Dala-mój piękny ogród cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry Dalu. Wpadłam się przywitać i wypić kawkę przy tak pięknym stole. Czy to Twoje własne dzieło, czy kupiony. Obraz jego, kolor foteli będzie mi się śnił. Cudo.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
ten stół jest naprawdę super, czy to Twoje dzieło?:) ma kolor nieba:)
pozdrawiam w słoneczny poranek:)
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam w słoneczny poranek:)
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Domek ogrodnika- to prawie jak w jakiejś powieści.No wiesz te randki,ukradkowe spotkania itd...
Mam też kilka takich garnków teraz doszła po mamie makutra i gar do kiszenia ogórków.Jego nie poświęcę [bo robię latem małosolne] ale reszta? czemu nie....
muszę popatrzeć na rynku i stoisku ze starociami.
Chyba nowy trend w ogrodach nastanie:P :P :P
Mam też kilka takich garnków teraz doszła po mamie makutra i gar do kiszenia ogórków.Jego nie poświęcę [bo robię latem małosolne] ale reszta? czemu nie....
muszę popatrzeć na rynku i stoisku ze starociami.
Chyba nowy trend w ogrodach nastanie:P :P :P
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dalu, ależ u Ciebie niesamowita wiosna, prymulki, sasanki, żonkile
dosłownie bajeczka
a i stół cudowny
Wspaniały to czas kiedy pogoda pozwala już na kawkowanie na świeżym powietrzu
Już takie piękne dni, że myślę, że i u mnie roślinki ruszą z kopyta
Jak na razie to tylko kwitną krokuski, i to jeszcze nie wszystkie kępy, ale już widać wiosnę 
-
x-d-a
Witam dziewczynki i chłopcy!
Następny piękny dzień za nami. Wprawdzie trochę wiało, ale słoneczko świeciło i było fajnie
Ja nawiozłam dzisiaj trawkę, popieliłam chwściory, posiałam rzodkiewkę i czosnek, posadziłam dymkę i jeszcze wymyłam okna w domku ogrodnika.
W nagrodę mój M. zrobił pyszną kawkę i wypiliśmy ją w "kąciku słonecznym".
Agnieszko, Carlo, Aszko, Sabinko, Urszulko, Ado, Edytko, Lidko, Alinko, Mariolko, Olu, Majko, Romo, Majeczko,
fajnie, że wpadłyście do mnie i pooglądałyście moje wiosenne kwiatki i mebelki ogrodowe.
Pytacie o stół - nie robiłam go sama, aż taka zdolna nie jestem. Był robiony na zamówienie, najpierw szkielet metalowy przez rzemieślnika od metaloplastyki, a blat zrobiła mi moja koleżanka - artysta plastyk. Jak się przyjrzeć, to są lilie wodne na tle stawu czy jeziorka. Ale jak ktoś ma resztki kafelków, troszkę zdolności i dużo chęci, to na pewno może próbować sam zrobić coś takiego...
Następny piękny dzień za nami. Wprawdzie trochę wiało, ale słoneczko świeciło i było fajnie
Ja nawiozłam dzisiaj trawkę, popieliłam chwściory, posiałam rzodkiewkę i czosnek, posadziłam dymkę i jeszcze wymyłam okna w domku ogrodnika.
W nagrodę mój M. zrobił pyszną kawkę i wypiliśmy ją w "kąciku słonecznym".
Agnieszko, Carlo, Aszko, Sabinko, Urszulko, Ado, Edytko, Lidko, Alinko, Mariolko, Olu, Majko, Romo, Majeczko,
fajnie, że wpadłyście do mnie i pooglądałyście moje wiosenne kwiatki i mebelki ogrodowe.
Pytacie o stół - nie robiłam go sama, aż taka zdolna nie jestem. Był robiony na zamówienie, najpierw szkielet metalowy przez rzemieślnika od metaloplastyki, a blat zrobiła mi moja koleżanka - artysta plastyk. Jak się przyjrzeć, to są lilie wodne na tle stawu czy jeziorka. Ale jak ktoś ma resztki kafelków, troszkę zdolności i dużo chęci, to na pewno może próbować sam zrobić coś takiego...
Witaj Dalo wpadłam na poranną kawkę. Zaraz biegnę do ogrodu bo pogoda piękna.

Zielnik założony. Oby coś tam wyrosło

Zielnik założony. Oby coś tam wyrosło
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj porannie Daluś. Ja również wczoraj myłam okna, ale nie w domku ogrodnika, tylko w domku ogrodniczki. Dwa wymyłam, a największe trzy zostawiłam synowi. Niech też coś w domu zrobi. A co.
. Dziś jadę na działkę. Muszę przesadzić maliny i jeżeli zdążę przytnę róże.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
-
x-d-a
Witam kochane,
kolejny piękny, słoneczny dzień za nami.
Dzisiaj było naprawdę bardzo ciepło, właściwie letnia pogoda.
W takie ciepełko to i pracować się nie chciało, ale wielką siłą woli wymalowałam zieloną bejcą drewniane elementy w ogrodzie - schody, płotek, skrzynki kwiatowe, no i posadziłam iryski holenderskie i rozsadziłam tojeście.
Forumkom z Wrocławia i okolic przypominam, że jutro spotykamy się o godz. 11.00 przed budką z biletami w O.B.
Lamio,
ja swoje róże już przycięłam; myślę, że już nic im nie grozi.
Reniu, Ado, Alinko, Gieniu,
ja też życzę Wam miłego dnia i realizacji Waszych dzisiejszych planów.
Dzisiaj świetnie się pracowało i w domu, i w ogrodzie, chociaż słoneczko trochę rozleniwiało... ;:2
Widoczki z mojego ogródka:

kolejny piękny, słoneczny dzień za nami.
Dzisiaj było naprawdę bardzo ciepło, właściwie letnia pogoda.
W takie ciepełko to i pracować się nie chciało, ale wielką siłą woli wymalowałam zieloną bejcą drewniane elementy w ogrodzie - schody, płotek, skrzynki kwiatowe, no i posadziłam iryski holenderskie i rozsadziłam tojeście.
Forumkom z Wrocławia i okolic przypominam, że jutro spotykamy się o godz. 11.00 przed budką z biletami w O.B.
Lamio,
ja swoje róże już przycięłam; myślę, że już nic im nie grozi.
Reniu, Ado, Alinko, Gieniu,
ja też życzę Wam miłego dnia i realizacji Waszych dzisiejszych planów.
Dzisiaj świetnie się pracowało i w domu, i w ogrodzie, chociaż słoneczko trochę rozleniwiało... ;:2
Widoczki z mojego ogródka: