Ogródek Przemka cz.2
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Teraz już wiem, dlaczego mam tyle wody w piwnicach

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu Słoneczko się przydało ale wolałem nie ryzykować i wypompowałem sporo wody.
Piterku te pierwiosnki to Primula denticulata (pierwiosnek ząbkowany) "Alba", kwitnie na biało ale drugi nie wiem czy ma nazwę odmianową a kwitnie na niebiesko. Był jeszcze bordowy ale troszeczkę podmarzł i nie wiem czy zakwitnie.
Judyto nie kombinuj. Wieprz płynie od Ciebie w moją stronę. To raczej z Twojej piwnicy płynie do mnie woda.
Piterku te pierwiosnki to Primula denticulata (pierwiosnek ząbkowany) "Alba", kwitnie na biało ale drugi nie wiem czy ma nazwę odmianową a kwitnie na niebiesko. Był jeszcze bordowy ale troszeczkę podmarzł i nie wiem czy zakwitnie.
Judyto nie kombinuj. Wieprz płynie od Ciebie w moją stronę. To raczej z Twojej piwnicy płynie do mnie woda.
- judyta
Z moich trzech piwnic
Pryskałeś już brzoskwinie? Upewnij mnie, czy mogę Syllitem potraktować wiśnie i migdałka?...jesienią Miedzianem nie popryskałam
..ale może klęski nie będzie
no chyba żeby urodzaju
czego wszystkim życzę!

Pryskałeś już brzoskwinie? Upewnij mnie, czy mogę Syllitem potraktować wiśnie i migdałka?...jesienią Miedzianem nie popryskałam

No w końcu prawdziwa wiosna u Ciebie. Ja na swoje pole się jutro wybieram.
A widziałeś dziś ogródek pani Jadzi koło szkoły - ja stałam jak zauroczona i żałowałam, że aparatu przy sobie nie miałam.
A widziałeś dziś ogródek pani Jadzi koło szkoły - ja stałam jak zauroczona i żałowałam, że aparatu przy sobie nie miałam.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
-
Judyto brzoskwinie mają pecha. Dziś już wszystko grało (był środek, dobra pogoda-temp. powyżej 6 stopni C, niezbyt zimna woda) tylko okazało się, że nie mam na działce jednej części do opryskiwacza. I tak robota odłożona do jutra. Co do pryskania wiśni Syllitem 65WP to raczej dopiero po opadnięciu płatków. Teraz ew. środki miedziowe przeciwko rakowi bakteryjnemu.
Agnieszko wczoraj podziwiałem ogródek p. Jadzi a dzisiaj nie zdążyłem nawet zerknąć.
Agnieszko wczoraj podziwiałem ogródek p. Jadzi a dzisiaj nie zdążyłem nawet zerknąć.
- judyta
A migdałka?? też miedzianem? i kiedy?..jak on dwa lata z rzędu po kilku dniach kwitnienia obumiera, mam foty jak wtedy wygląda-jak wiśnia z moniliozą 

-
-
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Agnieszko stosuję je tylko w szkole podczas sprawdzianów. Z reguły apel o samodzielne pisanie uczniowie przyjmują ze stoickim spokojem, później i tak próbują robić swoje. Przeważnie zabieram jeden nieumiejętnie otworzony zeszyt lub książkę, to działa przez minutę więc następnie pada "chińskie ostrzeżenie"-obydwie strony rżną głupa i udają, że wiedzą o co chodzi. 2 minuty twórczej ciszy i po chwili któryś z uczniów kończy sprawdzian przed czasem. A tak naprawdę to w ramach walki ze stresem zabieram uczniowi karteczkę by się niepotrzebnie nie męczył. Czy to działa na roślinki nie wiem ale może?
- judyta

Dobre

Jutrzejsze spotkanie aktualne? mam nadzieję, ze nic sie nie zmieniło w planach

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Judyto prawie wszystko aktualne tylko godzina może się troszeczkę zmienić bo po szkole na chwilę muszę podskoczyć do Lublina. Zajadę po Ciebie wracając. aha między 15.00 a 16.00 obiecałem, że będę na prezentacji wyrobów firmy "Remes" więc jak się z szabrem nie wyrobimy to zapraszam na prezentację a dokończymy po (każdy gość ma dostać prezent!). Czarny scenariusz mówi, że może nawalić sprzęgło ale myślę, że to dopiero w piątek więc raczej szykuj doniczki. W razie gdybym nawalił z przyjazdem to będę dzwonił.