiedzenia, poleniuchowania, wypoczynku przy kawce.
Ale to minimum 3 tysiące !
To już chyba się przestawię i zdecyduję na domek narzędziowy i zrobi mi się więcej miejsca
- Ania Kropelka

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolko to ja Ci poradzę.
Kup namiot w hipermarkecie za 250 zł ze ściankami a pod niego daj folię na dach. Nie przemoknie a na zimę weżmiesz do domu.
Latem będzie gdzie posiedzieć, poopalać się, wypić kawkę w spokoju / nikt nie będzie zaglądał do środka/czy poleżeć na łóżku polowym.

Kup namiot w hipermarkecie za 250 zł ze ściankami a pod niego daj folię na dach. Nie przemoknie a na zimę weżmiesz do domu.
Latem będzie gdzie posiedzieć, poopalać się, wypić kawkę w spokoju / nikt nie będzie zaglądał do środka/czy poleżeć na łóżku polowym.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdo - to na pewno są konwalie
Tego tałatajstwa miałam sporo ale myślałam że wytępiłam......
Lubię konwalie ale nie na 10-ciu metrach kwadratowych !!!!
Grażynko - namiot już mam ale do domku nad jeziorkiem żeby złapać latem trochę cienia....
Co do altanko-domku to obstaję przy trwałych ścianach i wygodnej kanapie/wersalce/tapczanie, zgodzę się nawet na wielki fotel
Niedawno zwiałam bo padał deszcz i ledwie do domu dotarłam jak przestał padać.
Inni zostali bo mieli gdzie się podziać, napili się gorącej herbatki i przeczekali deszczyk.....
Ja musiałabym siedzieć na skrawku krzesełka wciśnięta między pudełka i narzędzia, po ciemku i bez gorącej herbatki
Właśnie sąsiad z zięciem dumali i dumali i dzięki Harwi i Mag wymyślili że pogadają z wujkiem sąsiada, który ma tartak
i będę miała altankę drewnianą za trochę mniejsze pieniądze
Pasuje do całości a jak wydębię jeszcze stelaż to na niej też pozwolę rozpanoszyć się bluszczowi
No i..... kocham drewno
A nie płyty i beton.
I jeszcze coś.
Wykupiłam końcówkę mączki rogowej w Lidlu na Bierutowskiej i mogę się podzielić z tutejszymi
Podłączyli mi też wodę więc mogłam podlać dosiane nasiona trawy po stratach nornicowych.
Nie chcę zapeszać ale po zimowym dokarmianiu nornic na razie nie widzę nowych dziurek....
Ale ciiiiiii.... bo usłyszą i wykopią.....
Trawnik już wcześniej miał góry i doliny - teraz ma ich po prostu więcej
Tego tałatajstwa miałam sporo ale myślałam że wytępiłam......
Lubię konwalie ale nie na 10-ciu metrach kwadratowych !!!!
Grażynko - namiot już mam ale do domku nad jeziorkiem żeby złapać latem trochę cienia....
Co do altanko-domku to obstaję przy trwałych ścianach i wygodnej kanapie/wersalce/tapczanie, zgodzę się nawet na wielki fotel
Niedawno zwiałam bo padał deszcz i ledwie do domu dotarłam jak przestał padać.
Inni zostali bo mieli gdzie się podziać, napili się gorącej herbatki i przeczekali deszczyk.....
Ja musiałabym siedzieć na skrawku krzesełka wciśnięta między pudełka i narzędzia, po ciemku i bez gorącej herbatki
Właśnie sąsiad z zięciem dumali i dumali i dzięki Harwi i Mag wymyślili że pogadają z wujkiem sąsiada, który ma tartak
i będę miała altankę drewnianą za trochę mniejsze pieniądze
Pasuje do całości a jak wydębię jeszcze stelaż to na niej też pozwolę rozpanoszyć się bluszczowi
No i..... kocham drewno
A nie płyty i beton.
I jeszcze coś.
Wykupiłam końcówkę mączki rogowej w Lidlu na Bierutowskiej i mogę się podzielić z tutejszymi
Podłączyli mi też wodę więc mogłam podlać dosiane nasiona trawy po stratach nornicowych.
Nie chcę zapeszać ale po zimowym dokarmianiu nornic na razie nie widzę nowych dziurek....
Ale ciiiiiii.... bo usłyszą i wykopią.....
Trawnik już wcześniej miał góry i doliny - teraz ma ich po prostu więcej
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolko. A widziałaś domki narzędziowe w OBI. Są po 850 zł. Jeszcze Ci przywiozą i postawią. Sąsiad ma taki na działce, postawiony na 4 cegłach i wystarcza mu na narzędzia. A u Ciebie właśnie w tym miejscu gdzie planujesz bardzo dobrze by się sprawdził.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ania Kropelka