Edytko ja się boje mysz a co dopiero szczurów
Ali uśmiechnięty ogród cz.1
-
BOzENA1542
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kobietki... ja ostatnio jakaś ponura chodzę
byłam dziś na dodatek u fryzjera, ale mi to nawet on nie pomoże, a nawet zaszkodzi...
Ja w dalszym ciągu porządkuję działeczkę , kopię kolejny teren, tam gdzie ma być magnolia... ale jakoś czuję, że mi to nie wychodzi i nie wydaje mi się że ładniej robię... czemu tak samemu się nie da jak profesjonaliści... i czemu to tyle kosztuje
nie jestem zadowolona z tego mojego kawałka ziemi
A na dodatek od jednego profesora dowiedziałam się strasznej rzeczy:
podobno ilość pszczół drastycznie spada... i jeżeli tendencja utrzymałaby się przez następne 10 lat to nie będziemy w stanie wyprodukować odpowiedniej ilości owoców, warzyw...
A hipoteza ich ginięcia wini telefonię komórkową... gdyż fale zakłócają ich orientacje i nie są w stanie wracać do uli i giną gdzieś...
Ech... dla mnie świat ludzki staję się czymś obrzydliwym, dbamy tylko o siebie nie mając świadomości że sami ściągamy na siebie zagładę i to dość szybką... boimy się że ktoś, coś nas zniszczy a robimy to sami...
Ja w dalszym ciągu porządkuję działeczkę , kopię kolejny teren, tam gdzie ma być magnolia... ale jakoś czuję, że mi to nie wychodzi i nie wydaje mi się że ładniej robię... czemu tak samemu się nie da jak profesjonaliści... i czemu to tyle kosztuje
A na dodatek od jednego profesora dowiedziałam się strasznej rzeczy:
podobno ilość pszczół drastycznie spada... i jeżeli tendencja utrzymałaby się przez następne 10 lat to nie będziemy w stanie wyprodukować odpowiedniej ilości owoców, warzyw...
A hipoteza ich ginięcia wini telefonię komórkową... gdyż fale zakłócają ich orientacje i nie są w stanie wracać do uli i giną gdzieś...
Ech... dla mnie świat ludzki staję się czymś obrzydliwym, dbamy tylko o siebie nie mając świadomości że sami ściągamy na siebie zagładę i to dość szybką... boimy się że ktoś, coś nas zniszczy a robimy to sami...
Coma na moich środkach piszę... ważne jest żeby wybierać selektywne preparaty, które nie zagrażają pszczołom...
Jola nie wiem po prostu mam zamysł w głowie jak bym chciała mieć pięknie a to jakoś nie umiem tego odzwierciedlić... i ogólnie nie za bardzo moja działeczka mi się podoba ze względu na otoczenie, kształt... chciałabym mieć taką pustą żeby sama wszystko od początku zaplanować i realizować a tak nie mogę tu za wiele zmienić... a jeszcze jak się napatrzę na piękne ogrody innych... to strasznie zazdrosna jestem
wiem że nie powinnam, bo ważne jest to co się ma ....
A dzisiaj u mnie nadal gorąco... byłam na rowerku nawet
więc sezon rozpoczęty
mam nadzieję, że pogoda się utrzyma, choć aż tak gorąco jak ostatnio nie musi być...
A wiosenka ruszyła pełną parą, wszystko rośnie jak na drożdżach... postaram się później trochę zdjęć pokazać
Jacek dziękuję bardzo za rudbekię
jakoś się potem zgadamy
A szkółka na prawdę fajna...
Ida och dziękuję ślicznie
bardzo się cieszę
już miejsce przygotowane 
Grzesiu czy inteligentna to nie wiem
ja po prostu lubię dużo wiedzieć i wiele rzeczy mnie ciekawi ... ale przez to mam dużo większą świadomość i męczy mnie wiele rzeczy, bo na wiele się nie godzę...
Jola nie wiem po prostu mam zamysł w głowie jak bym chciała mieć pięknie a to jakoś nie umiem tego odzwierciedlić... i ogólnie nie za bardzo moja działeczka mi się podoba ze względu na otoczenie, kształt... chciałabym mieć taką pustą żeby sama wszystko od początku zaplanować i realizować a tak nie mogę tu za wiele zmienić... a jeszcze jak się napatrzę na piękne ogrody innych... to strasznie zazdrosna jestem
A dzisiaj u mnie nadal gorąco... byłam na rowerku nawet
A wiosenka ruszyła pełną parą, wszystko rośnie jak na drożdżach... postaram się później trochę zdjęć pokazać
Jacek dziękuję bardzo za rudbekię
Ida och dziękuję ślicznie
Grzesiu czy inteligentna to nie wiem
-
x-d-a
Alu,
mam nadzieję, że nastrój trochę lepszy po pięknym weekendzie...
Kwiatki kwitną, listki zielenieją, pszczółki póki co latają...
Ale zgadzam się z Tobą w 100%, że ludzie są bezmyślni i sami niszczą siebie i naturę.
Nam - miłośnikom przyrody, pozostaje robić co w naszej mocy, żeby ratować nasze środowisko naturalne.
Każdy gest, każde działanie jest ważne.
mam nadzieję, że nastrój trochę lepszy po pięknym weekendzie...
Kwiatki kwitną, listki zielenieją, pszczółki póki co latają...
Ale zgadzam się z Tobą w 100%, że ludzie są bezmyślni i sami niszczą siebie i naturę.
Nam - miłośnikom przyrody, pozostaje robić co w naszej mocy, żeby ratować nasze środowisko naturalne.
Każdy gest, każde działanie jest ważne.
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu czasami troszkę można pozazdrościć czasami troszeczkę można hi hi
Ja zazdroszczę np. teraz Lisce bo ma aż 8 clematisów
ale to tak na razie bo mam nadzieję że i ja będę miała kiedyś sporo.
Alu a nie możesz przekopać z jednej rabatki na drugą i co z tego że będzie ciasno ja lubię np. jak rosną gęsto. A na drugiej będziesz sama tworzyć i sadzić roślinki ?
Poproszę Cię Alu o taki uśmiech ;:91
Ja zazdroszczę np. teraz Lisce bo ma aż 8 clematisów
Alu a nie możesz przekopać z jednej rabatki na drugą i co z tego że będzie ciasno ja lubię np. jak rosną gęsto. A na drugiej będziesz sama tworzyć i sadzić roślinki ?
Poproszę Cię Alu o taki uśmiech ;:91