Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem czy to zbieg okoliczności i czas już czy zasługa umieszczenia phal. eqestris w akwarium ale dziś po powrocie z pracy zauważyłam otwierający się pierwszy kwiatek. ;:87
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie chce się chwalić i tylko chwalić, więc poczekam na rozwój wydarzeń u moich storczyków. Powoli pogoda się poprawia, wychodzi słońce więc może będą jakieś niespodzianki. Pozdrawiam wszystkich zaglądających do mojego wątku. ;:3 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnnaL pisze:Nie wiem czy to zbieg okoliczności i czas już czy zasługa umieszczenia phal. eqestris w akwarium ale dziś po powrocie z pracy zauważyłam otwierający się pierwszy kwiatek. ;:87
AnnaL ,a gdzie zdjęcie tego kwiatuszka,ja czekam na fotkę :lol:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja oczywiście też :) ;:112 ;:113 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane dziewczyny zdjęcia wkleję jutro, bo mam troche nowinek. ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czekamy wiesz na co ;:88 ;:12
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna za oknem i wiosna na moich parapetach. Pierwszy to phal. eqestris, który kupiłam we wrześniu 2007 roku jako maleńką roślinkę. Pani, która sprzedawała dała mi nadzieję na kwitnienie za jakieś 2-3 lata. A tu masz Obrazek Przyjrzałam się przez lupę, to małe zagięte to pęd kwiatowy.
Druga niespodzianka to wcześniej pokazywany przeze mnie phal. stuartiana - wychodzą mu 2 pędy. Obrazek Sami oceńcie.
Kolejny to phal. eqestris - moja zdobycz z wystawy W Warszawie - otwiera pączki.Obrazek Pokazałam jeden pęd, bo na dwóch pozostałych jeszcze są pączki nierozwinięte. A to moja piekność z bliska Obrazek
I ostatnia nowinka- nareszcie pokazały się zwiastuny kwiatków na dendrobium nobile.
Obrazek
Doritaenopsis pokazywany przeze mnie wcześniej rozwinął 4 kwiatki. I mam jeszcze jedną niespodziankę, ale na razie jej nie pokaże, bo jest u Jolusi w domu. ;:11 ;:11 ;:11
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale cuda... zwłaszcza equestris. stuartianę też bym chciała mieć. u mnie też parę razy wyszły tak dziwnie pędziki. wszystkie się złamały, ale 1 puścił odgałęzienie, mimo, że tylko króciutki kawałek został.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia cały czas obserwuje te wygięte, bo mam 2 ale jakoś sobie radzą. ;:109
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

skąd ty wzięłaś tyle oryginalnych storczyków? mi się marzą lueddemaniana, equestris, stuartiana, violacea (z gatunkowych), ale nigdzie nie ma... wystawa jest za 2 tygodnie, ale pewnie też nie będzie tych storczyków.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu stuartiane kupiłam w sklepie internetowym w Polsce, eqestrisy - 1 z aukcji all...., 1 z wystawy w Warszawie, Violacea też z aukcji na all....., bellina alba ze sklepu internetowego w Polsce. No i Jolusia kupiła mi jeden eqestris w Niemczech ale na niego muszę poczekać. Ale był mój wymarzony i udało się. ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to będziesz mieć 3 equestrisy? wszystkie takie same czy każdy inny? ja bym chciała zwykły rózowy, ewentualnie może być biały. w internecie widziałam moje wymarzone, ale są za drogie. mam nadzieję, że bedą na wystawie. wolę kupować na wystawie, bo widzę, co kupuję. przede wszystkim mi zalezy na lueddemanianie, ale jak będą te inne, to też dobrze. najchętniej kupię kwitnące, ale dorosłe albo z pędami też mogą być. a na all... wchodzę często popatrzyć, co jest, ale gatunkowe, dorosłe Phal. są bardzo rzadko. bywają siewki, ale one mnie nie interesują.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Storczykowa a Ty myślisz że na wystawie to darmo dają? Tam też są drogie storczyki,ja zabrałam na wystawę ponad 400 zł a wróciłam z 20-tką w portfelu..
Aniu ale Stuartiana Ci pięknie zakwitnie,to pokazała co potrafi :lol:
Pędzik wyjdzie i się wyprostuje,bez obaw ;:31
A to Jolusia Ci Equestrisa przechowuje,fiu fiu...Mi też się podobają,mam to zwykłe i Equestris Aurea.. ;:3 Jeszcze małe ale już w tym roku powinno zakwitnąć ;:32
No Dendrobium szaleje,ponizej jeszcze widać zgrubienie..Zapowiada się niezłe kwitnienie.. ;:113
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia tak będę miał 3: 1- zaczyna kwitnąć to ten w wystawy w Warszawie, 1- który kupiłam jako małą sadzonkę we wrześniu 2007r, 1- przechowuje dla mnie Jolusia, on będzie miał niebieski języczek. Marzy mi się jeszcze alba i aurea, ale powoli.
Agatko stuartiana mnie bardzo mile zaskoczyła, chcę ją powiedsić w koszyku u sufitu, by pędy zwiedzały się do dołu. A dendrobium nareszcie ruszyło, ale się cieszę, bo to te od koleżanki zalane i reanimowane długi czas. ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj dotarła do mnie kolejna perełka , długo szukana i nareszcie zawitała na mój parapet.
Zdjęcie zrobione przez sprzedawczynię , moje będzie za niedługą chwile. Obrazek Jest to Lc. Cinnabar , dziś rano powąchałam - delikatnie pachnie. ;:87 Ania
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”