Problem z dereniem mas

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
Pumiczka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 kwie 2009, o 08:12

Problem z dereniem mas

Post »

Czy ktoś może wie, co było z moim dereniem jadalnym (może nadal jest-zobaczę, jak się rozwiną pąki-mam nadzieję :) ). Kupiłam go w zeszłym roku w sierpniu już jako 3.5 m krzew w pojemniku, posadziłam jak trzeba (co prawda ogród w polu, więc wietrznie), a wkrótce zaczęły fioletowieć i zasychać liście, nawet te młodziutkie :( Czy to może antraknoza? Tylko, że srodki w marketach zakazują używania ich w pobliżu ujęcia wody, a u mnie właśnie niedaleko jest pompa.Co tu począć? :?
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pokażesz jakieś zdjęcia? Może niepotrzebnie się martwisz, a dereń właśnie kwitnie :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Pumiczka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 kwie 2009, o 08:12

Deren

Post »

Wlasnie dopoki nie pokażą się liści lub kwiaty, nie będzi tego widać-chyba, ze te paki są tez objawem-takie jakies male mi sie wydaja :( ...Zrobic zdjęcia pąków?[/list]
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jak tam? Dereń żyje?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”