Kolorowy ogród Geni - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Geniu! Nie męczy mnie czytanie u Ciebie, bo tu zawsze rozmowy o roślinach :) A że dużo tego - to tylko dobrze o Tobie świadczy.
Zdjęcia Twoje są poglądowe i jako takie są w porządku. Nie masz co narzekać i najważniejsze, że Ty możesz się cieszyć swoim ogrodem w realu. I jeszcze jedna zaleta - Twój ogród optycznie wydaje się większy niz jest.
Podziwiam Cię, że udaje Ci się nie rozkopywać cebul, przy pracach w ziemi. Masz przecież setki cebul :!: I to jest fantastyczne :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ nie, Gieniu, dobrze zrozumiałaś! Poprzednio pytałam, co chcesz sadzić wokół drzewka, a zapomniałam zapytać, co to za drzewko. To ja Cię przepraszam !
Może to dobry pomysł z tymi wrzosami. Planuję też posadzić perukowca, ale mówiono mi, ze ma dość rozległy system korzeniowy i nic przy nim nie chce rosnąć. Wrzosy nie są wymagające, to może dadzą radę. Jak u Ciebie się sprawdzą, to też je posadzę wokół perukowca ;) :D
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Izo, perukowiec woli glebę zasadową, a wrzosy i wrzwśćce kwaśną, więc to chyba nie najlepszy pomysł. :wink:

Geniu, na spotkaniu było fajowo :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku ostatnio jest dużo mniej u mnie do czytania bo więcej jestem w ogrodzie no i w domu też dla jednej kobiety przy tylu facetach jest co robić.
Cebul jest pewnie tysiące nie setki ,ale ja puste miejsca w które chcę coś sadzić zaznaczam patyczkami nigdy nie kopię na oślep żeby czegoś nie zniszczyć jak robi to moja koleżanka i sama z siebie się śmieje.
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu :lol:

Dziś w końcu mogłam zobaczyć Twoje oczko, wszystkie zdjęcia się otworzyły.
Fajnie to sobie zaplanowałaś a jak jeszcze zaczną kwitnąc w koło kwiaty dopiero będzie pięknie ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Ależ nie, Gieniu, dobrze zrozumiałaś! Poprzednio pytałam, co chcesz sadzić wokół drzewka, a zapomniałam zapytać, co to za drzewko. To ja Cię przepraszam !
Może to dobry pomysł z tymi wrzosami. Planuję też posadzić perukowca, ale mówiono mi, ze ma dość rozległy system korzeniowy i nic przy nim nie chce rosnąć. Wrzosy nie są wymagające, to może dadzą radę. Jak u Ciebie się sprawdzą, to też je posadzę wokół perukowca ;) :D
Witaj Izo nie masz mnie za co przepraszać po prostu przesilenie wiosenne. Ja nie miałam innego wyjścia bo u mnie brakuje miejsca a te wrzosy i wrzośce już miałam tylko były tak w ziemie bez przygotowania a zapragnęłam mieć też piękne wrzosy i wrzośce korzystając z wiedzy kolegów na forum.
Genia
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witam Geniu, jak ci idzie przy oczku wodnym. Co już zrobiłaś i czym obsadziłaś, jeśli można wiedzieć :D :D :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesik pisze:Izo, perukowiec woli glebę zasadową, a wrzosy i wrzwśćce kwaśną, więc to chyba nie najlepszy pomysł. :wink:

Geniu, na spotkaniu było fajowo :D
Witaj Grzesiu a ja mam nadzieję że sobie perukowiec poradzi.
Cieszę się że spotkanie się udało.Ale zrobiliście jakieś zdjęcia i ile osób było na tym spotkaniu.

Witaj Jolu cieszę się że Ci się podoba moje oczko ale będzie ładnie jak tam będą lilie wodne i jeszcze jakieś roślinki .
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu dziś wpadłam na chwilkę do ogrodniczego i dowieźli ale nie wrzosy ale wrzośce w kolorze jakby maliny :roll: czy takie by Cię interesowały :?:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Witam Geniu, jak ci idzie przy oczku wodnym. Co już zrobiłaś i czym obsadziłaś, jeśli można wiedzieć :D :D :D
Właśnie czekam na roślinki od kolegi z forum który obiecał mi po niedzieli wysłać ,dziś przywiozłam już troszkę kamieni ,ale jeszcze muszę raz lub dwa razy pojechać.
No i oczywiście czekam na wiadomość o stanie twojej lilii wodnej tej czerwonej nie ukrywam że cichutko liczę że jednak będzie dobrze .
Genia
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Geniu, zdjęcia są, ja wstawiłem do siebie w wątku trzy, ale pewnie reszta forumków u siebie tęż coś doda ze swoich aparatów. A było nas dziewięcioro :D Tylko gdzieś nam po drodze zaginęła Ania Kropelka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Gieniu dziś wpadłam na chwilkę do ogrodniczego i dowieźli ale nie wrzosy ale wrzośce w kolorze jakby maliny :roll: czy takie by Cię interesowały :?:
Jolu kochana właśnie o wrzoścach mówiłyśmy no i malinowy kolor to super jeżeli możesz to kup 2
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Geniu po niedzieli zacznę czyścić oczko i wtedy sprawdzę co jest z lilią. Jak przetrwała to od razu ja podzielę i będę mógł ci ją wysłać. Teraz nie miałem czasu, ponieważ miałem jeszcze trochę pracy.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu sklep będzie czynny dopiero w poniedziałek, to zaraz z rana pojadę i kupię ;:109
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gieniu, mam nadzieję, ze i perukowiec i wrzosy sobie poradzą. Rozumiem, ze do wrzosów przygotowałaś jakąś specjalna kwaśna mieszankę i tylko perukowiec nie bedzie miał tego, co w/g literatury miec powinien?

Grzesiu, nie zawsze sprawdza sie to, co podają w książkach. O lawendzie wszędzie piszą, ze potrzebuje ziemi zasadowej. U mnie jest kwasna, a lawenda rosnie i co roku pięknie kwitnie :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”